İçinde SİYA geçen kelimeler

Kelimeler arşivinde; içinde "siya" olan, toplam 121 tane kelime bulunuyor. İçerisinde siya bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ek olarak sonu siya ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında siya olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.

 
 

17 harfli kelimeler

POTANSİYALİZASYON

16 harfli kelimeler

EGZİSTANSİYALİST, EGZİSTANSİYALİZM, PROVİDANSİYALİZM, PROVİDANSİYALİST

15 harfli kelimeler

DİFERENSİYASYON, SİRKUMFERENSİYA

14 harfli kelimeler

İZOTİYOSİYANAT, PROTUBERANSİYA, SİYAHLAŞTIRMAK, SİYALOADENİTİS, SİYALODUKTİTİS, SİYALOLİTOTOMİ, SİYALOLİTYAZİS, SİYALOSTENOZİS, TİYOSİYANATLAR

13 harfli kelimeler

İNTUMEZENSİYA, KONVERGENSİYA, SİYAHLAŞTIRMA, SİYALADENİTİS, SİYALOANGİTİS, SİYANOAKRİLAT, SİYANOBAKTERİ, SİYANOGENETİK

12 harfli kelimeler

HİDROSİYANİK, SİYAHIMTIRAK, SİYANÜRLEMEK, SİYASETÇİLİK, RİKETSİYAZİS, SOMNOLENSİYA

11 harfli kelimeler

SİBAKUSİYAK, SİYAHLANMAK, SİYAHLAŞMAK, SİYAHLATMAK, SİYAKUSİBAK, SİYANÜRLEME, SİYASETNAME, SPESİYALİST, SPESİYALİTE, AKROSİYANOZ, ANTİSİYALİK, HEMOSİYANİN, KERASİYANİN, SİYANODERMA, SİYANOJENİK, SUBSTANSİYA, TİYOSİYANAT

10 harfli kelimeler

ATARAKSİYA, İNİSİYATİF, SİYAHLANMA, SİYAHLAŞMA, SİYAHLATMA, EMİNENSİYA, PARAMESİYA, PREKOSİYAL, RİKETSİYAL, SİYAHLAMAK, SİYALİSMUS, UNİFASİYAL, ÜROSİYANOZ

9 harfli kelimeler

SİYAHIMSI, SİYANOJEN, SİYANÜRİK, SİYASETÇİ, SİYASETEN, SİYASİYAT, ABAKSİYAL, AKSİYALİS, ANTOSİYAN, BİFASİYAL, EFRASİYAP, ERRANSİYA, LÖKOSİYAN, RİKETSİYA, RODENSİYA, SİYALOGOG, SİYALOJEN, SİYALOLİT, SİYALOSEL, SİYALOTİK, SİYANOTİK, SİYANOZİS

8 harfli kelimeler

HİSSİYAT, İNSİYAKİ, PASİYANS, SİMSİYAH, SİYAHLIK, SPESİYAL, ŞAHSİYAT, ALEKSİYA, ANOKSİYA, GARSİYAT, SİYAHLAR, SİYALORE, SİYAMANG, YAĞSİYAN

7 harfli kelimeler

İNSİYAK, SİYAKAT, SİYANÜR, SİYASAL, SİYASET, SİYATİK, AKSİYAL, AMASİYA, KATSİYA, SİYANİT, SİYANOZ, SİYANÖZ, SİYAVUŞ

6 harfli kelimeler

SİYAHİ, SİYASA, SİYASİ, DOSİYA, İSİYAN, TOSİYA

5 harfli kelimeler

SİYAH, SİYAK, SİYAM, SİYAN, SİYAT

4 harfli kelimeler

SİYA

Bazı kelimelerin anlamları

SİYA

Kürekleri tersine kullanarak sandalı geriye yürütme.

SİYALOADENİTİS

Tükürük bezi yangısı.

PROTUBERANSİYA

Tümsek, kabartı.

SİYALOLİTOTOMİ

Tükürük bezi veya kanalına kesit yapılarak tükürük taşının çıkarılması.

SİYALOSTENOZİS

Salya kanalı stenozu.

SİRKUMFERENSİYA

Çevre, çember, bir şeyin etrafında dönme.

PROVİDANSİYALİZM

Kayracılık.

DİFERENSİYASYON

Hücre farklılaşması.

SİYALODUKTİTİS

Stensen kanalı yangısı.

SİYALOLİTYAZİS

Salya taşı oluşumu.

İZOTİYOSİYANAT

Sülfokarbimit olarak da bilinen, R-N=C=S şeklinde bileşik.

POTANSİYALİZASYON

İki ilacın bir arada verildiğinde oluşturdukları toplam etki miktarının, onların bireysel etkilerinin toplamından daha fazla olması, supra aditif etkileşme.

EGZİSTANSİYALİZM

Varoluşçuluk.

EGZİSTANSİYALİST

Varoluşçu.

SİYAHLAŞTIRMAK

Siyahlaşma işini yaptırmak.

PROVİDANSİYALİST

Kayracı.

  -   -   -  

Anlamında SİYA bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde SİYA geçen kelimeler listesi verilmiştir.

ATLAS

Yüzü parlak, sık dokunmuş bir ipekli kumaş türü, saten. Bir konuyu açıklamak için hazırlanmış resim veya levhalardan oluşmuş kitap. Dünyanın, bir ülkenin, bir bölgenin fiziksel ve siyasal coğrafyası ile ekonomi, tarih vb. konularda toplu bilgi vermek için bir araya getirilmiş coğrafya haritaları derlemesi.

ASFALT

Siyah renkte şekilsiz bir cins bitüm. Ana maddesi katran olan ve yolların kaplanmasında kullanılan karışım. Bu karışımla kaplanmış.

ABANOZ

Abanozgillerden, sıcak ülkelerde yetişen, kerestesinden yararlanılan birçok ağacın ortak adı. Bu tahtadan yapılmış. Bu ağacın ağır, sert ve siyah renkli tahtası. Koyu, parlak siyah. Bu renkte olan.

ALA

Karışık renkli, çok renkli, alaca. Alabalık. Kekliğin boynundaki siyah halka. Açık kestane renginde olan, ela (göz).

ARENA

Boğa güreşi, yarış, oyun vb. gösteriler yapılmış olan alan. Siyasi çekişmelerin geçtiği yer.

BAĞLANTISIZ

Aralarında bağlantı bulunmayan, irtibatsız, rabıtasız, angajmansız. Askerî, siyasi yönden hiçbir bloka bağlı olmayan (ülke), bloksuz.

AMFİBOL

Piroksenlere yakın siyah, esmer, yeşil renkli bir silikat grubu.

ÇOTİRA

Çotiragillerden, dikenli, sert pullu, kısa ve geniş, siyaha yakın esmer bir balık (Balistes capriscus).

AT

Atgillerden, binme, yük çekme, taşıma vb. hizmetlerde kullanılan, tek tırnaklı hayvan, beygir, düldül. Satrançta, her yönde siyahtan beyaza ve beyazdan siyaha bir hane atlayarak L biçiminde hareket eden taş. Astatin elementinin simgesi.

BONJUR

Günaydın, merhaba. Uzun siyah ceketle, çizgili pantolondan oluşan erkek giysisi.

AKIM

Akma işi. Sanatta, siyasette, düşünce hayatında ortaya çıkan yeni bir görüş, yöntem, hareket, cereyan, tarz. Debi. Hava, su vb. akışkan maddelerin veya elektrik yüklerinin belli bir yönde akışı, yer değiştirmesi, cereyan.

ANLAŞMA

Anlaşmak durumu. Devletler arası siyasal, ekonomik, kültürel vb. alanlarda yapılmış olan uzlaşma ve bu uzlaşmanın tespit edildiği belge, uyuşma, itilaf, antant, konvansiyon. Sözleşme.

AKKARAMAN

Orta ve Doğu Anadolu'nun batı kesimlerinde yaygın olarak yetiştirilen, vücudu beyaz, ağız, burun, göz etrafı, kulak ve ayaklarında siyah lekeler bulunabilen, kaba karışık yapağılı, yerli bir tür koyun.

COĞRAFYA

Yeryüzünü fiziksel, ekonomik, beşerî, siyasal yönlerden inceleyen bilim. Bir yeryüzü parçasını, bir bölgeyi, bir ülkeyi belirleyen, niteleyen, fiziksel, ekonomik, beşerî, siyasal gerçekliklerin tümü.

AK

Kar, süt vb.nin rengi, beyaz, kara ve siyah karşıtı. Bu renkte olan. Sıkıntısız, rahat. Dürüst. Beyaz leke. Temiz.

BEYAZ

Ak, kara, siyah karşıtı. Baskıda normal karalıkta görünen harf türü. Bu renkte olan. Beyaz ırktan olan kişi. Beyaz zehir.

AKBAŞ

Yazın kutup bölgelerinde yaşayan, kışın ılık kıyılara göçen, kısa ve ince gagalı, siyah bacaklı bir tür yabani kuş, deniz kazı (Bemicla).

BAĞLANIM

Bağlanma işi. Siyasal veya sosyal konularda yan tutma.

BATI

Güneşin battığı yöndeki ülkeler bölgesi, Garp, Doğu karşıtı. Yeryüzündeki başlıca dört yönden güneşin battığı yön, gün batısı, günindi, garp, mağrip, doğu karşıtı. Siyasal anlamda Avrupa ve Kuzey Amerika. Güneşin 22 Mart'ta ve 23 Eylül'de battığı nokta. Bulunulan yere göre güneşin battığı yönde olan bölge, garp.

BAŞSIZLIK

Başı ya da başkanı bulunmama durumu. Siyasi ve idari kurumlardaki çözülme sonucunda devlet denetiminin kalmaması durumu, erksizlik.