AROL ile başlayan kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "arol" olan, toplam 1 adet kelime bulunmaktadır. arol ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu arol ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde arol olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

AROL

"Arı, temiz, çalışkan ol" anlamında kullanılan bir isim.

  -   -   -  

Anlamında AROL bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde AROL geçen kelimeler listesi verilmiştir.

ONTOGENEZ

Birey oluş. Organizmanın varoluşundaki genetik kodlarına dayanan gelişimi.

VAROLUŞÇU

Varoluşçuluk yanlısı, egzistansiyalist.

ÖNCANCILIK

Cancılıktan önce, tektanrısal inançlara dayanan bir çağın varolduğuna ilişkin görüş. bk. can, cancılık.

TAŞYONCASI

Yonca ve tırfılın yetişmediği kurak ve çorak arazilerde yetişen, büyüme döneminde yeşil olarak tüketildiğinde zehirli olmayan baklagil yem bitkisi. Küflendiğinde yapısında bulunan kumarinden kanda pıhtılaşmayı geciktiren, K vitamini antagonisti olan dikumarol oluştuğu için zehirli özellik kazanır.

SÖYLEN

Evrende daha önce varolduğu sanılan canlı ve cansız, tüm çevresini ilgilendiren olayların kaynak, neden ve özelliklerini, çoğunlukla Tanrısal görünümler içinde açıklayan anlatı türü. bk. söylenbilim, doğa söyleni, yaşam söyleni, toplumsal söylen, karşılaştırmalı söylenbilim. karşılığı söylence, öykünce, öykü, öykülem. Tarih öncesi Tanrı, tanrıça, yarı Tanrı ve kahramanlara değgin serüvenler.

ÖZ

Bir kimsenin benliği, kendi manevi varlığı, iç, nefis, derun, varoluş karşıtı. Bitkilerin kök, gövde ve dallarının boydan boya ortasında bulunan, hafif, gevrek ve çoğu yumuşak bölüm. "Kendine, kendi kendini" anlamlarında birleşik kelimeler türeten bir söz. Bir şeyin temel ögesi, künh, zübde. Kan bağı ile bağlı olan, üvey olmayan. İçine, arılığını, saflığını bozacak hiçbir şey karışmamış olan, saf, arı. Bir şeyin en kuvvetli veya kıvamlı bölümü, hülasa, zübde, ekstre. Dere, çay. Sulak, verimli yer. Çıbanların içinde ölmüş dokudan oluşan irinle birlikte çıkan parça. Kendi, zat.

EGZİSTANSİYALİST

Varoluşçu.

EGZİSTANSİYALİZM

Varoluşçuluk.

MEVCUDİYET

Varlık. Varoluş.

KUMARİN

Dikumarol.

NİCELEYİCİ

Evrensel niceleyici ya da varoluşsal niceleyici. nicelik bk. sayallık. "Her" ve "en az bir" sözcüklerinden biri. Bu sözcükler sırasıyla V ve 3 simgeleriyle gösterilir.

AÇIMCI

Varolup da bilinmeyen bir şeyi ortaya çıkaran.

SİNEKKAPAN

Droseragillerden, Kuzey Karolina bataklıklarında yetişen, yapraklarına konan sinekleri, böcekleri sıkıp emen bir bitki (Dionaea muscicapa). Böcekleri, özellikle sinekleri yakalayarak beslenen küçük ötücü kuşlar.

ÇOKTANRICI

Birçok Tanrının varolduğuna inanan, putlara tapan.

DAYANIKSIZLIK

Dayanıksız olma durumu, metanetsizlik. Varolan bir hastalık durumu nedeniyle, ilacın belirli etkilerine normalden daha fazla duyarlılık olması.

MASONLUK

Birtakım kardeşlik ilkelerini benimseyen, birbirlerini parola ve işaretlerle tanıyan, loca denilen bölümlere ayrılan kimselerden kurulu dernek. Mason olma durumu, farmasonluk.

VAROLUŞSAL

Varoluşa ilişkin, varoluşla ilgili.

KOMPLEKSLİK

Pek çok farklı yapının bir araya gelmesiyle oluşan karışıklık. Varolan dizilerin toplam uzunluğu olarak ölçülen DNA'da bilgi dizisi miktarı.

ELDEMİRİ

Değirmen taşını kaldırmak için kullandan 0-40 cm. kadarolan ucu sivri ince demir. (Dereyazıcı Alaca Çorum). Semer dikilirken yerlerine konmuş kamışları sıkıştırmak için kullanılan demir araç. (Güdül Ankara).

VAROLUŞÇULUK

Varoluşun özden önce geldiğini ve özü sürekli olarak yarattığını ileri süren öğreti, egzistansiyalizm.