Kelimeler arşivi içinde; sonunda "lu" olan, toplam 1282 adet kelime bulunmaktadır. Sonu lu ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.
Bunun yanı sıra, başında lu olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde lu olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.
YUKARITÜFEKÇİOĞLU
HÜSEYİNÇAVUŞOĞLU
KARACAOSMANOĞLU, YAĞMURLUARMUTLU
BÜYÜKKARAMUKLU, HÜSEYİNBEYOĞLU, KARAHİSARKOZLU, SAVCILIKURUTLU, ŞEREFLİDAVUTLU, YUKARIKARPUZLU, YUKARIKURTOĞLU, YUKARIYAĞMURLU
ALİEFENDİOĞLU, AŞAĞIKARKUTLU, AŞAĞIKURTOĞLU, ÇARIKMAHMUTLU, DELİAHMETOĞLU, DELİBEKİROĞLU, HACIAHMETOĞLU, HACIHALİLOĞLU, HACIHATİPOĞLU, HACIOSMANOĞLU, HATİPOĞLUTOLU, İSMAİLAĞATOLU, TÜRKMENLİOĞLU, YUKARIÇAMURLU, YUKARIÇAVUŞLU, YUKARIDONURLU, YUKARIDORUKLU, YUKARIHAMURLU, YUKARIHATUNLU, YUKARIKOYUNLU
ABDULLAHOĞLU, AŞAĞIARMUTLU, AŞAĞIÇAMURLU, AŞAĞIDONURLU, AŞAĞIDORUKLU, AŞAĞIHOMURLU, AŞAĞIKOYUNLU, AVŞARPOTUKLU, BEYĞİRCİOĞLU, BOYNUYOĞUNLU, BÜYÜKARMUTLU, BÜYÜKÇAMURLU, BÜYÜKÇAVUŞLU, BÜYÜKKAVUKLU, BÜYÜKKIZOĞLU, CELİLBEYOĞLU, ÇAKALLIÇULLU, DEGİRMENYOLU, DEĞİRMENYOLU, HACIMAHMUTLU, HACIÖMEROĞLU, HALİLBEYOĞLU, İÇİNDENKOLLU, KALENDEROĞLU, KARADEDEOĞLU, KARADURMUŞLU, KARAKOCAOĞLU, KARAMAHMUTLU, KIZILCAHAVLU, KIZILKOYUNLU, Devamını Oku »»
HACILARYOLU, HERİFÇİOĞLU, KARAKOYUNLU, MAGNEZYUMLU, PROMOSYONLU, KULAKDAVULU, ADANALIOĞLU, AKÇAKOYUNLU, ALTIBOĞUMLU, AŞAĞIKUYULU, AYNALIKOLLU, BAKIRCIOĞLU, BEYVELİOĞLU, BİNBAŞIOĞLU, BUZAĞCIOĞLU, DEREKUŞÇULU, GECEKONDULU, HACININOĞLU, HACIYUSUFLU, HÜSEYİNOĞLU, İKİLKOŞULLU, KAHVECİOĞLU, KALAYCIOĞLU, KARADAVUTLU, KARAMESUTLU, KARAYAKUPLU, KARAYUSUFLU, KASTAMONULU, KIZILCAAVLU, KOCAKAVUKLU, Devamını Oku »»
AKTİNYUMLU, KADMİYUMLU, KORTİZONLU, REDİNGOTLU, SAFRANBOLU, SULTANOĞLU, TASARRUFLU, TRENÇKOTLU, ALKAYAOĞLU, ARSLANOĞLU, AŞAĞIKOÇLU, AŞAĞIKUMLU, ATMALIOĞLU, BABALIOĞLU, BARAKMUSLU, BAYRAMOĞLU, BEKTAŞOĞLU, BOSTANKOLU, BOYACIOĞLU, BOZALİOĞLU, ÇELTİKYOLU, ÇİFTÇİOĞLU, ÇOKDOĞUŞLU, DAVRANUHLU, DEDİKODULU, DEPOZİTOLU, DİZDAROĞLU, DOKURCUNLU, DOKUZDANLU, DÜLGEROĞLU, Devamını Oku »»
ALAYUNTLU, ANADOLULU, ÇAPANOĞLU, ÇİMENTOLU, ENDERUNLU, HAYRABOLU, HELEZONLU, HOMURTULU, İNSANOĞLU, İSKONTOLU, İSPİRTOLU, İTRİYUMLU, KAMERUNLU, KEÇİBORLU, KORUNUMLU, KURUNTULU, MANYETOLU, OPSİYONLU, OSMİYUMLU, ÖLMEZOĞLU, PAZARYOLU, PİYANGOLU, SAĞDUYULU, SAMANYOLU, URANYUMLU, USTURUPLU, KÖPEKOĞLU, ABDALOĞLU, ABRAZONLU, AHMETOĞLU, Devamını Oku »»
ABAJURLU, ADEMOĞLU, AFOROZLU, ANAFORLU, ANAOKULU, ANASONLU, AYAKYOLU, BASTONLU, BİLLURLU, BONCUKLU, BOYNUZLU, BULGURLU, FOSFORLU, GELİBOLU, HACIYOLU, HORTUMLU, İMAMOĞLU, KARBONLU, KARPUZLU, KAUÇUKLU, KİMYONLU, KİREBOLU, KİŞİOĞLU, KOLTUKLU, KONFORLU, KURŞUNLU, KUSKUNLU, KUYRUKLU, LİTYUMLU, MAHMUZLU, Devamını Oku »»
AFSUNLU, AFYONLU, AKORTLU, ANADOLU, ARMUTLU, AVURTLU, BANYOLU, BASURLU, BAVULLU, BEYOĞLU, BOĞUMLU, BOYUNLU, BOYUTLU, BUÇUKLU, BULUTLU, BURGULU, BURUNLU, BUZULLU, CENUPLU, CİNYOLU, COŞKULU, ÇAMURLU, ÇOCUKLU, ÇUBUKLU, ÇUKURLU, DOĞRULU, DOĞUMLU, DOKUZLU, DOLGULU, DOPDOLU, Devamını Oku »»
AJURLU, ARGOLU, ARZULU, AZOTLU, BORÇLU, BORULU, BUĞULU, BURSLU, DEFOLU, EBRULU, ELOĞLU, FORSLU, KİLOLU, KLORLU, KOKULU, KONÇLU, KONULU, KROMLU, KULPLU, KURTLU, KURULU, KUTULU, KUZULU, OĞULLU, OKULLU, OLUKLU, OLUMLU, OMUZLU, ONURLU, ORUÇLU, Devamını Oku »»
BOKLU, BOYLU, BUNLU, BUTLU, BUZLU, ÇORLU, DONLU, HAVLU, HUYLU, KOLLU, KUMLU, KUTLU, MUMLU, MUTLU, MUYLU, NAMLU, NURLU, PULLU, PUSLU, RUHLU, RUJLU, SONLU, SOYLU, SUÇLU, TOKLU, TOPLU, TOZLU, TUZLU, YOLLU, ZORLU, Devamını Oku »»
AVLU, BOLU, DOLU, KULU, ONLU, OTLU, PALU, SULU, TULU, UÇLU, USLU, UTLU, ADLU, AZLU, BALU, CULU, ÇALU, ÇOLU, FOLU, GILU, GULU, HALU, HOLU, HULU, İGLU, LOLU, MOLU, MULU, NOLU, OÇLU, Devamını Oku »»
FLU, ULU, ALU, OLU
LU
LU
Toprak damlarda, yollarda toprağı ezmek için kullanılan taş silindir. Lütesyum elementinin simgesi. Lutesyumun simgesi.
SAVCILIKURUTLU
Kırşehir ilinde, Savcılı bucağına bağlı bir bölge.
KARAHİSARKOZLU
Ankara şehrinde, Nallıhan belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri.
YAĞMURLUARMUTLU
Kırşehir şehrinde, merkez ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yer.
BÜYÜKKARAMUKLU
Kayseri ilinde, Pınarbaşı ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.
YUKARIYAĞMURLU
Bingöl şehrinde, Göynük bucağına bağlı bir yer.
ŞEREFLİDAVUTLU
Ankara ilinde, Şereflikoçhisar ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.
HÜSEYİNÇAVUŞOĞLU
Zonguldak şehrinde, Devrek belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.
YUKARIKARPUZLU
Diyarbakır şehrinde, Ergani belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer.
ALİEFENDİOĞLU
İçel şehrinde, Tarsus ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yer.
YUKARIKURTOĞLU
Ardahan şehri, Hasköy nahiyesine bağlı bir bölge.
AŞAĞIKURTOĞLU
Ardahan şehri, Hasköy bucağına bağlı bir bölge.
AŞAĞIKARKUTLU
Şanlıurfa ilinde, Birecik ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.
HÜSEYİNBEYOĞLU
Karabük şehri, Yenice ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.
YUKARITÜFEKÇİOĞLU
Ankara şehri, Yenimehmetli nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.
KARACAOSMANOĞLU
Yozgat şehri, Yerköy ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.
Bu bölümde tanımı içerisinde LU geçen kelimeler listesi verilmiştir.
ACEMBORUSU
Canlı kırmızı renkli çiçek açan, uzun boylu bir tür süs bitkisi (Bignonia radicams).
AÇILIŞ
Açılma işi. Yeni bir yapının, yerin veya kuruluşun çalışmaya başlaması, küşat.
ABONMAN
Bir satıcı veya kamu kuruluşu ile alıcılar arasında yapılmış olan anlaşma, sürdürüm. Abone olma durumunu gösteren belge. Kent içinde ulaşımı sağlayan otobüslerde para yerine geçen bilet veya kart.
ABLATYA
Uzunluğu 150, genişliği 4-10 kulaç olan, geniş gözlü bir balık ağı türü.
ACENTE
Bir kuruluşun yaptığı işi onun adına kazanç karşılığında yürüten daha küçük kuruluş. Bu kuruluşun veya şubelerinin başında bulunan kimse. Bir kuruluşa bağlı olmaksızın sözleşmeye dayanarak belirli bir yer ve bölge içinde sürekli olarak ticarethane veya işletmeyi ilgilendiren işlerde aracılık eden, bunları o işletme adına yapan kimse. Banka şubesi. Vapur ortaklığı.
ABLALIK
Abla olma durumu. Yakın ve koruyucu davranışta bulunma.
ABAŞO
Gemiyi baştan veya kıçtan halatla karaya bağlama. Altta, aşağıda bulunan, alttaki.
ACEMİLİK
Acemi olma durumu, toyluk. Acemice davranış, toyluk.
ABAZAN
Uzun süre cinsel ilişkide bulunmayan (erkek). Karnı aç olan (kimse).
ABDÜLLEZİZ
Akdeniz bölgesinde ve Afrika'da yetişen, çok yıllık, yumrulu ve otsu bir bitki (Cyperus esculentus). Bu bitkinin yemiş olarak yenilen, tatlı ve yağlı ürünü.
ABDEST
Müslümanların, belli ibadetleri yapabilmek için bir düzen içerisinde bazı organları yıkayıp bazılarını mesh etme yoluyla yaptıkları arınma.
AÇILMAK
Açma işine konu olmak. Kendine gelmek, biraz iyileşmek, ferahlamak. Kıyıdan uzaklaşmak. Yeni bir bakış açısı getirmek. Renk koyuluğunu yitirmek. Kapı, yol vb. geçit vermek. Gereken güce ulaşmak. Kuruluşlar ilk kez veya yeniden işe başlamak. Sıkılması, çekinmesi, tutukluğu kalmamak. Herhangi bir konuyla veya sorunla ilgili olarak düşünce ve uygulamalarda yeni koşulların gerektirdiği değişiklikleri veya yenilikleri yapmak. Ayrıntıya girmek. Sırrını, üzüntüsünü, sorunlarını birine söylemek. Genişlemek, bollaşmak. İşini gereğinden veya yapabileceğinden geniş tutmak. Delinmek, yırtılmak. Sis, karanlık, duman vb. dağılmak, yoğunluğunu yitirmek.
AÇIKLIK
Açık olma durumu, aleniyet. Uzaklık, mesafe. Bitki örtüsü olmayan, çıplak yer. Gerçeği olduğu gibi yansıtma durumu. Boş ve geniş yer, meydanlık. Bir söz veya yazıda maksadın açık olması özelliği, duruluk, vuzuh. Dürbün, fotoğraf makinesi vb. optik araçlarda ağız çapı, ışığın girebildiği delik.
ABSTRAKSİYONİZM
Soyutçuluk.
ABDAL
Gezgin derviş. Tasavvufta manevi üst bir rütbe. Safeviler devrinde İran'da yaşayan Türk oymaklarından biri. Dilenci kılıklı, üstü başı perişan kimse. Anadolu'da yaşayan oymaklardan bazısı.
ACIMA
Acımak durumu. Başka bir kimsenin veya canlının mutsuzluğuna karşı duyulan üzüntü, merhamet.
ACENTELİK
Acentenin yaptığı iş. Acente kuruluşu.
ABLİ
Yatay serenlerin ucuna bağlı bulunan ve bunları sağa, sola veya ortaya çevirmek için yararlanılan halat veya palanga.
ACİZ
Gücü bir işe yetmez olanın durumu, güçsüzlük. Beceriksizlik. Kişinin ve kuruluşun borcunu vaktinde ödeyememesi durumu.
ABANİ
Genellikle sarık, bohça, kundak ve yorgan yüzü yapımında kullanılan, zemini beyaz, üzerinde safran renginde nakışlar bulunan ipek kumaş. Bu kumaştan yapılmış.