İçinde KURS geçen kelimeler

Kelimeler arşivinde; içinde "kurs" olan, toplam 11 tane kelime bulunuyor. İçerisinde kurs bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ek olarak sonu kurs ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında kurs olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.

 
 

12 harfli kelimeler

HOROZKURSAĞI

9 harfli kelimeler

KURSAKSIZ, KURSÜNBÜL

8 harfli kelimeler

KURSAKLI, KURSİYER, UÇKURSUZ

7 harfli kelimeler

KURSELİ

6 harfli kelimeler

KURSAK, KURSUK, KURSÜK

4 harfli kelimeler

KURS

Bazı kelimelerin anlamları

KURS

Ağırşak. Resmî ve özel kuruluşlarca ilgililere belirli bir konuda bilgi, beceri ve davranış kazandırmak amacıyla düzenlenen derslere dayanan ve belli bir süresi olan eğitim etkinliği. Bir gök cisminin teker biçimde görülen yüzü, çörek.

HOROZKURSAĞI

Bir çeşit ot.

KURSÜNBÜL

Hamam külhanlarında yakılan çerçöpün külü.

KURSUK

Tandır.

UÇKURSUZ

Uçkuru olmayan.

KURSAKSIZ

Kursağı olmayan. Abur cubur şeyleri yiyebilen (kimse).

KURSAKLI

Kursağı olan. Guatr hastalığı olan (kimse).

KURSELİ

Mısırın köklü sapı, gövdesi.

KURSAK

Kuşların yemek borusu üzerinde bulunan, yiyeceklerin toplandığı torba biçiminde şişkin organ. Boğaz. Kuş kursağı şişirilip kurutularak yapılmış olan veya ona benzetilen şişkin şey. Böceklerin ve solucanların sindirim kanallarında bulunan, kuşların kursağına benzeyen yapı.

KURSÜK

Şişman.

KURSİYER

Kurs öğrencisi.

  -   -   -  

Anlamında KURS bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde KURS geçen kelimeler listesi verilmiştir.

ÇÖREK

Az yağlı, bazen şekerli ve yumurtalı, gevrekçe bir hamur işi. Kurs.

GERİM

Dinlenme durumundaki kasın normal gerginliği. Dokumacılıkta tezgâha gerilen çözgü iplikleri: Günde kaç gerim bez dokursun. Hız: Yerin darlığından at gerimini alamadı. Kol, bacak ve benzerleri organların fazla iriliği, gelişimi: Ahmet pehlivanın gerimi Mehmet'ten çok fazla. Malın, canın yok olsun anlamında ilenç olarak kullanılır. Dokuma tezgâhlarında ipliklerin dönüş yaptığı yere kadar olan kısım. (Mudurnu Bolu). Top yumak durumuna getirilmiş çözgü ipliğinin, serbest bırakılan 3-4 cm.lik bölümü. (Bekilli Çal Denizli).

TEF

Zilli bir kasnağa geçirilmiş kursak zarından oluşan çalgı.

EĞİTMEN

Eğitim işiyle uğraşan kimse. Kurs görerek köyde öğretmenlik yapan kimse, köy öğretmeni.

DENDİK

Kümes hayvanları ve kuşların kursağı. Haydi.

BAĞCAKTUTMA

Çobanların, bir ucunu ayaklarına bağladıkları ipin diğer ucunu koyunların bileğine bağlayarak yatmaları. (Kursarı Yalvaç Isparta).

ÇEDENEYH

Tavuk kursağı.

DÜZEY

Bir yüzeyin veya bir noktanın yüksekliğindeki yatay sınır, seviye. Bir kursun basamaklarından her biri, kur. Bir nesnenin, bir kimsenin başka nesnelere veya kimselere göre olan değer ve yücelik derecesi, seviye.

DABANBAĞI

Sulanması olanağı varken susuz bırakılan bağ. (Kursarı Yalvaç Isparta).

MÜZİKEVİ

Çeşitli müzik türlerine ait kursların verildiği, müzik aletlerinin satıldığı yer.

AĞIRŞAK

Yün veya iplik eğrilen iği ağırlaştırmak için alt ucuna geçirilen yarım küre biçiminde, ortası delik ağaç veya kemik parça. Teker biçiminde yassı nesne, kurs (I).

GASTROLİT

Kabukluların (Crustaceae) kursağının iki yanında deri değişiminden önce görülen kalkerli maddeler. Kabukluların (Crustacea) kursağının iki yanında deri değişiminden önce görülen kalkerli maddeler.

HAVSALA

Kuşun kursağı. Leğen. Zihnin bir şeyi anlama ve kavrama yetisi.

PÜSKÜLCÜK

Güneş kursunun bazı tek renkli resimlerinde görülen parlak bulut.

DENCİK

Kümes hayvanları ve kuşların kursağı.

GEKRİK

Kursak, mide.

BAĞCAKTUTMAK

Geceleri sürüsünün yanından uzaklaşmasını istemiyen çobanın, hayvanlardan birinin boğazına bağladığı ipin diğer ucunu ayağına bağlaması işlemi. (Kursarı Yalvaç Isparta).

GEKLİK

Kursak, mide.

BOĞAZ

Boynun ön bölümü ve bu bölümü oluşturan organlar, imik, kursak. Yiyeceği içeceği sağlanan kimse. İki kara arasındaki dar deniz. İki dağ arasında dar geçit. Yeme içme. Şişe, güğüm vb. kaplarda ağza yakın dar bölüm. Yedirip içirme yükümü, iaşe.

GLENOİDALİS

Çukursu, yayvan ve düzce eklem yüzüyle ilgili olan.