KUL ile başlayan kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "kul" olan, toplam 214 adet kelime bulunmaktadır. kul ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu kul ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde kul olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.

 
 

16 harfli kelimeler

KULLANDIRABİLMEK

15 harfli kelimeler

KULLANDIRABİLME

14 harfli kelimeler

KULAĞAKAÇANLAR, KULLANILMIŞLIK, KULLANIMSIZLIK, KULLANIŞSIZLIK

13 harfli kelimeler

KULAĞUZLAYICI, KULLANABİLMEK, KULLANDIRTMAK, KULLANILIRLIK, KULLANIMBİLİM, KULLANIMLILIK, KULLANIŞLILIK, KULLANIVERMEK

12 harfli kelimeler

KULAĞUZLAMAK, KULAMPARALIK, KULANTARLASI, KULDURDATMAK, KULLANABİLME, KULLANDIRMAK, KULLANDIRTMA, KULLANIVERME, KULLARTATLAR, KULLAŞTIRMAK, KULLUKÇUBAŞI

11 harfli kelimeler

KULAÇLANMAK, KULAĞAKAÇAN, KULAKDAVULU, KULAKLAŞMAK, KULAKSIZLAR, KULAKSIZLIK, KULDURATMAK, KULLANDIRMA, KULLANILMAK, KULLANILMIŞ, KULLANIMSIZ, KULLANIŞSIZ, KULLAŞTIRMA, KULUÇKAHANE, KULUÇKALAMA

10 harfli kelimeler

KULAÇLAMAK, KULAÇLAYIŞ, KULAKPINAR, KULAKSAMAK, KULDOSKOPİ, KULLANILMA, KULLANIMLI, KULLANIŞLI, KULOĞULLAR, KULPLAŞMAK, KULUÇKALIK, KULUMLAMAK, KULUNLAMAK, KULUNNAMAK, KULÜNLEMEK, KULÜPÇÜLÜK

9 harfli kelimeler

KULACADAĞ, KULAÇLAMA, KULAKAÇAN, KULAKLAMA, KULAKTOZU, KULAMPARA, KULFALLAR, KULİSİDAL, KULİSİFÜJ, KULİSİSİT, KULLANICI, KULLANMAK, KULLAŞMAK, KULMAHMUT, KULMAŞLIK, KULOĞLANI, KULOMETRE, KULTARMAK, KULUBALIK, KULUNATÇI, KULUNDERE, KULUNLACI, KULUNLAMA, KULUNNACI

8 harfli kelimeler

KULAKAŞI, KULAKÇAK, KULAKÇIK, KULAKKÖY, KULAKLIK, KULAKSIZ, KULAKTAN, KULDURUM, KULETEPE, KULEYAPI, KULİSLER, KULKULLU, KULLANAK, KULLANIM, KULLANIŞ, KULLANMA, KULLAŞMA, KULLEMCİ, KULLIĞÇI, KULLUKCU, KULLUKÇU, KULPASTI, KULTUPYA, KULUKENT, KULUKOCA, KULUKULU, KULUMCAK, KULUNCAK, KULUNETİ, KULUNLUK, Devamını Oku »»

7 harfli kelimeler

KULACIK, KULAÇKA, KULAĞUZ, KULAKÇI, KULAKLI, KULALAR, KULAMAK, KULECİK, KULEÖNÜ, KULGULU, KULİÇKA, KULİSİN, KULİSİT, KULKULA, KULKULU, KULLAMA, KULLÜYH, KULOĞLU, KULPSUZ, KULUÇKA, KULUDUK, KULUGAZ, KULUKÇU, KULUNLU, KULUVAZ, KULÜPÇÜ

6 harfli kelimeler

KULACA, KULALI, KULBİK, KULCAK, KULCUR, KULDUK, KULDUR, KULEÇA, KULELİ, KULETE, KULFAL, KULFAR, KULGAZ, KULIYA, KULİYE, KULKAZ, KULLAH, KULLAP, KULLAR, KULLET, KULLIĞ, KULLİK, KULLUH, KULLUK, KULLÜK, KULMAŞ, KULPAK, KULPLU, KULTAK, KULTEM, Devamını Oku »»

5 harfli kelimeler

KULAÇ, KULAH, KULAK, KULAN, KULAT, KULAV, KULAY, KULBE, KULEF, KULEK, KULIN, KULİK, KULİN, KULİS, KULİŞ, KULKA, KULLE, KULLÜ, KULMA, KULON, KULTE, KULUÇ, KULUF, KULUK, KULUN, KULUŞ, KULÜK, KULÜP, KULÜZ, KULVE

4 harfli kelimeler

KULA, KULE, KULİ, KULP, KULU, KULÜ

3 harfli kelimeler

KUL

Bazı kelimelerin anlamları

KUL

Tanrı'ya göre insan. Karavaş. Köle.

KULLANIŞSIZLIK

Kullanışsız olma durumu.

KULAĞUZLAYICI

Rehber, yol gösteren.

KULAĞUZLAMAK

Yol göstermek, önüne düşüp götürmek, rehberlik etmek, delâlet etmek. Kılavuz olarak vermek, göstermek.

KULLANIVERMEK

Kullanmak.

KULAĞAKAÇANLAR

Yarıbaşkalaşım gösteren ve genellikle hayvansal maddelerle beslenen, seyrek olarak otçul, gececi, kemirici, kısa kanatlı böcekler takımı.

KULLANIMBİLİM

Sözedilen dil deyimleri ile bu dili kullanan kişiler arasındaki ilişkileri konu edinen sözeden kuram.

KULLANDIRABİLME

Kullandırabilmek işi.

KULLANDIRABİLMEK

Kullanmasına izin vermek. Kullanma imkânı veya olasılığı bulunmak.

KULLANILIRLIK

Bir dizgenin sağladığı hizmetin sürekliliğini belirten özelliği, bk. güvenilirlik.

KULLANIMSIZLIK

Kullanımsız olma durumu.

KULLANDIRTMAK

Kullandırma işini yaptırmak.

KULLANIŞLILIK

Kullanışlı olma durumu.

KULLANABİLMEK

Kullanma imkânı veya olasılığı bulunmak.

KULLANILMIŞLIK

Kullanılmış olma durumu.

KULLANIMLILIK

Kullanımlı olma durumu.

  -   -   -  

Anlamında KUL bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde KUL geçen kelimeler listesi verilmiştir.

AÇKI

Bir cismin yüzeyi üzerinde sert bir madde veya bir araç sürterek onu düzleştirip parlatma, perdah. Her türlü açma aracı. Anahtar. Demircilikte delik büyütmekte kullanılan araç.

AHAR

Hattatların kâğıt cilalamak için kullandıkları nişasta ve yumurta akından yapılmış olan özel bir karışım.

ABONE

Süreli yayınları, parasını önceden ödeyerek alma işi. Bir şeyi sürekli olarak kullanmak için hizmeti verenle sözleşme yapan kimse, sürdürümcü. Bir yere gitmeyi alışkanlık hâline getiren (kimse).

AFET

Çeşitli doğa olaylarının sebep olduğu yıkım. Çok kötü. Hastalıkların dokularda yaptığı bozukluk. Güzelliği ile insanı şaşkına çeviren, aklını başından alan kadın. Kıran.

ABANİ

Genellikle sarık, bohça, kundak ve yorgan yüzü yapımında kullanılan, zemini beyaz, üzerinde safran renginde nakışlar bulunan ipek kumaş. Bu kumaştan yapılmış.

ABRAKADABRA

Eski çağlarda bazı hastalıklara iyi geldiğine inanılan büyülü söz. Sihirbazların sıkça kullandığı büyü sözü.

ADAM

İnsan. Birinin yararlandığı, kullandığı kimse. Birinin yanında bulunan ve işini yapan kimse. Bir alanı benimseyen kimse. Eş, koca. Görevli kimse. İyi huylu, güvenilir kimse. Erkek kişi. Daima birinin yanında olan, onu destekleyen, isteklerini yerine getiren kimse.

ABLATYA

Uzunluğu 150, genişliği 4-10 kulaç olan, geniş gözlü bir balık ağı türü.

AGARAGAR

Deniz yosunlarından çıkarılan, beslenme endüstrisinde, hekimlikte ve bakteriyolojide kullanılan bir jelatin türü, jeloz.

ABAJUR

Işığı bir yere toplamak, doğrudan doğruya gözlere vurmasını önlemek için kullanılan, kâğıt, kumaş, maden veya renkli camdan yapılmış lamba siperi. Genellikle üzeri siperli masa lambası veya ayaklı lamba.

ADAMCIL

İnsandan ürkmeyen, insana alışmış olan, insana sokulan, sıcakkanlı, munis.

ADALET

Yasalarla sahip olunan hakların herkes tarafından kullanılmasının sağlanması, türe. Herkese kendine uygun düşeni, kendi hakkı olanı verme, doğruluk. Bu işi uygulayan, yerine getiren devlet kuruluşları. Hak ve hukuka uygunluk, hakkı gözetme.

AĞA

Geniş toprakları olan, sözü geçen, varlıklı kimse. Halk arasında sayılan ve sözü geçen erkeklere verilen unvan. Osmanlı Devleti'nde bazı kuruluşların başında bulunanlara verilen resmî san. Ağabey. Cömert, eli açık. Okuryazar olmayan yaşlı kimselerin adlarıyla birlikte kullanılan san. Koca.

ACEMBUSELİK

Klasik Türk müziğinde kullanılan birleşik bir makam.

ADRENALİN

Hekimlikte damarları daraltma, bronşları açma, kanamaları kesme vb. amaçlarla kullanılan, kan şekerinin yükselmesine yol açan böbrek üstü bezlerinin salgısı.

ADAPTÖR

Bir aletin çapları birbirinden farklı olan parçalarından birini ötekine geçirebilmek için yararlanılan bağlayıcı. Aygıtın kullanabileceği düzeye göre elektrik akımını ayarlayan alet, uyarlayıcı.

AĞIR

Tartıda çok çeken, hafif karşıtı. Değeri çok olan, gösterişli. Dokunaklı, insanın gücüne giden, kırıcı. Yoğun. Sindirimi güç (yiyecek). Çetin, güç. Çapı, boyutu büyük. Yavaş. Ağır sıklet. Keskin, boğucu (koku). Fiziksel sebeplerden dolayı güç işiten (kulak). Kısık, alçak. Yavaş bir biçimde. Ciddi. Ağırbaşlı, ciddi. Sıkıntı veren, bunaltan. Davranışları yavaş olan.

ACEMAŞİRAN

Klasik Türk müziğinde kullanılan şet makamlarından biri.

AGİTATO

Canlı ve coşkulu bir biçimde (çalınmak).

AÇMALIK

Kiri çıkarmak veya eşyayı iyice temizlemek için kullanılan her türlü madde.