İçinde KAMU geçen kelimeler

Kelimeler arşivinde; içinde "kamu" olan, toplam 26 tane kelime bulunuyor. İçerisinde kamu bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ek olarak sonu kamu ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında kamu olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.

 
 

17 harfli kelimeler

KAMULAŞTIRABİLMEK

16 harfli kelimeler

KAMUSALLAŞTIRMAK, KAMULAŞTIRABİLME

15 harfli kelimeler

KAMULAŞTIRILMAK, KAMUSALLAŞTIRMA

14 harfli kelimeler

KAMUTANRICILIK, KAMULAŞTIRILMA

13 harfli kelimeler

KAMULAŞTIRMAK, KAMUSALLAŞMAK

12 harfli kelimeler

KAMULAŞTIRMA, KAMUSALLAŞMA

9 harfli kelimeler

KAMUŞLAĞI, KAMULAŞMA

8 harfli kelimeler

KAMUFLAJ, TISKAMUK, KAMUCUĞU

7 harfli kelimeler

KAMULAR, EŞKAMUR, KAMUTAY, KAMUSAL, KAMUOYU, KAMUFLE

5 harfli kelimeler

KAMUK, KAMUS, KAMUŞ

4 harfli kelimeler

KAMU

Bazı kelimelerin anlamları

KAMU

Halk hizmeti gören devlet organlarının tümü. Hep, bütün. Bir ülkedeki halkın bütünü, halk, amme.

KAMUŞLAĞI

Kamışlık.

KAMUSALLAŞMA

Kamusallaşmak işi.

KAMUSALLAŞTIRMAK

Kamusallaşma işini yaptırmak.

KAMUSALLAŞMAK

Kamusal duruma gelmek.

KAMULAŞMA

Yasalarda gösterilen nedenlerle ve koruma süresinin geçmesiyle, bir bulgunun kamu malı olması ve herkesin kullanabilmesi.

TISKAMUK

Sarı benizli, sıska, zayıf.

KAMULAŞTIRABİLME

Kamulaştırabilmek işi, devletleştirebilme.

KAMUFLAJ

Gizleme.

KAMULAŞTIRMA

Kamulaştırmak işi, devletleştirme, istimlak.

KAMULAŞTIRABİLMEK

Kamulaştırma imkânı olmak, devletleştirebilmek.

KAMUSALLAŞTIRMA

Kamusallaştırmak işi.

KAMULAŞTIRILMA

Kamulaştırılmak işi, devletleştirilme.

KAMULAŞTIRILMAK

Kamulaştırma işi yapılmak, devletleştirilmek.

KAMULAŞTIRMAK

Devlet veya kamu tüzel kişilerce, kamu yararı gerektiğinde kişinin hukukunu da koruyarak karşılığını peşin ödemek koşuluyla taşınmazların sahiplerinden izin alınmaksızın yasal yollarla tamamını veya bir kısmını almak, devletleştirmek, istimlak etmek, özelleştirmek karşıtı.

KAMUTANRICILIK

Evrenle Tanrı'nın tek bir şey olduğunu; evrenin Tanrı'dan, Tanrı'nın evrenden ayrı bir varlığı bulunmadığını ileri süren öğreti.

  -   -   -  

Anlamında KAMU bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde KAMU geçen kelimeler listesi verilmiştir.

İDARE

Yönetme, yönetim, çekip çevirme. Hoş görme, göz yumma. Yetinme. Tutum. Bir kurum ya da kuruluşun yönetildiği yer veya makam. İdare kandili veya lambası. Ülke işlerinin yürütülmesi, kamuya ilişkin hizmetlerin bütünü. Bir kurumun işlerini yürüten kurul.

DEVLETLEŞTİRİLMEK

Kamulaştırılmak.

KADRO

Bir kamu kuruluşunun, bir işletmenin, denetim veya yönlendirme işlerini gerçekleştirenler ve bunların taşıdığı ödev, yetki ve sorumlulukların hepsi. Bu çizelgedeki yer. Bir işte görev alan kişi veya kişiler, ekip. Bu kişi ve sorumlulukları sayı, nitelik ve aşamalarıyla gösteren çizelge. Bisiklet ve motosiklette iskeleti oluşturan metal bölüm.

DEVLETLEŞTİRMEK

Kamulaştırmak.

DEVLETLEŞTİRME

Kamulaştırma.

BÜROKRATİK

Kamu yönetimi ile ilgili. Bürokrasiyle ilgili.

ABONMAN

Bir satıcı veya kamu kuruluşu ile alıcılar arasında yapılmış olan anlaşma, sürdürüm. Abone olma durumunu gösteren belge. Kent içinde ulaşımı sağlayan otobüslerde para yerine geçen bilet veya kart.

FORUM

Eski Romalılar zamanında, Roma'da ve diğer şehirlerde kamu işlerini konuşmak için halkın toplandığı alan. Tartışma alanı. Toplu tartışma. Bazı sorunların görüşülerek karara bağlandığı genel toplantı.

GİZLEMEK

Saklamak, görünmeyecek, belli olmayacak bir yere veya bir duruma koymak. Beneklerle, çizgilerle veya renklerle bezeyerek bir şeyi bulunduğu çevreye uydurmak, alalamak, peçelemek, kamufle etmek. Bilerek ve isteyerek bir olguyu haber vermemek.

GUVERNÖR

Devlet bankasını yöneten kimse. Bir kamu kuruluşunu veya özel kuruluşu yöneten kimse.

BİLUMUM

Bütün, hep, kamu, . -in hepsi.

İSTİMLAK

Kamulaştırma.

JANDARMA

Yurt içinde genel güvenliği ve kamu düzenini korumakla görevli, yasa ve nizamların koyduğu hükümlerin yürütülmesini ve bunlara dayanan hükûmet emirlerinin yerine getirilmesini sağlayan silahlı askerî kuvvet. Bu kuvvette görevli olan kimse. Açıkgöz.

AMME

Kamu.

ANAYASA

Bir devletin yönetim biçimini belirten, yasama, yürütme, yargılama güçlerinin nasıl kullanılacağını gösteren, yurttaşların kamu haklarını bildiren temel yasa, kanunuesasi. Temel, esas.

ALALAMA

Alalamak işi, kamuflaj.

BELEDİYE

İl, ilçe, kasaba, belde vb. yerleşim merkezlerinde temizlik, aydınlatma, su, toplu taşıma ve esnafın denetimi gibi kamu hizmetlerine bakan, başkanı ve üyeleri halk tarafından seçilen, tüzel kişiliği olan örgüt, şehremaneti. Bu örgütün bulunduğu bina.

HALK

Aynı ülkede yaşayan, aynı kültür özelliklerine sahip olan, aynı uyruktaki insan topluluğu, folk. Aynı soydan gelen, ayrı ülkelerin uyruğu olarak yaşayan insan topluluğu. Belli bir bölgede veya çevrede yaşayanların bütünü, ahali. Bir ülkedeki yurttaşların bütünü, kamu. Bir ülke içerisinde yaşayan değişik soylardan insan topluluklarının her biri. Yaratma.

GECEKONDU

İmar ve yapı kanunlarına aykırı olarak başkalarına veya kamuya ait arazi veya arsalar üzerinde toprak sahibinin bilgisi ve rızası olmaksızın acele yapılmış konut, kondu. Acele ile yapılıvermiş, derme çatma yapı.

DEVLETLEŞTİRİLME

Kamulaştırılma.