Sonu BUKA ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "buka" olan, toplam 3 adet kelime bulunmaktadır. Sonu buka ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında buka olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde buka olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

BUKA

Kelepçe. Hayvanların ayağına takılan köstek. Kaçmaması için hayvanların ayağına takılan zincir, demir köstek. Kilit. Hayvanların ayağına bağlanan, kelepçeye benzeyen bir araç. (Yenikent Aksaray Niğde).

TARBUKA

Darbuka.

DARBUKA

Toprak veya madenden yapılan, bir yanı açık, vurmalı çalgı.

  -   -   -  

Anlamında BUKA bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde BUKA geçen kelimeler listesi verilmiştir.

BUKAĞILAYABİLME

Bukağılayabilmek işi.

DÜMBELEK

Ağzına deri gerilmiş, çanak biçiminde, darbukaya benzer bir tür çalgı, dümbüldek. Anlayışsız, sersem.

BUKALEMUNGİLLER

Sürüngenler sınıfının renklerini bulundukları yerin rengine uyduran, hareketleri yavaş, bukalemun türlerini içine alan bir familyası.

TIKIMLANMAK

Eline geçeni çok çabuka yemek.

DARBUKACILIK

Darbukacının işi veya mesleği.

BUKAĞILIK

Hayvanların ayağına bukağı takılacak yer, bilek.

BICILGAN

Kadınların meme uçlarında, çocukların ayaklarında, hayvanların ayak parmaklarıyla bileklerinde ter, pislik, çamur v.s. sebeplerden ileri gelen sulu yara. Bir çeşit at hastalığı. Bukağılık deri yangısı. Hayvanların ayaklarında hasıl olan yara, çatlak.

DARBUKACI

Darbuka çalan kimse.

BINANIK

Hayvanların ayağına bukağı takılacak yer, bilek.

BUKAĞILI

Ayağında bukağı bulunan. Bilekleri beyaz olan (hayvan).

BUKAĞILANMA

Bukağılanmak işi.

BUKAĞILAYABİLMEK

Bukağılama imkânı veya olasılığı bulunmak.

TABLA

Satıcı vb.nin kullandığı tahtadan tepsi. Ağaçtan veya ağaç ürünlerinden hazırlanmış, büyük yüzeyli düzgün parça. Genellikle Hindistan, Pakistan'da kullanılan, darbukaya benzer bir çalgı türü. Bir şeyin düz ve geniş bölümü. Makaraların yüzlerini oluşturan dış bölümleri. Soba, mangal vb. şeylerin altına konulan metalden veya tahtadan yapılmış olan tepsiye benzer altlık. Küllük.

BUKALEMUNLUK

Bukalemun olma durumu.

BUĞA

Yerden 5-10 santim yükselen başı top ince bir bitki. Boğa. Buna. Eski türkçe buka: boğa. Buna (işaret zamiri yaklaşma hâli).

BUKAĞILAMAK

Hayvanın ayağına bukağı takmak.

BUKAĞILAMA

Bukağılamak işi.

BUKAĞILANMAK

Hayvanın ayağına bukağı takılmak.

ACEMKELERİ

Bukalemun.

BUKALEMUN

Bukalemungillerden, 20-30 santimetre boyunda, renk değiştirmesiyle ünlü bir tür sürüngen, kaya keleri (Chamaeleo chamaeleon). Davranışını, görüşünü çıkarına göre değiştiren kimse.