Sonu OVA ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "ova" olan, toplam 102 adet kelime bulunmaktadır. Sonu ova ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında ova olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde ova olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

15 harfli kelimeler

PSEUDOTERRANOVA

13 harfli kelimeler

ÜÇDUTYEŞİLOVA

11 harfli kelimeler

YUKARIİNOVA, ZEYTİNLİOVA

10 harfli kelimeler

İNCİRLİOVA, AŞAĞIİNOVA, BÖLÜCEKOVA, KIZILCAOVA

9 harfli kelimeler

BEYLİKOVA, YÜKSEKOVA, ÇEVRİMOVA, GERENKOVA, KEKLİKOVA, KURUCAOVA, SALTUKOVA, SARICAOVA, SULUCAOVA, TURUNÇOVA, ZENGİNOVA, ZEYTİNOVA, ZÜMRÜTOVA

8 harfli kelimeler

ALTINOVA, GÜMÜŞOVA, KARLIOVA, PAMUKOVA, YEŞİLOVA, BALIKOVA, BELENOVA, BEYLİOVA, BOÇOCOVA, BÖLÜKOVA, ÇAMLIOVA, DENİZOVA, DURULOVA, GARAKOVA, GEDELOVA, GÜZELOVA, HASANOVA, KARAKOVA, KETENOVA, KIZILOVA, KÖPRÜOVA, KUMLUOVA, KUTLUOVA, KÜÇÜKOVA, NARLIOVA, PINAROVA, SARAYOVA, SERİNOVA, TEKİROVA, YAMAÇOVA

7 harfli kelimeler

BALÇOVA, BORNOVA, SULUOVA, ADIMOVA, AKÇAOVA, ALAKOVA, AVCIOVA, DEREOVA, EKİNOVA, IŞIKOVA, İLKNOVA, KARAOVA, KOCAOVA, ORTAOVA, SARIOVA, UĞUROVA, UZUNOVA, ÜSTNOVA

6 harfli kelimeler

ARTOVA, BOZOVA, GÖLOVA, TAŞOVA, YALOVA, ANCOVA, BALOVA, BAŞOVA, BEDOVA, ÇALOVA, ÇATOVA, ÇÖLOVA, DÜZOVA, GÖKOVA, GÖNOVA, GÖZOVA, GÜLOVA, HOROVA, KOSOVA, MANOVA, ŞENOVA

5 harfli kelimeler

PROVA, AKOVA, ANOVA

4 harfli kelimeler

KOVA, NOVA, DOVA, GOVA, SOVA, TOVA, YOVA, ZOVA

3 harfli kelimeler

OVA

Bazı kelimelerin anlamları

OVA

Çevrelerine göre çukurda kalmış, çoğunlukla alüvyonla örtülü, eğimi az, akarsuların derine gömülmediği, geniş veya dar düzlük, yazı.

ÜÇDUTYEŞİLOVA

Adana ili, Sağkaya.

GERENKOVA

Aydın şehri, İncirliova ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

BEYLİKOVA

Eskişehir iline bağlı ilçelerden biri.

PSEUDOTERRANOVA

Kabuklu, balık ve memelilerde bulunan askarit nematod cinsi. Örneğin, P. decipiens ayı balıklarında olgunlaşır, birinci ara konağı kabuklular ikinci ara konağı ise balıklardır.

KEKLİKOVA

Van kenti, Deliçay nahiyesine bağlı bir yer.

KURUCAOVA

Afyon ilinde, Bolvadin ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. İzmir kenti, Kaymakçı nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Kahramanmaraş kenti, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Konya ili, Beyşehir belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Malatya ili, Sürgü bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Muğla şehri, Kavaklıdere ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

ÇEVRİMOVA

Batman ilinde, Beşiri ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.

İNCİRLİOVA

Aydın iline bağlı ilçelerden biri.

YÜKSEKOVA

Hakkâri iline bağlı ilçelerden biri.

KIZILCAOVA

İzmir ili, Çırpı nahiyesine bağlı bir bölge. Yozgat ilinde, Akdağmadeni ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer.

ZEYTİNLİOVA

Manisa şehri, Palamut bucağına bağlı bir bölge.

YUKARIİNOVA

Çanakkale kenti, Yenice ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer.

AŞAĞIİNOVA

Çanakkale şehri, Yenice belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

BÖLÜCEKOVA

Bolu ilinde, Göynük ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

SALTUKOVA

Zonguldak şehri, Saltukova nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.

  -   -   -  

Anlamında OVA bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde OVA geçen kelimeler listesi verilmiştir.

AKTARMA

Aktarmak işi. Bir yolcunun gideceği yere birkaç araç değiştirerek ulaşması. Bir kimsenin herhangi bir hakkını bir başkasına geçirmesini sağlayan iş, transfer. Alıntı. Bir oyuncunun topu kendi takımından bir başka oyuncuya göndermesi. Bir taşıttan başka bir taşıta geçme. Sürülmemiş tarlayı ilk veya ikinci kez sürme. Para aktarımı. Arıları bir kovandan ötekine geçirme.

ÇATMA

Çatmak işi. Provada geçici olarak bir giysiye iliştirilmiş olan parça. Heykel yapımında çamuru ayakta tutan tel iskelet. Ahşap yapılarda ağaç iskeletin temel parçaları. Semerin ağaç kısmı. Duvarları ağaç gövdesinden birbirine takılarak ve çivisiz olarak yapılmış olan yayla evi, Yörük çadırı. Bir tür döşemelik kumaş.

BALKANLAR

Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Slovenya, Arnavutluk, Makedonya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve Trakya'yı içine alan bölge.

AŞIRMA

Aşırmak işi. Özellikle para aşırma, aşırtı, ihtilas. Küçük kazan, kova, bakraç. Aşırılmış. Başkalarının yazılarından bölümler, dizeler alıp kendisininmiş gibi gösterme veya başkalarının konularını benimseyip değişik bir biçimde anlatma, intihal. Yapı çatılarında uzun mertek, aşık.

ARILIK

Temizlik, saffet, sililik. Günahsızlık. Kovanların konulduğu yer, kovanlık.

BARBUNYA

Barbunyagillerden, kırmızı pullu, beyaz etli, kemikli bir balık, barbun (Mullus barbahıs). Taneleri yuvarlak, oval veya yassı, kırmızı benekli, bir tür fasulye.

BALIK

Omurgalılardan, suda yaşayan, solungaçla nefes alan ve yumurtadan üreyen hayvanların genel adı. Zodyak üzerinde Kova ile Koç arasında yer alan takımyıldızın adı.

ALTINOVA

Yalova iline bağlı ilçelerden biri.

AKAĞAÇ

Gürgengillerin, kerestesinden yararlanılan beyaz kabuklu bir türü (Zelkova carpinifolia).

ÇEKOSLOVAK

Çekoslovakya'da yaşayan kimse.

ÇAPKIN

Geçici aşklar ve ilişkiler peşinde koşan (kimse), hovarda. Cinsellik hatırlatan. Haylaz. Okşayıcı bir seslenme sözü.

BÜK

Dönemeç. Ovada veya dere kıyısında çalı ve diken topluluğu. Böğürtlen. Akarsu kıyılarındaki verimli tarlalar, büklük.

BAKRAÇ

Çoğunlukla bakırdan yapılmış olan küçük kova. Bu kovanın alabildiği miktarda olan.

BAL

Bal arılarının bitki ve çiçeklerden topladıkları bal özünden yapıp kovanlarındaki petek gözlerine doldurdukları, rengi beyazdan esmere kadar değişen tatlı, koyu, sıvı madde. Ağaçların kabuğundan sızarak pıhtılaşan besi suyu. Olgunlaşmış incirin, dışına sızan tatlısı.

ÇIKRIK

Kuyudan kovayı çekmeye yarayan ve el ile çevrilen araç. Ağır bir şeyi çekecek ipin sarılmasına yarayan ve bir eksen üzerinde uzunca bir kolla çevrilerek dönen silindir. İplik bükme, iplik sarma vb. işlerde kullanılan, el veya ayakla çevrilen dolap.

ÇİFTLİKKÖY

Yalova iline bağlı ilçelerden biri.

ARMUTLU

Yalova iline bağlı ilçelerden biri.

ÇINARCIK

Yalova iline bağlı ilçelerden biri.

BEYZİ

Yumurta biçiminde, söbe, oval.

BASILA

Basımcılıkta, provalar için "basınız, basılsın" anlamında kullanılan bir söz.