Kelimeler arşivi içinde; sonunda "ne" olan, toplam 1090 adet kelime bulunmaktadır. Sonu ne ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.
Bunun yanı sıra, başında ne olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde ne olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.
MERHAMETSİZCESİNE
TERBİYESİZCESİNE, TUTTURABİLDİĞİNE
TECAHÜLÜARİFANE
DERBEDERCESİNE, KURUMLUPERVANE
DERİNLEMESİNE, EDEPSİZCESİNE, GÜNÜBİRLİĞİNE, ÇARESİZCESİNE, EYLEMESEYDİNE, GÜNİBİRLİGİNE, İLGİSİZCESİNE, İZLENCELERİNE
ALABİLDİĞİNE, AMELİYATHANE, FOTOĞRAFHANE, KONSOLOSHANE, MARANGOZHANE, MİNNETTARANE, MUVAKKİTHANE, MÜCELLİTHANE, MÜHENDİSHANE, MÜRETTİPHANE, PEYGAMBERANE, PİSKOPOSHANE, SIRMAKEŞHANE, TAHAFFUZHANE, TENEFFÜSHANE, ABASSÖĞODENE, EFENDİCESİNE, GÜNEYKESTANE, HÜRMETKARANE, KÜÇÜKMUHSİNE, NANKÖRCESİNE, SERSEMCESİNE, SESSİZCESİNE, TEMBELCESİNE, TEPELEMECENE, TEPELEMESİNE
BİTİRİMHANE, BULAŞIKHANE, CANSİPARANE, CİHANGİRANE, ÇAMAŞIRHANE, ÇENGÜÇEGANE, DERİNLİĞİNE, DİKLEMESİNE, ENAYİCESİNE, HUMBARAHANE, KALAVRAHANE, KİREMİTHANE, KULUÇKAHANE, KUMBARAHANE, LAUBALİYANE, MEVLEVİHANE, MİSAFİRHANE, MUAYENEHANE, MUZAFFERANE, NEKAHETHANE, NEZARETHANE, PEHLİVANANE, SEFARETHANE, TASFİYEHANE, TELGRAFHANE, TİCARETHANE, ACEMİCESİNE, ASKERCESİNE, BİLİGRAFİNE, CAHİLCESİNE, Devamını Oku »»
ABDESTHANE, CAMBAZHANE, DEFTERHANE, DELİCESİNE, DOKUMAHANE, ENSTANTANE, GÜDERİHANE, HALVETHANE, İBADETHANE, İMALATHANE, İMARETHANE, KIRAATHANE, MAHPUSHANE, MANTARHANE, MEHTERHANE, MİSKİNHANE, NAKKARHANE, PATRİKHANE, PEYNİRHANE, SAADETHANE, SERMESTANE, SİTTİNSENE, TEMBELHANE, TEPHİRHANE, TERKİPHANE, TEŞRİHHANE, TEVKİFHANE, VAFTİZHANE, YOĞURTHANE, DEVLETHANE, Devamını Oku »»
BALIKHANE, BARUTHANE, BASMAHANE, BATAKHANE, BEKARHANE, BENDEHANE, BIÇKIHANE, BÖCEKHANE, BÖYLECENE, BÖYLESİNE, ÇALGIHANE, ÇEKİÇHANE, ÇELİKHANE, ÇİFTEHANE, DERVİŞANE, DİKİMHANE, DİSİPLİNE, DİVANHANE, DOĞUMHANE, DÖKÜMHANE, FAKİRHANE, FETVAHANE, FİŞEKHANE, GUSÜLHANE, GÜMÜŞHANE, HADDEHANE, HAHAMHANE, HANIMANNE, HAPİSHANE, HAYALHANE, Devamını Oku »»
ABANDONE, ANNEANNE, BABAANNE, BESİHANE, BİRAHANE, BOYAHANE, BOZAHANE, CAHİLANE, CANİYANE, CESURANE, CİCİANNE, ÇİLEHANE, DARPHANE, DERSHANE, FAKİRANE, FATİHANE, GAFİLANE, HADİSENE, HAKİMANE, HALİSANE, İBLİSANE, İNEKHANE, İPEKHANE, KAPİTONE, KARAİĞNE, KOORDİNE, MAHİRANE, MASUMANE, MESUDANE, MUVAZENE, Devamını Oku »»
ADİLANE, AKİLANE, AMİRANE, AMİYANE, ARİFANE, BALHANE, BERHANE, BEYYİNE, BUZHANE, CEPHANE, ÇALÇENE, ÇAYHANE, ÇİNGENE, DOSTANE, EDİBANE, EFEMİNE, ELİMİNE, ENTERNE, FERHANE, FERMENE, FETTANE, GAZHANE, HAMİNNE, HASTANE, İSTİANE, İYİCENE, KALHANE, KERHANE, KESTANE, KOMBİNE, Devamını Oku »»
AKSİNE, AŞHANE, BAHANE, BEÇENE, ÇEDENE, DEFİNE, DETONE, DİKİNE, DİVANE, DÜZİNE, ECZANE, EDİRNE, EFSANE, ERGENE, FASONE, GÖZENE, HAZİNE, İŞKİNE, JAPONE, KABİNE, KARİNE, KEMANE, KESENE, KUŞANE, KUZİNE, MAKİNE, MATİNE, MESANE, MEYANE, NİŞANE, Devamını Oku »»
ABONE, ANANE, DEFNE, ETENE, EZİNE, FİTNE, HAZNE, KARNE, KEFNE, KÖHNE, KÜŞNE, NESNE, RAHNE, SAHNE, TEKNE, TEŞNE, TURNE, VEZNE, VİŞNE, ZENNE, ABANE, ACENE, AÇİNE, AHANE, AKİNE, AŞANE, AŞENE, AVANE, BİDNE, BİTNE, Devamını Oku »»
AKNE, ANNE, BONE, ÇENE, ÇİNE, DANE, DİNE, DONE, GENE, GİNE, HANE, İANE, İBNE, İĞNE, KENE, MİNE, NANE, NENE, NİNE, ÖZNE, SENE, SİNE, SONE, SÜNE, TANE, YİNE, APNE, AYNE, BİNE, BÖNE, Devamını Oku »»
ANE, ENE, İNE, ONE, ÖNE, UNE
NE
NE
Türk alfabesinin on yedinci harfinin adı, okunuşu. Hangi. Şaşma veya abartı bildiren bir söz. Her şey. "Sana ne, bana ne" gibi sorularda "ne ilgisi var" anlamına gelen bir söz. Neon elementinin simgesi. Nasıl. Neden. Soru biçiminde şaşma bildiren ünlem. Hangi şey. Birçok şey.
DERBEDERCESİNE
Derbederce.
TERBİYESİZCESİNE
Terbiyesizce.
EYLEMESEYDİNE
Yapmasaydın, olmasaydı anlamına.
KURUMLUPERVANE
Vidalayı işlemek için kullanılan pervaneli araç. (Bor Niğde).
İLGİSİZCESİNE
İlgisizce.
TECAHÜLÜARİFANE
Tecahülüarif.
DERİNLEMESİNE
Ayrıntılı olarak, derinliğine.
TUTTURABİLDİĞİNE
Kabul ettirebildiğince, belli bir fiyatı olmaksızın (satmak).
ÇARESİZCESİNE
Çaresizce.
GÜNÜBİRLİĞİNE
Günübirlik.
EDEPSİZCESİNE
Edepsizce.
GÜNİBİRLİGİNE
Günübirlik; yalnız bir gün için.
MERHAMETSİZCESİNE
Merhametsizce.
ALABİLDİĞİNE
Sınırsız, uçsuz bucaksız bir biçimde. Olanca hızı ile. Aşırı derecede, gereğinden çok, gırla, sıvırya.
İZLENCELERİNE
Verilerin bilgisayarda istendiği biçimde işlenmesini sağlamak amacıyla çeşitli girdilerle işletece verilen düzenlenmiş işlem yönergesi.
Bu bölümde tanımı içerisinde NE geçen kelimeler listesi verilmiştir.
ABORDA
Bir deniz teknesinin başka bir tekneye, bir iskeleye veya bir rıhtıma yanını vererek yanaşması.
ABANA
Kastamonu iline bağlı ilçelerden biri.
ABDAL
Gezgin derviş. Tasavvufta manevi üst bir rütbe. Safeviler devrinde İran'da yaşayan Türk oymaklarından biri. Dilenci kılıklı, üstü başı perişan kimse. Anadolu'da yaşayan oymaklardan bazısı.
ABARTICI
Abartıyı huy edinen (kimse), abartmacı, mübalağacı.
ABA
Abla. Bu kumaştan yapılmış yakasız ve uzun üstlük. Bu kumaştan yapılan. Kepenek. Yünün dövülmesiyle yapılmış olan kalın ve kaba kumaş. Bu kumaştan yapılmış olan ve dervişlerce giyilen hırka. Anne.
ABONE
Süreli yayınları, parasını önceden ödeyerek alma işi. Bir şeyi sürekli olarak kullanmak için hizmeti verenle sözleşme yapan kimse, sürdürümcü. Bir yere gitmeyi alışkanlık hâline getiren (kimse).
ABANOZLAŞMAK
Ağaç gibi maddeler suda uzun süre kalarak kararmak. Güneşte uzun süre kalarak kararmak, matlaşmak, sertleşmek.
ABONELİK
Abone olma durumu. Belirli sayıda abonesi olan.
ABİS
Okyanusların güneş ışığının ulaşamadığı derin yerleri.
ABRAMAK
Fırtınalı havalarda gemiyi ustalıkla yönetmek. Başarmak, bir işi becermek.
ABANOZGİLLER
İki çeneklilerden, sıcak ülkelerde yetişen bir bitki familyası.
ABANİ
Genellikle sarık, bohça, kundak ve yorgan yüzü yapımında kullanılan, zemini beyaz, üzerinde safran renginde nakışlar bulunan ipek kumaş. Bu kumaştan yapılmış.
ABANMAK
Eğilerek bir şeyin, bir kimsenin üzerine kapanmak. Bir yere veya bir kimseye yaslanmak, dayanmak. Bir şeyin veya bir kimsenin üzerine çöküp çullanmak. Birine yük olarak onun sırtından geçinmeye çalışmak. Boksta karşılaşma sırasında rakibine yaslanmak. Futbolda topa olanca gücüyle vurmak.
ABRAKADABRA
Eski çağlarda bazı hastalıklara iyi geldiğine inanılan büyülü söz. Sihirbazların sıkça kullandığı büyü sözü.
ABLA
Bir kimsenin kendisinden büyük olan kız kardeşi. Erkeklerin kız veya kadınlara seslenirken söyledikleri söz. Büyük kız kardeş gibi saygı ve sevgi gösterilen kız veya kadın. Genelev veya randevuevi işletmecisi kadın, çaça, mama (II).
ABARTMAK
Bir nesneyi veya durumu olduğundan daha önemli, daha büyük veya daha çok göstermek, mübalağa etmek. Bir iş, bir davranış vb.nde gereğinden fazlasına kaçmak, aşırıya kaçmak.
ABONMAN
Bir satıcı veya kamu kuruluşu ile alıcılar arasında yapılmış olan anlaşma, sürdürüm. Abone olma durumunu gösteren belge. Kent içinde ulaşımı sağlayan otobüslerde para yerine geçen bilet veya kart.
ABARTILMAK
Abartma işine konu olmak.
ABAJUR
Işığı bir yere toplamak, doğrudan doğruya gözlere vurmasını önlemek için kullanılan, kâğıt, kumaş, maden veya renkli camdan yapılmış lamba siperi. Genellikle üzeri siperli masa lambası veya ayaklı lamba.
ABAKÜS
Sayı boncuğu. Sütun başlığının üstüne yatay olarak konan ve kenarlarından biraz dışarı taşan taş blok.