Sonu ASALAK ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "asalak" olan, toplam 8 adet kelime bulunmaktadır. Sonu asalak ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında asalak olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde asalak olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

10 harfli kelimeler

YARIASALAK

9 harfli kelimeler

TAMASALAK

8 harfli kelimeler

İÇASALAK

7 harfli kelimeler

BASALAK, FASALAK, KASALAK, PASALAK

6 harfli kelimeler

ASALAK

Bazı kelimelerin anlamları

ASALAK

Bir canlıda sürekli veya geçici yaşayarak ona zarar veren başka canlı, parazit. Başkalarının sırtından geçinen (kimse), abacı, ekti, otlakçı, parazit, tufeyli.

TAMASALAK

Toprağa ve özümlemeye bağlı bütün besinlerini konakçıdan sağlayan bitkisel asalak. (Yabanketeni tamasalak bir bitkidir.).

YARIASALAK

Beslenme işini büsbütün konakçıya yüklemeyen konuk. (Özümlemeyi doğrudan doğruya kendisi yapan ve yalnızca toprak suyunu konakçıdan sağlayan ökseotu bir yarıasalaktır.).

İÇASALAK

Konakçının içinde yaşayan asalak. (Sığırtenyası bir içasalaktır.).

KASALAK

Kibirli, onurlu, kendini beğenmiş. Kurumlu, onurlu, kendini beğenen: Kasalak kasalak yürüyorsun.

BASALAK

Ayak basmışlık, gezmişlik: Horuya basalağım yok. Sığırların sırt derisi.

PASALAK

Çarık yapmak için kesilen gönün orta parçası. Onurlu, kibirli.

FASALAK

Kaba, yobaz kişi.

  -   -   -  

Anlamında ASALAK bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde ASALAK geçen kelimeler listesi verilmiştir.

PARAZİTOLOJİ

Asalak bilimi.

PARAZİT

Asalak. Radyo, televizyon, telsiz vb. aygıtların yayınına karışan yabancı ses veya cızırtı. Herhangi bir işte, olayda sorun çıkaran kimse.

PARAZİTOLOJİK

Asalak bilimsel.

BİT

Yarım kanatlılar alt takımına giren, insan ve memeli hayvanların vücudunda asalak olarak yaşayan böcek, kehle (Pediculus).

KELEBEK

Pul kanatlılardan, vücudu, kanatları ince pullarla ve türlü renklerle örtülü, dört kanatlı, çok sayıda türleri olan böceklere verilen genel ad. Biçim olarak bu böceklere benzeyen. Vida, somun vb. nesnelerde kolayca çevrilmeye yarayan bölüm. Geviş getiren hayvanların karaciğerlerinde yerleşip en çok öd yollarını tıkayan bir cins asalak hayvan. Bu hayvanın neden olduğu hastalık.

ASALAKLAŞMAK

Asalak duruma gelmek.

KONUK

Bir yere veya birinin evine kısa bir süre kalmak için gelen kimse, misafir, mihman. Konakçının üzerindeki asalak.

MİKOZ

Mantar asalaklarından oluşan hastalık.

ASALAKLIK

Asalak olma durumu, parazitlik.

MİLDİYU

En çok bağlarda görülen, peronospora cinsinden, emeçlerini bitkilerin yapraklarına salarak yaşayan asalak bir mantarın oluşturduğu hastalık.

OTLAKÇI

Asalak. Çok sigara içmesine karşın satın almayıp sürekli başkalarından sigara isteyen kimse.

ABACI

Aba yapan ya da satan kimse. Asalak. Bedavacı. Abadan giyecek yapan veya satan kimse.

KENE

Koyun, köpek, at vb. hayvanların veya insanların derisinde asalak olarak yaşayan, bulaşıcı hastalıklara neden olan böceklerin genel adı, sakırga.

PARAZİTLİK

Asalaklık.

ASALAKLAŞMA

Asalaklaşmak durumu.

EKTİ

Her yiyeceği canı çeken. Anası ve babası olmayan veya atılmış, bırakılmış çocuk. Anası ölüp başka bir koyuna alıştırılan veya elle beslenen (kuzu). Arsız, yüzsüz, görgüsüz. Cimri. Asalak.

AĞRIMA

Ağrımak işi. Memeli hayvanlarda görülen ara konakçı kenelerin bulaştırdığı ağrıma asalaklarından ileri gelen hastalık.

MAZI

Servigillerden, yaprakları almaşık ve küçük pullar biçiminde, gövdesi düz olan, dipten dallanan bir süs bitkisi (Thuya). Kağnı ve arabalarda iki tekerleği birbirine bağlayan ağaç dingil. Hayvansal ve bitkisel asalakların bitkilerde oluşturduğu ur.

KÜSKÜT

Çit sarmaşığıgillerden, ince uzun ipliksi saplarıyla, asma, baklagiller ve bazı meyve ağaçlarına sarılarak onları sömüren, klorofilsiz, asalak bir bitki, şeytansaçı, bağboğan (Cuscuta).

KANCIL

Kanda yaşayan asalak.