AVAK ile başlayan kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "avak" olan, toplam 2 adet kelime bulunmaktadır. avak ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu avak ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde avak olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

AVAK

Bön, avanak, şaşkın.

AVAKLANMAK

Yara şişmek, azmak.

  -   -   -  

Anlamında AVAK bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde AVAK geçen kelimeler listesi verilmiştir.

KAVAKLIK

Kavakları çok olan veya kavak ağacı yetiştirilen yer.

SÖĞÜTGİLLER

İki çeneklilerden, söğüt, kavak vb. türleri içine alan bir bitki familyası.

ARPALISEKİ

Bitlis kenti, Kavakbaşı nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.

TIRTILSI

Tırtılı andıran, tırtıla benzeyen, tırtıl gibi, tırtılımsı. Söğüt, kavak, fındık vb. bitkilerin tırtılı andıran çiçek durumları.

AZINA

Dere kıyısındaki sulak tarla. Irmak kıyılarındaki çimenlik. Irmak kıyısında kavağının boyu 18-20 metreye ulaşan kavaklık. Siyah renkli, gagasının üzerinde küçük küçük beyaz benekli çukurluklar olan iri güvercin.

AKBELEN

Samsun kenti, Kavak belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Sinop şehri, Saraydüzü belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Tokat ili, Gökdere bucağına bağlı bir yer.

ALAGÖMLEK

Samsun şehri, Kavak belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.

ALKOYUN

Bitlis şehrinde, Kavakbaşı bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

AYVALI

Adana ilinde, İmamoğlu ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Adana ili, Yüreğir ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Afyon ili, Sincanlı belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Çorum ili, merkez ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Erzurum ilinde, Oltu ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Eskişehir şehri, Günyüzü belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Eskişehir ilinde, Seyitgazi belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Isparta şehri, Yalvaç ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Kastamonu kenti, Taşköprü belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Kırklareli ili, Lüleburgaz ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Kırşehir şehrinde, Akçakent ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Kütahya şehri, merkez belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Kütahya ilinde, Tavşanlı belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Malatya kenti, Darende belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Nevşehir şehrinde, Ürgüp ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Samsun şehri, Kavak belediyesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Samsun ilinde, Lâdik ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Samsun şehrinde, Vezirköprü ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Sivas ili, Gürün ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Tokat ili, İğdir nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Tokat ili, Niksar belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Trabzon kenti, merkez belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

KAVAKÇILIK

Kavakçının yaptığı iş.

SAVAKLAMA

Savaklamak işi.

ARTIKLI

Her dizesine bir küçük dize eklenmiş bir divan koşuk biçimi. Küçük dizeye artık denir, ölçüsü şöyledir: Mef'ûlü mefâilü mefâilü feiûlün, mef'ûlü feûlün. Artık, uzun dizenin baş ve son kalıpları ölçüsünde olur: Ey şuh-i kerem - pise dil-i zar senindir / Yok minnetin asla / Ey kân-ı kerem anda ne kim var senindir / Pinhan ü hüveyda / Sen kim gelesin meclise bir yer mi bulunmaz / Baş üzre yerin var / Gül goncasısın guşe-i destar senindir / Gel ey gül-i rana. (Nedim). Ordu kenti, Uzunisa nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Samsun ilinde, Kavak ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

AKKAVAK

Söğütgillerden, yapraklarının altı beyaz olan bir tür kavak, akçakavak, Hollanda kavağı (Populus alba).

SULAMA

Sulamak işi. Arklar veya savaklar yardımı ile su akıtarak herhangi bir toprak bölgesini kuraklıktan kurtarma.

ABAZIRMAK

Günlerce yorucu işlerde çalışarak takatsiz kalmak. İçi boşalmak, çürümek, koflaşmak: Şu kavak ağacı abazırmış.

KARAKAVAK

Yüksekliği 35 metre kadar olabilen, kabuğu koyu renkli bir tür kavak (Populus nigra).

ALICIK

Üzeri dal veya hasırla örtülen çoban evi, tarla, bostan, bağ kulübesi, çardak. Kubbe çatılı, tek odalı bağevi. (Uluğbey Senirkent Isparta). Amasya şehrinde, Alıcık bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Bitlis ilinde, Kavakbaşı bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Erzurum kenti, Kömürlü nahiyesine bağlı bir bölge.

AŞAĞIÇİRİŞLİ

Samsun ilinde, Kavak belediyesi, merkez bucağına bağlı bir bölge.

AKÇAKAVAK

Akkavak.

ALAÇAMDERESİ

Samsun kenti, Kavak belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.