YAY ile başlayan kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "yay" olan, toplam 273 adet kelime bulunmaktadır. yay ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu yay ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde yay olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.

 
 

17 harfli kelimeler

YAYINBALIĞIGİLLER

16 harfli kelimeler

YAYGINLAŞABİLMEK

15 harfli kelimeler

YAYGINLAŞABİLME, YAYGINLAŞTIRMAK, YAYIMLATABİLMEK, YAYIMLAYABİLMEK

14 harfli kelimeler

YAYGINLAŞTIRMA, YAYIMLATABİLME, YAYIMLAYABİLME, YAYKUYRUKLULAR, YAYLAMARANDASI

13 harfli kelimeler

YAYALAŞTIRMAK

12 harfli kelimeler

YAYAKIRILDIK, YAYALAŞTIRMA, YAYGARACILIK, YAYGINLAŞMAK, YAYILABİLMEK, YAYILIMCILIK, YAYILIVERMEK, YAYILMACILIK, YAYLABASMASI, YAYLACIKSEKİ, YAYLANDIRMAK, YAYLAPALAMUT, YAYNIKTIRMAK, YAYVANLAŞMAK

11 harfli kelimeler

YAYAKLAŞMAK, YAYGIBALIĞI, YAYGINÇAYIR, YAYGINKONAK, YAYGINLAŞMA, YAYGINSÖĞÜT, YAYIBATIMAK, YAYIKDAMLAR, YAYILABİLME, YAYILIVERME, YAYIMLANMAK, YAYIMLATMAK, YAYINÇARIĞI, YAYINÇÖZİİM, YAYINDIRICI, YAYINDIRMAK, YAYINLAYICI, YAYLABALIĞI, YAYLAÇAYIRI, YAYLAÇİÇEĞİ, YAYLADINLAR, YAYLAGÜZELİ, YAYLANDIRMA, YAYLAPAZARI, YAYLATEPESİ, YAYVANDORUK, YAYVANLAŞMA

10 harfli kelimeler

YAYABİLMEK, YAYALANMAK, YAYGARALIK, YAYGINYURT, YAYIKLAMAK, YAYIMCILIK, YAYIMLAMAK, YAYIMLANMA, YAYIMLATAN, YAYIMLATMA, YAYIMLAYAN, YAYINCILIK, YAYINDIRMA, YAYINLAMAK, YAYKALAMAK, YAYLABAYIR, YAYLABELEN, YAYLACILAR, YAYLACILIK, YAYLACİLOH, YAYLAÇAYIR, YAYLAGERİŞ, YAYLAKONAK, YAYLALIÖZÜ, YAYLAPINAR, YAYLASARAY, YAYLASÖĞÜT, YAYLITOPLU, YAYMACILIK, YAYMAYAYIK, Devamını Oku »»

9 harfli kelimeler

YAYABİLME, YAYAKBAŞI, YAYAKOMAK, YAYALAMAK, YAYARMUDU, YAYDIRMAK, YAYGARACI, YAYGINLIK, YAYHANMAH, YAYHANMAK, YAYIHKUŞU, YAYIKAĞIL, YAYIKLAMA, YAYILIMCI, YAYILMACI, YAYILTMAK, YAYIMLAMA, YAYINİSPİ, YAYKANMAK, YAYKILDAK, YAYKINLIK, YAYLAALAN, YAYLAALTI, YAYLABABA, YAYLABAĞI, YAYLABAŞI, YAYLABELİ, YAYLABEYİ, YAYLABUZU, YAYLACILI, Devamını Oku »»

8 harfli kelimeler

YAYAAĞAÇ, YAYABAŞI, YAYABEYİ, YAYAKENT, YAYBALAK, YAYÇİZER, YAYDALAK, YAYDEMİR, YAYDIRMA, YAYDİĞİN, YAYHAMAK, YAYIKKÖY, YAYIKMAK, YAYIKÖZÜ, YAYIKTAŞ, YAYILGAÇ, YAYILGAN, YAYILMAK, YAYIMSUK, YAYINEVİ, YAYINMAK, YAYKAMAK, YAYKANTI, YAYKANTU, YAYKILIÇ, YAYLABAĞ, YAYLACIK, YAYLADAĞ, YAYLADAM, YAYLAGÜL, Devamını Oku »»

7 harfli kelimeler

YAYAKÖY, YAYALAK, YAYALAR, YAYALIK, YAYANCA, YAYBAŞI, YAYBÖRÜ, YAYBÜKE, YAYDANA, YAYDERE, YAYGARA, YAYGICI, YAYGILI, YAYIKLI, YAYILIM, YAYILIŞ, YAYILMA, YAYIMCI, YAYINCI, YAYINDA, YAYINIK, YAYINIM, YAYINMA, YAYINTI, YAYKARA, YAYLACI, YAYLALI, YAYLAMA, YAYLICA, YAYMACA, Devamını Oku »»

6 harfli kelimeler

YAYALP, YAYASA, YAYDAL, YAYGAN, YAYGAZ, YAYGIÇ, YAYGIN, YAYGIR, YAYGUN, YAYICI, YAYILI, YAYKAN, YAYKIL, YAYKIN, YAYKUT, YAYLAH, YAYLAK, YAYLAN, YAYLIH, YAYLIM, YAYLİM, YAYMAÇ, YAYMAH, YAYMAK, YAYMAN, YAYNIK, YAYNUT, YAYOHU, YAYTAŞ, YAYVAN

5 harfli kelimeler

YAYAK, YAYAN, YAYCI, YAYGI, YAYĞU, YAYIH, YAYIK, YAYIM, YAYIN, YAYIŞ, YAYKI, YAYLA, YAYLE, YAYLI, YAYLU, YAYMA, YAYOH, YAYON, YAYŞA, YAYUH, YAYUM

4 harfli kelimeler

YAYA

3 harfli kelimeler

YAY

Bazı kelimelerin anlamları

YAY

Ok atmaya yarayan, iki ucu arasına kiriş gerilmiş, eğri ağaç veya metal çubuk. Bir çember üzerindeki iki nokta ile bu nokta arasındaki çember parçası. Keman, viyolonsel vb. çalgılarda sürterek titreşim yoluyla ses çıkarmaya yarayan parça. Bir eğriden alınan parça. Zemberek. Farklı amaçlarla çeşitli biçimlerde yapılmış olan esnek parça. Zodyak üzerinde Akrep ile Oğlak arasında bulunan takımyıldızın adı. Hallacın pamuk veya yünü atmak için tokmak yardımıyla kullandığı araç.

YAYGINLAŞABİLME

Yaygınlaşabilmek işi.

YAYKUYRUKLULAR

İnsan ve hayvanlarda asalak yaşama uymuş türlerine de rastlanan, bodur gövdeli, sıçrayıcı, kanatsız böcekler takımı.

YAYAKIRILDIK

Manisa şehri, Akhisar belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

YAYIMLATABİLME

Yayımlatabilmek işi.

YAYIMLAYABİLME

Yayımlayabilmek işi.

YAYGINLAŞABİLMEK

Yaygınlaşma imkânı veya olasılığı bulunmak.

YAYIMLAYABİLMEK

Yayımlama imkânı veya olasılığı bulunmak.

YAYIMLATABİLMEK

Yayımlatma imkânı veya olasılığı bulunmak.

YAYGARACILIK

Yaygaracı olma durumu, şirretlik.

YAYINBALIĞIGİLLER

Arakonakçı olarak önemli türleri de bulunan balıklar familyası. (Siluridae),türleri iyi bilinirler.

YAYALAŞTIRMA

Yayalaştırmak işi. Kent yollarından bir bölümünün, yalnız yürünebilen yerler durumuna getirilmesi ya da düzentasarlarla, yürümeye ve yürüyenlere daha geniş alanlar ayrılması işlemi.

YAYALAŞTIRMAK

Yolu araç trafiğine kapatıp sadece yayaların kullanımına açmak.

YAYGINLAŞTIRMA

Yaygınlaştırmak işi.

YAYLAMARANDASI

Çadır.

YAYGINLAŞTIRMAK

Yaygın duruma getirmek.

  -   -   -  

Anlamında YAY bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde YAY geçen kelimeler listesi verilmiştir.

AMORTİSÖR

Motorlu araçlarda sarsıntı, sallantı vb. hareketleri en aza indiren, yayların gereksiz hareketlerini gidermeye yarayan düzen. Bu düzeni kuran öge, yumuşatmalık.

ALTLIK

Tabak, bardak vb. nesnelerin altına konulan şey. Hayvanların altına yayılan ot veya saman. Arabaya koşulan atların yolları kirletmemesi için kuyruğunun altına yerleştirilen torba.

ALAN

Düz, açık ve geniş yer, meydan, saha. Eski Roma'da açık hava gösterisi yapılmış olan geniş yer. Yarışmaların, karşılaşmaların ve oyunların yapıldığı yer, saha. Orman içinde düz ve ağaçsız yer, düzlük, kayran. Yüz ölçümü. Bir çalışma çevresi. Bir alıcı merceğinin net bir görüntü sağlayabildiği derinlik ve genişliğin bütünü. İçinde birtakım kuvvet çizgilerinin yayılmış bulunduğu varsayılan uzay parçası.

AMBALAJ

Eşyayı sarmaya yarayan mukavva, kâğıt, tahta, plastik vb. malzeme.

AKKARAMAN

Orta ve Doğu Anadolu'nun batı kesimlerinde yaygın olarak yetiştirilen, vücudu beyaz, ağız, burun, göz etrafı, kulak ve ayaklarında siyah lekeler bulunabilen, kaba karışık yapağılı, yerli bir tür koyun.

AMBARGO

Bir malın serbest sürümünü engellemek için konulan yasak, engelleyim. Bir ülkenin dış dünyayla ilişkilerini engelleme, engelleyim. Bir kişinin başka kişilerle ilişkilerini engelleme, engelleyim. Bir devletin, gemilerin kendi limanlarından ayrılmasını yasaklama buyruğu, engelleyim.

AKROMATİK

Beyaz ışığı çözümlemeden geçiren, renksemez. Hücrede boyayı kabul etmeyen (bölüm).

AKSETMEK

Ses bir yere çarpıp geri dönmek, yankılanmak, yankı vermek. Evirmek, tersine çevirmek. Bir ışık veya bir şekil düz ve parlak bir yüzeye çarpıp orada aynen görünmek, yansımak. Ulaşmak, yayılmak, duyulmak.

AĞIZOTU

Topları ateşlemek için falyaya konulan ve barutun patlamasına sebep olan madde.

AÇINIM

Açınma işi, inkişaf. Bir cismin yüzeylerinin açılıp bir düzlem üzerine yayılması, inkişaf.

AJANS

Haber toplama, yayma ve üyelerine dağıtma işiyle uğraşan kuruluş. Bu iş kollarının çalıştığı büro. Radyoda haber bülteni.

AKSETTİRMEK

Sesi yankılamak. Işığı yansıtmak. Haberi, durumu ulaştırmak, yaymak, duyurmak.

ABLAK

Yayvan ve dolgun (yüz).

ABONE

Süreli yayınları, parasını önceden ödeyerek alma işi. Bir şeyi sürekli olarak kullanmak için hizmeti verenle sözleşme yapan kimse, sürdürümcü. Bir yere gitmeyi alışkanlık hâline getiren (kimse).

AKTARMAK

Bir şeyi bir yerden, bir kaptan başka bir yere veya kaba geçirmek. Toprağı altı üstüne gelecek bir biçimde iyice bellemek. Alıntılamak. Bir kitabı başından sonuna kadar okumak. Bir lehçeyi başka bir lehçeye uyarlamak. Kaynak kişiden derlenen herhangi bir parçayı kitlelere duyurmak ve yaymak. Tür değişikliği yapmak. Bir şeyin yolunu, yönünü değiştirmek. Çatı kiremitlerinin kırık ve bozuk olanlarının yerlerine sağlamlarını koymak. Bir tekniğe göre biçimlendirmek, uyarlamak. Birinin başka biriyle telefonla konuşmasını sağlamak. Üretilmiş olan bir enerjiyi, başka organlara iletmek. İletmek, bildirmek.

AÇMALIK

Kiri çıkarmak veya eşyayı iyice temizlemek için kullanılan her türlü madde.

AKTARICI

Dam kiremitlerini aktarıp kırıkları yenileyen kimse. Kaynak kişiden derlenen herhangi bir parçayı kitlelere duyuran ve yayan kimse. Görüntüyü bir bölgeden başka bir bölgeye ileten araç.

ADIM

Yürümek için yapılmış olan ayak atışlarının her biri. Bir yarışın belirli uzaklığı kapsayan bölümlerinden her biri, etap. Ayakta, esas duruşta, bir ayağın türlü yönlerde iki ayak boyu kadar yer değiştirmesi. Girişim, hamle. Bir ayak atışıyla alınan ve uzunluğu yaklaşık 75 santimetre olan mesafe. Bir gösterge ucunun eş olarak ayrılmış yaylardan biri boyunca aldığı yol. İki diş arasındaki aralık.

İplik, sicim, tel vb. ince şeylerden kafes biçiminde yapılmış örgü. Ulaşım ve iletişim gibi alanlarda ülkenin her yerine yaygınlaştırılmış şebeke. Örümcek vb. hayvanların salgılarıyla oluşturdukları örgü. Çaprazlama örgü ile yapılmış olan ve kale direkleri arkasına gerilen örgü, file. Pantolon veya külotun apış arasına gelen yeri, apışlık. Tuzak. Oyun alanını ortadan ikiye bölen iple yapılmış örgü, file.

AKREP

Akreplerden, sıcak ve nemli yerlerde yaşayan, kıvrık ve kalkık kuyruğunda zehirli iğnesi olan bir tür böcek, kuyruklu (Scorpio). Zodyak üzerinde Terazi ile Yay arasında yer alan takımyıldızın adı. Saatin iki ibresinden küçüğü.