EŞG ile başlayan kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "eşg" olan, toplam 19 adet kelime bulunmaktadır. eşg ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu eşg ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde eşg olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.

 
 

9 harfli kelimeler

EŞGÖRÜNTÜ, EŞGİRTMEK

8 harfli kelimeler

EŞGERMEK, EŞGİRMEK

7 harfli kelimeler

EŞGÜMÜK, EŞGÜDÜM, EŞGÜÇLÜ, EŞGİMEK

6 harfli kelimeler

EŞGERE, EŞGİYE, EŞGİYA, EŞGİLİ, EŞGİCE

5 harfli kelimeler

EŞGİN, EŞGUN, EŞGIN, EŞGÜN

4 harfli kelimeler

EŞGİ

3 harfli kelimeler

EŞG

Bazı kelimelerin anlamları

EŞG

Aşk.

EŞGİRTMEK

Koşmak, seğirtmek.

EŞGİYA

Eşkıya.

EŞGİCE

Kireçli topraklarda yetişen kökleri ve yaprakları ekşi bir bitki.

EŞGUN

Dağlarda yetişen, yaprakları soyulup, ortası yenen bir çeşit bitki.

EŞGİMEK

Ekşimek. Surat asmak, surat asarak küfretmek.

EŞGÜDÜM

Belirli amaçlar için bütünleşen bilişim dizgeleri ya da çalışma takımları arasında, uyumun sağlanması ve ilişkilerin, en yüksek toplam verimi en kolay biçimde sağlayacak bir düzen içerisinde gelişebilmesi için iş ve eylem birliği gütme.

EŞGÜMÜK

Bir çeşit ot.

EŞGİN

Atın tırısla rahvan arası yürüyüşü. Filiz, sürgün. Eski türkçe eşkin: eşkin.

EŞGERE

Açık, belli, meydanda. Aşikar.

EŞGÜÇLÜ

Güçleri eşit olan.

EŞGERMEK

Ses vermek. Görünmek: Sözünü ederken öteden eşgerdi. Alevlendirmek, ateşi yakmak.

EŞGÖRÜNTÜ

E, F doğru-uzaysıları ve doğrusal dönüşümü için, E/çek (f) bölüm doğru-uzaysısı.

EŞGİRMEK

Koşmak, seğirtmek.

EŞGİLİ

Doğranmış ekmek üzerine, suda pişirilen ekşi meyve ve kavurma dökülerek yapılan yemek. Turşu. Dayak, sopa. Sacda pişirilen mayasız pide. Eski türkçe ekşig+li: Ekşi domates, erikle yapılan bulgur yemeği.

EŞGİYE

Eşkıya.

  -   -   -  

Anlamında EŞG bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde EŞG geçen kelimeler listesi verilmiştir.

MUHAMMES

Beş parçası olan, beşli. Beşgen. Beşli.

İŞTİGAL

Uğraşma, ilgilenme, meşgul olma.

DÜMÜK

Akıl, zekâ, düşünce. Bellek. Bir kimseye ya da bir işe karşı duyulan bağlantı, ilgi. Hırs. Haris. Akıl, zeka (Çayağzı). Meşgale, iş güç.

DÜMÜKDÜRMEK

Bir işle meşgul kılmak.

OYALAMAK

Belirli bir süre birinin dikkat ve ilgisini başka bir şey üzerine çekmek, meşgul etmek. Vakit kazanmak için aldatmak. Bekletmek. Eğlendirmek, hoşça vakit geçirtmek. Oya ile süslemek.

DİGELMEK

İşe giderken ya da iş yaparken onunla bununla meşgul olarak sallanan, boş vakit geçiren (kimse).

RABBANİ

Allah ile ilgili, Allah'a bağlı, ilahi, Allah'tan gelen. Kalbini ve fikrini Allah'a bağlamış ve sadece onunla meşgul olan.

İFRİT

Doğu masal ve efsanelerinde kötü, korkunç cin. İçini kemiren, meşgul eden şey. Öfkeli, ortalığı birbirine katan kimse.

MEŞGULİYET

Meşgul olma, uğraşma durumu. Uğraş.

BAŞIDIŞARI

Evli olupta orospuluk yapan kadın. Eviyle meşgul olmayan kişi.

DİNELEK

İtaatsiz, inatçı, dik kafalı. Ukala, kendini beğenmiş kişi. İşe giderken ya da iş yaparken onunla bununla meşgul olarak sallanan, boş vakit geçiren (kimse). Karşı koyan, direnen.

KURCALAMAK

Ellemek, karıştırarak bakmak. Sivri bir şey sokup karıştırarak zorlamak. Bir konuyu araştırmak, üstünde durmak, eşelemek. Meşgul ve rahatsız etmek. Karıştırıp azdırmak, tahriş etmek.

AVİKLEŞMEK

Meşgul olmak.

BAKMAK

Bakışı bir şey üzerine çevirmek. Yoklamak, incelemek, denemek. Anlamak, farkına varmak. Gözetmek, korumak. İlgilenmek. Yapılabilmesi bir şeye bağlı bulunmak. Beslemek, geçindirmek. Bir şeyin gelişmesi veya iyi bir durumda kalması için emek vermek. Renklerde benzemek, andırmak. Bir iş birinden beklenmek. Hastayı muayene etmek. Bir şeyin yüzü bir yöne doğru olmak. Tedavi etmek için ilgilenmek. Bir işi yapmak, bir işi yapmakla görevli olmak. Aramak. Başka bir şeyle ilgilenmeyip elindeki veya önündeki işle uğraşır olmak. Uğraşmak, meşgul olmak.

AVUTLAMAK

Oyalamak, meşgul etmek.

DALDALANMAK

Gölgeli yere saklanmak. Gölgeli yere ya da bir adamın himayesine sığınmak. Sinmek. Bir şeyle fazla meşgul olmak, dalmak: Oyuna daldalanıp vakti unutmuş. Sığınmak, barınmak. Duldalanmak.

DOLU

Havada su buğusunun birden yoğunlaşıp katılaşmasından oluşan, türlü irilikte, yuvarlak veya düzensiz biçimli buz parçaları durumunda yere hızla düşen bir yağış türü. Çok olan (iş, uğraş, olay vb.). İçi boş olmayan, dolmuş, meşbu, pür, boş karşıtı. İçki doldurulmuş bardak. Boş yeri olmayan, her yeri tutulmuş olan. Boş vakti olmayan, meşgul. İçinde atılacak mermisi bulunan (top, tüfek vb. ateşli silahlar). Tornacılıkta delik açılmamış (gereç). Bir yerde sayıca çok. Bir duygunun güçlü etkisinde olan.

OTLAMAK

Hayvan, dolaşarak yerdeki ot, çimen, yaprak vb.ni yemek, yayılmak. Para ve emek harcamadan başkalarının sırtından geçinmek. Meşgul olmak.

UĞRAŞ

Bir insanın yaptığı iş veya meslek, iş güç, meşguliyet. Bir güçlüğü yenmek için gösterilen sürekli çaba, mücadele. Bir kimsenin kendi isteğiyle seçerek ve zevk alarak yaptığı iş, iş güç, meşguliyet.

UĞRAŞI

Uğraşılan şey, meşgale. Görev ve meslek dışında severek yapılan, dinlendirici, oyalayıcı uğraş, düşkü, hobi.