İçinde KÖSELE geçen kelimeler

Kelimeler arşivinde; içinde "kösele" olan, toplam 12 tane kelime bulunuyor. İçerisinde kösele bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ek olarak sonu kösele ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında kösele olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.

 
 

15 harfli kelimeler

YUKARIKÖSELERLİ, YUNTDAĞIKÖSELER

14 harfli kelimeler

AŞAĞIKÖSELERLİ, KUZYAKAKÖSELER

11 harfli kelimeler

DEREKÖSELER, ESKİKÖSELER, HACIKÖSELER, YENİKÖSELER

10 harfli kelimeler

KÖSELETAŞI

9 harfli kelimeler

KÖSELERLİ

7 harfli kelimeler

KÖSELER

6 harfli kelimeler

KÖSELE

Bazı kelimelerin anlamları

KÖSELE

Ayakkabı tabanı, bavul, çanta yapımında kullanılan, büyükbaş hayvanların işlenmiş derisi. Bu deriden yapılan.

AŞAĞIKÖSELERLİ

İçel kenti, Mut belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.

HACIKÖSELER

Aydın şehri, Yenipazar ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir bölge.

ESKİKÖSELER

Ankara ilinde, Temelli nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.

KÖSELETAŞI

Korindon ile demir oksitlerini karıştırıp sıkıştırarak elde edilen bileme gereci.

DEREKÖSELER

Zonguldak ilinde, Çaycuma belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.

KÖSELERLİ

İçel kenti, Mut ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. İçel kenti, Tarsus ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer.

KÖSELER

Adıyaman ilinde, Kâhta ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Ağrı şehrinde, Sarısu nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Amasya ilinde, Gümüş bucağına bağlı bir bölge. Ankara şehrinde, Karaşar nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Antalya ilinde, Korkuteli belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Artvin ilinde, Zeytinlik nahiyesine bağlı bir bölge. Balıkesir şehrinde, merkez ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Balıkesir şehri, Yağcılar nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Bolu kenti, Kıbrıscık ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir bölge. Çanakkale ilinde, Evciler bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Çanakkale şehrinde, Ezine ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Düzce kenti, Yığılca ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Erzurum şehri, Çat belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Gaziantep şehrinde, Nizip ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Giresun ili, Tirebolu ilçesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. İzmir şehri, Kınık belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer. İzmir şehri, Ödemiş ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Kars ili, Digor ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Kayseri kenti, Bakırdağı bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Kocaeli ilinde, Mollafeneri nahiyesine bağlı bir bölge. Kütahya şehrinde, Dağardı bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Kütahya ilinde, Tavşanlı ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Manisa kenti, Gördes belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Şanlıurfa kenti, Suruç ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Tunceli ili, Ovacık ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Uşak kenti, Eşme ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Uşak şehrinde, Ulubey belediyesi, merkez bucağına bağlı bir bölge.

YUNTDAĞIKÖSELER

Manisa şehri, Osmancalı nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

KUZYAKAKÖSELER

Karabük ili, Safranbolu belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

YENİKÖSELER

Ankara kenti, Polatlı belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.

YUKARIKÖSELERLİ

İçel ilinde, Mut ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer.

  -   -   -  

Anlamında KÖSELE bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde KÖSELE geçen kelimeler listesi verilmiştir.

ÇUST

Ham deri ve köseleden yapılan ayakkabı.

AYAKÇA

Dokuma tezgâhı pedalı. Merdiven, merdiven basamağı. Dokuma tezgâhını işletmek amacıyla üzerine ayakla aşağı yukarı basılan pedal. (Yavuz, Düzenli Şavşat Artvin; Ankara) (ayakçak : (Bekili Çal Denizli) (ayakçak) : (Köselerli Tarsus İçel) (ayaklık) : (Yalvaç Isparta; Kandilli, Bozüyük Bilecik).

PENÇE

Yırtıcı hayvanların ön ayaklarının parmaklarıyla tırnakları. El. Ayakkabının tabanındaki kösele. Etkisinden kurtulmak olanaksız, etkisi çok olan güç.

BAŞ

İnsan ve hayvanlarda beyin, göz, kulak, burun, ağız ve benzerleri organları kapsayan, vücudun üst veya önünde bulunan bölüm, kafa, ser. Bir topluluğu yöneten kimse. Başlangıç. Temel, esas. Arazide en yüksek nokta. Bir şeyin genellikle toparlakça ucu. Bir şeyin uçlarından biri. Kasaplık hayvanlarda ve bazı yiyeceklerde adet. Para değiştirirken verilen veya alınan üstelik, sarrafiye. 1. Bir şeyin yakını veya çevresi. "Önem veya yönetim bakımından ileride olan, en önemli, en üstün" anlamlarında birleşik kelimeler yapan bir söz. Güreşte pehlivanların ayrıldıkları beş derecenin en yükseği. Çıban. Reis. Tane. Dilim: Bi baş pendir ver. İyi, güzel: Benim toklularım hep baştır. Pazartesi. Ölçüde, tartıda tahminin üstünde çıkan kısım. Çıban, yara. Derilere tatbik edilen bir işlem (tabaklıkta). Köselecilikte bir derinin baş tarafı. Bulgur, buğday ve benzerleri kalburlandığı zaman kalburun üstünde kalan in kısım. Baş, başlangıç. Baş, reis. Baş. Üzeri, kendi. Tepe, zirve. Uç. sınır. Nezt, baş ucu. Ön taraf, ön yol. Bağış, hediye. İnsan vücudunun ağız, duygu organları ve beyni içine alan en ön bölgesi. Herhangi bir hayvanın bu bölgeye karşılık olan yapısı. Sefal, kafa. 3.Bakteriyofajlarda ikozahedral şekilli, DNA içeren kısmı. 4.Miyozinin bir parçası. Fosfolipitlerin yağ asitleri içermeyen kısmı. Spermlerde haploit çekirdeğin bulunduğu kısmı. Beyni ve duyu organlarını taşıyan vücut parçası. Yağlı güreşte ve karakucakta en büyük boy. reis (bk. başkan.). Dövme ya da darçıkım işleminde, dövme ya da itme işini gören kolun ucu. İlkel topluluklarda görülen, çok az kurumlaşmış olan ve gücü kimi kez aşırı bir başına -buyruk- yönetimin gücü biçimini alan önder tipi. İnsan vücudunun üst, hayvan vücudunun ön ucu, sefalika. Deyiş'in konu ve uyağının ne olduğunu belirten, "doğuş" un halk edebiyatındaki adı. İnsan vücudunun ağız, duygu organları ve beyni içine alan üst bölgesi; herhangi bir hayvanın bu kesime karşıt oları bölgesi. Başkan, topluluğu yöneten, komutan. (İnsan ve hayvan sayımında) Tane. Başak. Yara.

VARDELA

Yaklaşık 3 santimetre genişliğinde yumuşak kösele şerit.

AYAKKABI

Genellikle sokakta giyilen ve altı kösele, lastik vb. dayanıklı maddelerden yapılmış olan giyecek, başmak, pabuç.

BİKÇİ

Deri ve kösele kesmek için ayak kabıcı ve saraçların kullandığı bir aygıt.

GÖN

İşlenmiş deri. Hayvan derisi. Kösele.

ÇAPAN

Alkış, el çırpma. Düğün yemeği yapan ahçı. Kadın. Engelli, tehlikeli. Yaş ağaçtan eğilerek yapılan çiftte zincir işini yapan aygıt. Ceket. Kaput bezi. Kemik ya da kösele dokuma kirkiti. (Kızılcasöğüt Banaz Uşak). Düğünlerde ahçılık yapan kimse. (Hüyüklü Yalvaç Isparta). Düğün yemeği yapan aşçı.

KÜTÜKLÜK

İçine şarjöre geçirilmiş tüfek fişeği konulan ve palaska kayışına geçirilen kösele çanta, fişeklik.

ÇISTİH

Yüzü yekpare, altı kösele, yanları lastikli pabuç.

BİÇKİ

Dikilecek kumaşı belli bir modele ve ölçüye göre kesme işi. Testere. Deri ve kösele kesmek için ayak kabıcı ve saraçların kullandığı bir aygıt.

BADOŞ

Kösele.

AYAKKABILIK

Ayakkabı konulan yer, ayakkabı dolabı. Ayakkabı yapmaya elverişli olan (deri, kösele vb.).

KAYIŞ

Bağlamak, tutmak veya sıkmak amacıyla kullanılan, dar ve uzun kösele dilimi. Kol saatinin bileğe bağlanmasını sağlayan, deriden yapılmış gereç. Ustura bilenen cilalı kösele. Kayma işi.

RASPA

Demir, tahta yüzeylerdeki boya, pas vb.ni çıkarma, pürüzleri gidermek amacıyla kullanılan iri dişli bir törpü. Kunduracılıkta köselenin yüzünü sıyırmaya ve perdahlamaya yarayan alet.

PALASKA

Askerlerin bellerine bağladıkları veya göğüslerine çaprazlama taktıkları, üzerinde fişek, kasatura vb. koymak için yerleri bulunan, genel olarak köseleden yapılmış kayış.

GETR

Bacağın alt bölümünü ve ayakkabının üstünü örten kumaş veya köseleden yapılmış bir tozluk türü.

ÇANTA

Kösele, meşin, kumaş vb. hafif malzemeden yapılıp büyüklüğüne göre para, evrak, yiyecek vb. koyup taşımaya yarayan kap.

DABAKLAMAK

Hayvan derilerini sepileyip meşin, kösele, sahtiyan haline getirmek.