Kelimeler arşivi içinde; sonunda "ku" olan 5 harfli toplam 36 adet kelime bulundu. Sonu ku ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.
Ayrıca, başında ku olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde ku olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Kelime anlamı için sözcüklerde bulunan linklerden faydalanabilirsiniz.
YANKU
Hastalık ateşi. Yankı.
KUKKU
Baykuş.
ÇALKU
Bahçe süpürgesi. Kepçe.
KUŞKU
Bir olguyla ilgili gerçeğin ne olduğunu kestirememekten doğan kararsızlık, kuruntu, işkil, şüphe, acaba, şek. Başkalarının iyi niyet ve amaçlarını kötüye yorarak işkillenme duygusu.
TUTKU
İrade ve yargıları aşan güçlü bir coşku, ihtiras. Güçlü istek ve eğilimin yöneldiği amaç. Aşırı düşkünlük.
GUKKU
Taklidi kuş sesi.
TUSKU
Kuluçka.
KORKU
Bir tehlike veya tehlike düşüncesi karşısında duyulan kaygı, üzüntü. Kötülük gelme ihtimali, tehlike, muhatara. Gerçek veya beklenen bir tehlike ile yoğun bir acı karşısında uyanan ve coşku, beniz sararması, ağız kuruması, kalp, solunum hızlanması vb. belirtileri olan veya daha karmaşık fizyolojik değişmelerle kendini gösteren duygu.
CUKKU
Hindi.
SOKKU
Tahıl dövmeye yarayan büyük taş dibek.
COŞKU
Genellikle büyük bir istekle ortaya çıkan geçici hayranlık veya heyecan durumu. Bir düşünceyle, bir duyguyla dolarak yücelme, ruhun kendini aşıp yücelmesi, heyecan. Sevinç gösterileriyle beliren güçlü heyecan. Salgı bezleri ve dinamik etkinliklerle kendine özgü ilişkileri bulunan iç veya dış uyaranların kamçıladığı güçlü duygu durumu.
CULKU
Siyah ve beyaz eğrilmiş ipin karıştırılmasından elde edilen gri renk. Öküz arabasının tekerleğinin çıkmaması için, mazının baş tarafına takılan demir. (Baykara Selim Kars). Araba tekerleğinin çıkmaması için dingil başına takılan demir. (Susuz Kars) (culka) : (Bölükbaşı Selim Kars).
DUŞKU
Akılsız, düşüncesiz, sersem.
ZOKKU
Büyük taş dibek. Soku, taş dibek.
CUNKU
Çünkü.
AROKU
Arabanın iki dingilini birbirine bağlayan düzgün ağaç.
KOŞKU
Cümlenin yalnız bir tümcesinde geçen bir kelimenin rolünü öbür tümcelere de koşma işi: Biri kalemi, biri kitabı, öbürü de defteri alarak... gibi, ki "alarak" her üç tümceye koşulmuş bulunuyor. Kelime ilk, orta veya son tümcede geçtiğine göre koşku, BAŞTA KOŞKU (Protozeugma), ORTADA KOŞKU (Mésozeugma) ve SONDA KOŞKU (Hypozeugma) adını alır. (Söz sanatı terimi) Bir cümlenin yalnız bir tümcesinde geçen bir kelimenin rolünü öbür tümcelere de koşma işi. "Sen âlemi kör, herkesi sersem mi sanırsın" gibi ki "sen âlemi kör mü herkesi sersem mi sanırsın" yerindedir. Düven oku. (Belenören Keleş Bursa).
SUOKU
Suokugillerden, bataklık bölgelerde ve su kenarlarında yetişen, kök sapları tazeyken acımtırak olan, kurutulduğunda yenebilen küçük bir bitki (Sagitteria).
TOMKU
Asık yüzlü.
YALKU
Cevizin yeşil kabuğu.