KIRIM ile başlayan kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "kırım" olan, toplam 6 adet kelime bulunmaktadır. kırım ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu kırım ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde kırım olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.

 
 

9 harfli kelimeler

KIRIMKAYA, KIRIMOLUK

8 harfli kelimeler

KIRIMİNİ, KIRIMSIZ

7 harfli kelimeler

KIRIMSA

5 harfli kelimeler

KIRIM

Bazı kelimelerin anlamları

KIRIM

Savunmasız insanların veya tutsakların toplu olarak öldürülmesi, katliam. Hayvanların hastalık, soğuk gibi sebeplerle ölmesi.

KIRIMSIZ

Aç gözlü.

KIRIMOLUK

Yozgat kenti, Aydıncık ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer.

KIRIMSA

Yakacak, çerçöp. Kırağı. Dolu : Kırımsa yağıyor. Yeri beyazlatacak kadar yağan ince kar : Bu gece kırımsa yağmış. Çiğ. İnce bulgur. Kırıntı.

KIRIMKAYA

Erzurum şehrinde, Karaköprü bucağına bağlı bir bölge.

KIRIMİNİ

Aksaray ili, Ağaçören ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

  -   -   -  

Anlamında KIRIM bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde KIRIM geçen kelimeler listesi verilmiştir.

HAN

Doğu ülkelerinde yerli beyler ve Kırım girayları için kullanılan unvan. Osmanlı padişahlarının adlarının sonuna getirilen unvan. Büyükşehirlerde serbest mesleklerde çalışanların oda veya daire tutup çalıştıkları birkaç katlı yapı. Eskişehir iline bağlı ilçelerden biri. Yol üzerinde veya kasabalarda yolcuların konaklamalarına yarayan yapı.

KALGAY

Kırım'da, hanın vekili anlamında bir orun. İzci kumandanı. Tarihte Kırım veliahdına verilen san.

OĞUZCA

Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Gagavuz Yeri ile Balkanlar, Kırım ve İran'ın bazı bölgelerinde kullanılan Türkçeyi içine alan Türk dili grubunun ortak adı. Bu Türkçeyle yazılmış olan.

ALÇİÇEK

Kırımızı çiçek.

KABANİÇE

Padişahların şahsına özgü olan, fakat kimi kez olağanüstü onurlamak için, padişah önüne çıkan sadrazamlara giydirilen, arasıra da Kırım Hanlarına gönderilen kürk.

DESTECİK

Kırım makinesinde ekinlerin deste oluşturduğu bölüm. (Yenikent Aksaray Niğde).

ÇOMAŞLAMAK

Bir bütün yufka ekmeğini kat kat dürmek: Yolda acıkırım diye bir tane buğday ekmeği çomaşladım.

KIPÇAK

XI-XV. yüzyıllarda, Hazar ve Karadeniz'in kuzeyindeki bozkırlarda, Mısır ve Suriye'de yaşamış bir Türk boyu, Kuman. Günümüzde Kırım Tatarcası, Kazakça, Karaçay Malkarca vb. lehçeleri konuşan gruba verilen genel ad.

BAKIRSI

Bakırı andıran, bakıra benzeyen, bakır gibi, bakırımsı.

GENOSİT

Soykırım.

GİRAY

Kırım hanlarına ve han ailesinden olan prenslere verilen unvan.

MENŞUR

Yayılmış, dağıtılmış, neşredilmiş. Prizma. Padişah tarafından verilen vezirlik ve benzerleri bir unvanı gösteren bir ferman türü. Tanınmış, ünlü. İsim yapmış, tanınmış. Meşhur. Arapça kökenli meşhur: Tanınmış, ünlü. Genellikle serdarlık, Kırım hanlığı, vezirlik, kazaskerlik, Eflak ve Buğdan voyvodalığı ve valilik gibi yüksek orunlara atananlar için çıkarılan padişah buyruğu. Dağıtılmış, yayılmış, neşrolunmuş. Eskiden padişahların verdiği vezirlik.

JENOSİT

Soykırım.

KONTOŞ

Dar kollu, kalçaya kadar inen, büyük devlet adamlarının, özellikle Kırım Hanlarının giydikleri üstlük.

KATLİAM

Kırım.

POGROM

Soykırım.