Sonu ŞİRE ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "şire" olan, toplam 8 adet kelime bulunmaktadır. Sonu şire ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında şire olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde şire olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

10 harfli kelimeler

BAŞHEMŞİRE

7 harfli kelimeler

HEMŞİRE, ŞİMŞİRE

6 harfli kelimeler

BEŞİRE, NAŞİRE, NEŞİRE

5 harfli kelimeler

EŞİRE

4 harfli kelimeler

ŞİRE

Bazı kelimelerin anlamları

ŞİRE

1.Şıra, üzüm ve öteki meyvelerin suyu, şekerli su. 2.Üzüm suyu ve nişasta kaynatılarak yapılan kuru tatlıların genel adı. 3.Her çeşit tatlı. 4.Bal. Üzüm, dut ve benzerleri meyvelerin suyu, şıra. Üzüm ve dutun ezilerek elde edilen suyu. Mayalanmamış üzüm suyu. Üzüm suyu. Tat, şıra.

NEŞİRE

Biçilen ağaç ve tahtanın döküntüsü, talaş.

ŞİMŞİRE

1.Çulhaların mekik yerine kullandıkları iplik sarılı ince uzun tahta. 2.Gergefte yan ağaçlar. 3.Kolan dokurken, genişliğine atılan hazılları sıkıştırmak için vurulan ağaç. 4.Mekiğe yol açan 120 cm. boyunda 0,5 cm. eninde tahta. Yorgan kıyısı.

BAŞHEMŞİRE

Sağlık kuruluşlarında hemşirelik hizmetlerinin en üst düzeyde sunulması için hizmetlerin düzenlenmesinden, yürütülmesinden, denetlenmesinden sorumlu yönetici hemşire.

HEMŞİRE

Doktor tarafından acil durumlar dışında yazılı olarak verilen tedavileri uygulamak, hastanın bakımını düzenlemek, denetlemek ve değerlendirmekle görevli ve yetkili sağlık çalışanı, şvester. (hemşi:re) Kız kardeş, bacı.

NAŞİRE

Söyleyiş: na:şire) Dağıtan, yayan, saçan.

BEŞİRE

Müjde getiren, müjdeci. Güler yüzlü, güleç.

EŞİRE

Yaramaz, haşarı. Öfkeli, sinirli, kavgacı. Abartma. Suçunu azaltmak için aranılan çıkar yol.

  -   -   -  

Anlamında ŞİRE bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde ŞİRE geçen kelimeler listesi verilmiştir.

AŞIRAT

Aşırı. Aşiret.

ŞEYH

Tarikat kurucusu, bir tarikatta en yüksek dereceye ulaşmış olan kimse. Arap kabile ve aşireti başkanı. Tarikat büyüğü veya tarikat kollarından birinin başında bulunan kimse.

EL

Kolun bilekten parmak uçlarına kadar olan, tutmaya ve iş yapmaya yarayan bölümü. Ülke, yurt, il. Kez, defa. Halk, ahali. İskambil oyunlarında her bir tur. Bazı nesne ve araçların tutmaya yarayan bölümü. Yakınların dışında kalan kimse, yabancı. Oba, aşiret. Sahiplik, mülkiyet. İskambil oyunlarında oynama sırası.

HASTANE

Hastalara yatarak veya ayakta tanı, tedavi ve bakım hizmetlerinin hekim, hemşire ve diğer sağlık çalışanları tarafından verildiği sağlık kuruluşu.

SÖR

Katolik mezhebinde kendini dine adayan ve manastırda yaşayan kadın. Katolik mezhebinde dinle ilgili bir yükümlülük almayan ancak din uğruna hemşirelik, hasta bakıcılık vb. işlerde çalışan kadın. İngiliz soyluluk unvanı.

BAŞHEMŞİRELİK

Başhemşire olma durumu. Başhemşirenin yaptığı iş.

HEMŞİRELİK

Hemşirenin yaptığı iş. Kız kardeşlik.

HAYTA

Osmanlıların ilk dönemlerinde eyalet askerlerinin uç boylarında görevli sınıflarından biri. Toroslarda yaşayan bir Yörük aşireti. Başıboş, bir baltaya sap olamamış, apaş, serseri.

ATKIÇI

Yufka ekmeği pişiren, çeviren kadın.

KEŞKEKÇİ

Keşkek pişiren kimse.

ANARAT

Pirinç unu veya nişastayı şekerle pişirerek yapılan çocuk maması. Saf, katıksız, arı, temiz, öz: Bu yıl tohumluğu anarat buğdaydan koydum.

GAZVE

Arap aşiretleri arasında yapılmış olan savaş. Din uğruna yapılmış olan savaş.

ŞVESTER

Hemşire. Kız kardeş.

OCAK

Ateş yakmaya yarayan, pişirme, ısıtma, ısınma vb. amaçlarla kullanılan yer. Bahçelerde veya bostanlarda her tür meyve ve sebze tohumu veya fidesinin dikimi için ayrılmış toprak çukuru. Yer üstünde veya yer altında cevher çıkarılan yer. Şömine. Isı vererek üzerine veya içine konulan maddeleri ısıtan, pişiren, kaynatan, eriten araç veya alet. Aynı amaç ve düşünceyi paylaşanların kurdukları kuruluş veya toplandıkları, görev yaptıkları yer. Ev, aile, soy. Yeniçeri teşkilatını oluşturan odalardan her biri. Kahvelerde, kuruluşlarda çay, kahve vb.nin yapıldığı yer. Halk hekimliğinde bir önceki kuşaktan el verme suretiyle aktarılan bilgileri kullanarak belirli bir şikâyeti veya hastalığı iyileştirdiğine inanılan aile. Yılın birinci ayı, kânunusani.

KEP

Başlık, sipersiz şapka. Asker şapkası. Bazı törenlerde profesör ve öğrencilerin giydikleri özel başlık. Hemşirelerin giydiği başlık.

TEBEŞİRLEŞME

Bir dokunun kalınlığında tebeşire benzer katı birikintilerin oluşması.

AŞAYIR

Aşireti olan, geniş aile mensubu kimse.

BACİ

Kız kardeş, abla, bacı. Bacı, kız kardeş. Kız kardeş, hemşire. Abla. Kız kardeş.

KONARGÖÇER

Göçebe bir hayat süren, bir yere sürekli yerleşmeyen (aşiret, oba vb.), göçerkonar.

OYMAK

Aşiret. Keskin, sivri uçlu bir cisimle bir şeyi yontarak veya delerek çukur oluşturmak. Bıçaklayarak yaralamak. Kazıklamak. Hemen hemen benzer veya aynı tür yıldızlardan oluşmuş, Samanyolu'nun seyrek yapılı genç kümelerinden her biri. İzcilikte küçük birlik. Kumaş vb.ni girintili bir biçimde kesmek.