İçinde ŞİLLE geçen kelimeler

Kelimeler arşivinde; içinde "şille" olan, toplam 9 tane kelime bulunuyor. İçerisinde şille bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ek olarak sonu şille ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında şille olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.

 
 

14 harfli kelimeler

DİŞİLLEŞTİRMEK, YEŞİLLENDİRMEK

13 harfli kelimeler

YEŞİLLENDİRME

11 harfli kelimeler

YEŞİLLENMEK, YİŞİLLENMEK

10 harfli kelimeler

YEŞİLLENME

8 harfli kelimeler

YEŞİLLER

6 harfli kelimeler

ŞİLLEZ

5 harfli kelimeler

ŞİLLE

Bazı kelimelerin anlamları

ŞİLLE

Sille, tokat. Tokat, sille.

YEŞİLLENDİRME

Yeşillendirmek işi.

YİŞİLLENMEK

Yeşermek.

YEŞİLLENME

Yeşillenmek işi.

DİŞİLLEŞTİRMEK

Bazı dillerde bir kelimeyi dişil duruma sokmak.

YEŞİLLENDİRMEK

Yeşillenme işini yaptırmak.

YEŞİLLENMEK

Yeşil duruma gelmek, yeşil olmak, yeşermek. Birine karşı duyduğu cinsel isteği kendisine sezdirmek, sarkıntılık etmek. Başkasının malında gözü olmak, elde etmeye çalışmak.

YEŞİLLER

Balıkesir kenti, Konakpınar nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Bursa ili, Orhaneli ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Karabük şehri, Eskipazar belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

ŞİLLEZ

Harç.

  -   -   -  

Anlamında ŞİLLE bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde ŞİLLE geçen kelimeler listesi verilmiştir.

ZÜMRÜTLENMEK

Yeşil duruma gelmek, yeşillenmek.

EŞEMENE

Hafif ekşi tatta, yeşille siyah karışımı kabuğu olan, çok güzel kokan bir çeşit meyve. Yabanıl kavun.

GOGARMAK

Bitki büyüyerek yeşermek, yeşillenmek.

GÖVERTME

Kolera hastalığı. Sonbaharda ekilen ekin yeşillenme. Çok sulu ayran.

GOĞERMEK

Bitki büyüyerek yeşermek, yeşillenmek. Vurma ya da çarpma sonunda vücudun herhangi bir yeri morarmak, çürümek.

SULANMAK

Sulama işi yapılmak. Suyu çoğalıp yoğunluğu azalma. Sulu duruma gelmek. Göz yaşarmak. Birine karşı duyulan cinsel isteği kendisine sezdirmek, yeşillenmek. Ciddiyetini, ağırlığını kaybetmek. İmrendiğini açığa vurmak.

ÖRDEKBAŞI

Yeşille lacivert arası renk. Bu renkte olan.

YEŞERMEK

Bitki yaprak vermek, yapraklanmak. Canlanmak, yeniden ortaya çıkmak. Yeşil renk almak, yeşillenmek.

ERGEZLENMEK

Sarkıntılık etmek, dalga geçmek, yeşillenmek.

GÜVERMEK

Bitki büyüyerek yeşermek, yeşillenmek. Filizlenmek. Yorgunluktan yüz morarmak. Bırakmak, salmak. Gevremek. Yiyecek bozulmak. Yeşermek.

ÇIRPIZ

Sonbaharda ekilip sulanarak erken yeşillenen, filizlenen buğday. Çavdar: Çırpızı biçmeğe gideceğiz. Ağaç filizi. Buğday filizi.

GÖYERMEK

Bitki büyüyerek yeşermek, yeşillenmek. Küflenmek.

ÇİM

Buğdaygillerden, bahçelerin, yol kenarlarının ve parkların yeşillendirilmesinde yararlanılan çok yıllık bitki (Lolium).. Yeşilliği bol olan yer. Sebze fidelerinin genel adı. Az, biraz: Kış armudu çim tatlıdır. Ali çim arkada. Yıkanmak, yüzmek. Çimen, çim.

PURÇARMAK

İlkbaharda ağaçlar yaprak açmak, yeşillenmek.

GÖĞERMEK

Bitki büyüyerek yeşermek, yeşillenmek. Vurma ya da çarpma sonunda vücudun herhangi bir yeri morarmak, çürümek. Vücudun herhangi bir yeri soğuk etkisiyle morarmak, kızarmak. Küflenmek: Ekmekler göğermiş. Kalaysız bakır kaplar oksitlenmek: Bakır karavana göğermiş, kalaylatalım. Çok acıkmak (mecazen: Açlıktan göğnüm göğerdi. Sabahleyin ortalık aydınlanmaya başlamak, şafak sökmek. İyi yıkanmayan çamaşırın rengi değişmek, morarmak: çamaşır göğerdi. Çocuk yetiştirmek, büyütmek: Seni göğermiye! (ilenç olarak kullanılır). Morarmak, yeşermek, mavileşmek, bitki yapraklanmak.

KELLEMEK

Ağaçların dallarını, sürgünlerini kesmek, budamak. Ağaç yeşillenmek, sürgün, filiz vermek. Ağaç kurumak. Tos vurmak. Aşı yapmak için ağacı kesmek.