İçinde KOV geçen kelimeler

Kelimeler arşivinde; içinde "kov" olan, toplam 156 tane kelime bulunuyor. İçerisinde kov bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ek olarak sonu kov ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında kov olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.

 
 

16 harfli kelimeler

SERVİKOVAJİNİTİS

14 harfli kelimeler

YELKOVANGİLLER, MERDİVENKOVASI, KOVALAYABİLMEK, KOVUŞTURMAZLIK, YELKOVANGİLİER

13 harfli kelimeler

KOVALAYABİLME, KOVDURABİLMEK, SİRKOVİRÜSLER

12 harfli kelimeler

AŞAĞIKOVACIK, KOVDURABİLME, ONKOVİRÜSLER

11 harfli kelimeler

KOVBOYCULUK, KOVUŞTURMAK, EKOVİRÜSLER, KOCAKOVACIK, KOVALIPINAR, KOVAŞTIRMAK, KOVDRİYOZİS

10 harfli kelimeler

KOVALANMAK, KOVANCILAR, KOVUŞTURMA, AKKOVANLIK, BÖLÜCEKOVA, KOVABİLMEK, KOVAÇLAMAK, KOVALAMACA, KOVALAŞMAK, KOVALATMAK, KOVANLAMAK, KOVANPINAR, KOVAŞLAMAK, KOVDURTMAK, KOVUKÇINAR, KOVUKLAŞMA, KOVUKPELİT, SIRAKOVACI

9 harfli kelimeler

BEYLİKOVA, KOVALAMAK, KOVALANIŞ, KOVALANMA, KOVALAYIŞ, KOVBOYLUK, KOVDURMAK, YÜKSEKOVA, ARIKOVANI, DEVEKOVAN, GERENKOVA, KARAKOVUK, KEKLİKOVA, KOVABİLME, KOVAÇAYIR, KOVALATMA, KOVALTMAK, KOVANAĞZI, KOVANCILI, KOVANKAYA, KOVANOLUK, KOVANÖREN, KOVARYANS, KOVDURTMA, KOVİYELLO, KOVLANGOZ, KOVLAŞMAK, KOVUKYURT, KOVURTMAK, KURTKOVAN, Devamını Oku »»

8 harfli kelimeler

KOVALAMA, KOVANLIK, KOVCULUK, KOVDURMA, KOVLAMAK, KOVULMAK, PAMUKOVA, YELKOVAN, BALIKOVA, BÖLÜKOVA, EKOVİRÜS, GARAKOVA, KARAKOVA, KOKOVİÇA, KOVALICA, KOVALKAN, KOVALMAK, KOVALTAK, KOVALTAZ, KOVANCIK, KOVANOTU, KOVERMEK, KOVRAMAK, KOVŞALAK, KOVŞAMAK, KOVUNMAK, KOVURGEÇ, KOVURMAK, KOVUŞMAK, KOVZALAK, Devamını Oku »»

7 harfli kelimeler

DEKOVİL, KOVALIK, KOVLAMA, KOVUCUK, KOVULMA, KOVUNTU, ALAKOVA, IŞIKOVA, KOVAÇKA, KOVALAK, KOVALTI, KOVANCA, KOVANCI, KOVANLI, KOVİRÜS, KOVUCAK, KOVUKLU, KOVULUŞ, KOVURMA

6 harfli kelimeler

KOVBOY, KOVMAK, GÖKOVA, KOVALI, KOVANK, KOVATA, KOVÇAK, KOVLAN, KOVNAZ, KOVSAK, KOVSUK, KOVŞAK, KOVUCU, KOVZAK, KOVZAT, SEKOVU, TİLKOV

5 harfli kelimeler

KOVAN, KOVCU, KOVMA, KOVUK, KOVUŞ, AKOVA, KOVAK, KOVAR, KOVEN, KOVER, KOVOZ, KOVUH, KOVUZ, KOVÜK

4 harfli kelimeler

KOVA, KOVU

3 harfli kelimeler

KOV

Bazı kelimelerin anlamları

KOV

Dedikodu. Sivrisinek vb. hayvanların ısırmasından korunmak için vücuda sürülen özel sıvı.

AŞAĞIKOVACIK

Sivas ilinde, Şerefiye bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

KOVALAYABİLME

Kovalayabilmek işi.

EKOVİRÜSLER

İnce bağırsakta ve solunum sisteminde enfeksiyon yapan, solunum hastalıkları ve menenjite sebep olan Picona virüs grubundan bir grup virüs.

SERVİKOVAJİNİTİS

Serviks uteri ve vajinanın birlikte yangısı.

KOVUŞTURMAZLIK

(Söz sanatı terimi) Cümlede, başlanmış bulunan bir kuruluşu bırakıp sözü başka bir kuruluşla bitirme çalımı. "O sana bu kadar iyilik etsin, sonra da ondan en ufak bir yardımı esirgemek!" gibi ki baştaki cümleye göre son parça sonra da sen ondan en ufak bir yardımı esirge! şeklinde olmalı idi.

KOVUŞTURMAK

Suçlu olduğu ileri sürülen biri için gerekli araştırma ve soruşturmayı yapmak, takip etmek.

KOVDURABİLMEK

Kovdurma imkânı veya olasılığı bulunmak.

KOVBOYCULUK

Kendilerini kovboya benzeterek oynanan bir çocuk oyunu.

KOVALAYABİLMEK

Kovalama imkânı veya olasılığı bulunmak.

ONKOVİRÜSLER

Retrovirüslere dahil bir grup virüs.

SİRKOVİRÜSLER

Domuz sirkovirüs virüsü, kanatlıların anemi enfeksiyozu ve güvercin sirkovirüslerinin yer aldığı, 17-24 nM çapında, parvovirüsler gibi sentez evresindeki hücrelerin çekirdeklerinde çoğalan, en küçük patojen DNA virüs ailesi, Circoviridae.

KOVDURABİLME

Kovdurabilmek işi.

MERDİVENKOVASI

Dönerek çıkılan merdivenlerde yukarıdan aşağıya bakıldığında ortada görülen boşluk.

YELKOVANGİLİER

(puffinindae),(İng.puff=şişmek),omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının fırtınakuşları (Tubinares) takımının (bk) bir familyası. Kanatları çok sivri burun delikler ayrık iki boru halindedir.Denizlerde yaşarlar, deniz hayvanlariyle beslenirler.Kara-gagalı yelkovan (puffinus puffinus), sarı-gagalı yelkovan (p.kuhlii) iyi bilinen türleridir (bk).

YELKOVANGİLLER

Kuşlar sınıfının, fırtına kuşları takımından bir familya.

  -   -   -  

Anlamında KOV bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde KOV geçen kelimeler listesi verilmiştir.

DEHLEMEK

Hayvanı "deh" diyerek yürütmek. Kovmak.

BAL

Bal arılarının bitki ve çiçeklerden topladıkları bal özünden yapıp kovanlarındaki petek gözlerine doldurdukları, rengi beyazdan esmere kadar değişen tatlı, koyu, sıvı madde. Ağaçların kabuğundan sızarak pıhtılaşan besi suyu. Olgunlaşmış incirin, dışına sızan tatlısı.

AŞIRMA

Aşırmak işi. Özellikle para aşırma, aşırtı, ihtilas. Küçük kazan, kova, bakraç. Aşırılmış. Başkalarının yazılarından bölümler, dizeler alıp kendisininmiş gibi gösterme veya başkalarının konularını benimseyip değişik bir biçimde anlatma, intihal. Yapı çatılarında uzun mertek, aşık.

BALIK

Omurgalılardan, suda yaşayan, solungaçla nefes alan ve yumurtadan üreyen hayvanların genel adı. Zodyak üzerinde Kova ile Koç arasında yer alan takımyıldızın adı.

BAKRAÇ

Çoğunlukla bakırdan yapılmış olan küçük kova. Bu kovanın alabildiği miktarda olan.

DEFETMEK

Kovmak. Savmak, savuşturmak.

AKAĞAÇ

Gürgengillerin, kerestesinden yararlanılan beyaz kabuklu bir türü (Zelkova carpinifolia).

DEDİKODU

Başkalarını çekiştirmek ve kınamak üzere yapılmış olan konuşma, kov, gıybet, kılükal.

ARILIK

Temizlik, saffet, sililik. Günahsızlık. Kovanların konulduğu yer, kovanlık.

ADESE

Mercek. Kovucuk.

ÇIKRIK

Kuyudan kovayı çekmeye yarayan ve el ile çevrilen araç. Ağır bir şeyi çekecek ipin sarılmasına yarayan ve bir eksen üzerinde uzunca bir kolla çevrilerek dönen silindir. İplik bükme, iplik sarma vb. işlerde kullanılan, el veya ayakla çevrilen dolap.

AFOROZLU

Aforoz edilmiş, kovulmuş, uzaklaştırılmış.

DOLGU

Bir oyuğun, bir kovuğun içine doldurulan madde. Toprak doldurma işlemi. Bu işlemin sonucu. Cevher alınmasından sonra oluşan boşlukların doldurulma işleminde kullanılan taş, toprak vb. malzeme.

DEDİKODUCULUK

Dedikoducu olma durumu, kovculuk, gıybetçilik, dilleklik.

DEDİKODUCU

Çok dedikodu yapan, kovcu, gıybetçi, dillek.

AFOROZLAMAK

Aforoz etmek, kovmak.

AFOROZ

Hristiyanlıkta kilise tarafından verilen cemaatten kovma cezası. Darılıp biriyle konuşmama, ilgiyi kesip kendinden uzaklaştırma, toplum dışılama.

AKTARMA

Aktarmak işi. Bir yolcunun gideceği yere birkaç araç değiştirerek ulaşması. Bir kimsenin herhangi bir hakkını bir başkasına geçirmesini sağlayan iş, transfer. Alıntı. Bir oyuncunun topu kendi takımından bir başka oyuncuya göndermesi. Bir taşıttan başka bir taşıta geçme. Sürülmemiş tarlayı ilk veya ikinci kez sürme. Para aktarımı. Arıları bir kovandan ötekine geçirme.

ATMAK

Bir cismi bir yöne doğru fırlatmak. Örtmek. Kurşun, gülle, ok vb. şeyleri hedefe fırlatmak. Bir yerden başka bir yere taşımak. Sıkıntı dolayısıyla giyilen bir şeyi çıkarmak. Söylemek. Bir kimsenin ilişiğini kesmek. Uzatmak. Yay ve tokmakla ditmek, kabartmak. Yapılmış kötü bir işi birine yüklemek. Yırtılmak. Bilmeden, kestirerek söylemek. Yalan ya da abartmalı söz söylemek. Yapışık olduğu yerden ayrılmak. Koymak. Bir şeyi yere doğru bırakmak. Geri bırakmak, ertelemek. Kovmak, dışarıya çıkarmak, ilgisini kesip uzaklaştırmak. Terk etmek. Değerini eksiltmek. Götürmek. Çıkarmak, dışarıya vermek. Top, tüfek vb. silahları patlatmak. İçki içmek. İstenilmeyen bir şeyi kendi malı olmaktan çıkarmak. Rastgele bir kenara koymak. Kalp, nabız vurmak, çarpmak. Kullanılması gelenek hâline gelmiş bir şeyi kullanmaktan vazgeçmek. Patlayıcı maddelerle havaya uçurup yıkmak. Yazılı veya banda alınmış bir metinden bazı bölümleri çıkarmak. Göndermek, yollamak. Çatlamak. Sille, tokat vurmak.

DALDIZ

Marangozların kullandığı ağaç oymaya yarayan oluklu demir alet. Ağaçtan oyulmuş arı kovanı. Ağaçtan oyulmuş yayık. Petekten bal almak için kullanılan demir kepçe, demir bıçak.