Sonu KAÇ ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "kaç" olan, toplam 79 adet kelime bulunmaktadır. Sonu kaç ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında kaç olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde kaç olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

15 harfli kelimeler

SIDIKLIKUMARKAÇ

12 harfli kelimeler

MEMELİKISKAÇ

10 harfli kelimeler

ÜSTÖZEKKAÇ, BURUNARKAÇ

9 harfli kelimeler

TAVŞANKAÇ, SALLANKAÇ, PIRLANKAÇ, SARIKAKAÇ, TALDIRKAÇ, MERKEZKAÇ, KARAARKAÇ, HILLINKAÇ, DÜZKISKAÇ, ÇIKRINKAÇ, KAYLANKAÇ

8 harfli kelimeler

SATIRKAÇ, ÇATIRKAÇ, KASENKAÇ, ATTIRKAÇ, ALATAKAÇ, ALAKAKAÇ, SAVURKAÇ, SIYIRKAÇ, KARINKAÇ, YARILKAÇ, YASTIKAÇ

7 harfli kelimeler

İLANKAÇ, EVREKAÇ, ILINKAÇ, İLERKAÇ, BİRAKAÇ

6 harfli kelimeler

KIRKAÇ, KIYKAÇ, KOLKAÇ, PARKAÇ, KARKAÇ, TAPKAÇ, TOYKAÇ, KAÇKAÇ, TUTKAÇ, YALKAÇ, YUMKAÇ, ZANKAÇ, GUZKAÇ, VERKAÇ, FIRKAÇ, EBEKAÇ, DÜKKAÇ, BİRKAÇ, KAYKAÇ, ÇAVKAÇ, BURKAÇ, KAPKAÇ, KISKAÇ, SARKAÇ, VURKAÇ

5 harfli kelimeler

SUKAÇ, HAKAÇ, TAKAÇ, TOKAÇ, TIKAÇ, UÇKAÇ, KAKAÇ, BAKAÇ, ARKAÇ, SOKAÇ, YUKAÇ, AÇKAÇ, ALKAÇ, ASKAÇ, BİKAÇ, ORKAÇ, DAKAÇ, DIKAÇ, KIKAÇ, GAKAÇ, ILKAÇ

4 harfli kelimeler

AKAÇ

3 harfli kelimeler

KAÇ

Bazı kelimelerin anlamları

KAÇ

Herhangi bir şeyin niceliğini sormak için kullanılan soru sıfatı. Birçok.

SALLANKAÇ

Salıncak.

PIRLANKAÇ

Topaç.

KARAARKAÇ

Kırşehir şehrinde, Mucur ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.

TALDIRKAÇ

Karıştıracak âlet.

MEMELİKISKAÇ

Keseri ocağa koyup tutmaya yarayan bir demirci aracı.

SARIKAKAÇ

Büyük kertenkele.

BURUNARKAÇ

Afyon kenti, Ümraniye nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

TAVŞANKAÇ

Bir çeşit çocuk oyunu.

DÜZKISKAÇ

Büyük kapları, kızgın demiri tutmağa yarayan uzun kollu özel araç.

KAYLANKAÇ

Savsak, ilgisiz.

ÇIKRINKAÇ

Çocukları yürümeye alıştırmak için kullanılan üç tekerlekli araba.

MERKEZKAÇ

Merkezden uzaklaşan, santrifüj.

HILLINKAÇ

Salıncak.

ÜSTÖZEKKAÇ

Dirilçoğuzları, özdecik ağırlıklarına göre ayırmaya yarayan aygıt.

SIDIKLIKUMARKAÇ

Kırşehir kenti, merkez ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yer.

  -   -   -  

Anlamında KAÇ bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde KAÇ geçen kelimeler listesi verilmiştir.

ANSİKLOPEDİ

Belli bir yönteme göre düzenlenen, bilim, sanat ve uğraş dallarının tüm bilgilerini ayrıntılı olarak bir arada bulunduran, genellikle birkaç ciltten oluşan kitap, bilgilik.

ATOM

Birkaç türü birleştiğinde çeşitli molekülleri, bir tek türü ise bir kimyasal ögeyi oluşturan parçacık. Yaprakları üst üste sarılı topak marul. Eski Yunan filozoflarına göre gerçeğin son, artık bölünemez, bozulamaz diye tasarlanan temel ögeleri.

AKAÇLATMA

Akaçlatmak işi.

AKAÇLAMA

Akaçlamak işi, tefcir, drenaj.

ATLATMAK

Atlama işini yaptırmak. Görüşmek, konuşmaktan kaçmak. Aldatmak. Kötü bir durumu geçiştirmek, savmak. Savsaklamak. Basında başka ilgililerden önce bir haberin yayımlanmasını sağlamak.

ALACA

Birkaç rengin karışımından oluşan renk, ala. Birkaç renkli iplikten yapılmış dokuma. Meyvelere, genellikle üzüme düşen ben. Keklik, bıldırcın vb. kuşları avlamak için kullanılan iki renkli bez. Ağaçta ilk olgunlaşan meyve. İki ya da daha çok renkli. Çorum iline bağlı ilçelerden biri.

AŞIRMAK

Yüksek veya geçilmesi güç bir yerin üstünden diğer yanına geçirmek. Çalmak, çalıp götürmek, araklamak. Başkasının eserinden parçalar alıp kendisininmiş gibi göstermek. Tehlike içinde bulunan bir şeyi acele kaçırmak.

APARTMAN

Birkaç katlı ve her katında bir veya birkaç daire bulunan yapı.

AĞIZ

Yüzde, avurtlarla iki çene arasında bulunan, ses çıkarmaya, soluk alıp vermeye yarayan ve besinlerin sindirilmeye başlandığı organ. Bu boşluğun dudakları çevreleyen bölümü. Birkaç yolun birbirine kavuştuğu yer, kavşak. Koy, körfez, liman vb. yerlerin açık tarafı. Aynı dil içinde ses, şekil, söz dizimi ve anlamca farklılıklar gösterebilen, belli yerleşim bölgelerine veya sınıflara özgü olan konuşma dili. Uç, kenar. Kapların veya içi boş şeylerin açık tarafı. Bir bölge ezgilerinde görülen özelliklerin tümü. Çıkış yeri. Kesici aletlerin keskin tarafı. Bir akarsuyun denize veya göle döküldüğü yer, munsap. Yeni doğurmuş memelilerin ilk sütü. Üslup, ifade biçimi.

ABARTMAK

Bir nesneyi veya durumu olduğundan daha önemli, daha büyük veya daha çok göstermek, mübalağa etmek. Bir iş, bir davranış vb.nde gereğinden fazlasına kaçmak, aşırıya kaçmak.

AYINGA

Kaçak tütün.

ALAŞIM

Bir metalin belli oranlarda bir veya birkaç metalle ergimesiyle oluşan yeni metal, halita.

ALT

Bir şeyin yere bakan yanı, zir, üst karşıtı. Birkaç şeyden aşağıda olan. Bir şeyin yere yakın bölümü. Birine göre daha aşağı mevkide olan kimse, madun. Sınıflamalarda ikinci derecede olan. Bir nesnenin tabanı. Oturulurken uyluk kemiklerinin yere gelen bölümü.

AYGIT

Birçok parçadan yapılmış alet, cihaz. Vücutta belirli bir görevi yerine getiren organ grubu. Birkaç aletin uygun bir biçimde eklenmesinden oluşturulan ve bazı belli deneylerin yapılmasına yarayan takım.

APARMAK

Alıp götürmek. Gizlice almak, alıp kaçmak, çalmak.

AKAÇLATMAK

Akaçlama işini yaptırmak.

AŞÇIBAŞI

Birlikte çalışan birkaç aşçının başı. Bir lokanta veya evde yemek pişirmekle görevli kimse.

AĞIL

Evcil küçükbaş hayvanların barındığı çit veya duvarla çevrili yer, arkaç. Hale. Bazı görüntülerdeki çok ışıklı cisimleri çevreleyen ışıklı teker.

AKAÇLAMAK

Bir yerde birikmiş suları akıtmak. Bataklıkları akaç yoluyla kurutmak.

AKTARMA

Aktarmak işi. Bir yolcunun gideceği yere birkaç araç değiştirerek ulaşması. Bir kimsenin herhangi bir hakkını bir başkasına geçirmesini sağlayan iş, transfer. Alıntı. Bir oyuncunun topu kendi takımından bir başka oyuncuya göndermesi. Bir taşıttan başka bir taşıta geçme. Sürülmemiş tarlayı ilk veya ikinci kez sürme. Para aktarımı. Arıları bir kovandan ötekine geçirme.