Sonu SEM ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "sem" olan, toplam 25 adet kelime bulunmaktadır. Sonu sem ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında sem olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde sem olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

14 harfli kelimeler

KIYASIMUKASSEM

8 harfli kelimeler

MUKASSEM, MÜCESSEM, MÜRTESEM

7 harfli kelimeler

MEYESEM, DELİSEM, MÜCESEM

6 harfli kelimeler

IMESEM, HERSEM, HEPSEM, SERSEM, SEMSEM, TENSEM

5 harfli kelimeler

ÖYSEM, ÖNSEM, RASEM, EPSEM, KASEM, EMSEM, EBSEM, DESEM, KÖSEM

4 harfli kelimeler

ESEM, ÖSEM

3 harfli kelimeler

SEM

Bazı kelimelerin anlamları

SEM

Zehir. İşitme.

TENSEM

Saygınlık.

MEYESEM

Meğer.

KIYASIMUKASSEM

İkilem.

MUKASSEM

Ayrılmış, bölünmüş.

SERSEM

Herhangi bir sebeple bilinci ve duyguları zayıflamış olan. Düşünmeden hareket eden, ne yaptığının farkında olmayan.

MÜCESEM

Oyalı kadın başörtüsü, yemeni.

SEMSEM

Sersem. Tarlalarda biten, hoş kokulu bitki tohumu.

ÖNSEM

Görünüşe göre, anlaşılan, sanırım ki : Önsem bu iş olmaz. Oysa.

HEPSEM

Uslu.

HERSEM

Aptal.

MÜCESSEM

Cisim durumunda olan. Soyut kavramlar için somut bir varlıkta tam olarak belirmiş olan.

IMESEM

Gözünü korkutma, gözdağı.

MÜRTESEM

İz düşümü.

DELİSEM

Sersem, salak, çılgın, delişmen.

ÖYSEM

Oysaki : Öysem erken gelecekti.

  -   -   -  

Anlamında SEM bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde SEM geçen kelimeler listesi verilmiştir.

AĞIRSAMAK

Birine karşı soğuk davranarak sıkıntı verdiğini anlatmak. Bir işi ağır bulmak, yük saymak, yüksünmek. Bir işi yavaş yapmak, önemsememek, ilgilenmemek.

ANT

Tanrı'yı veya kutsal bilinen bir kişiyi, bir şeyi tanık göstererek bir olayı doğrulama, yemin, kasem. Kendi kendine söz verme, ahit.

APTAL

Zekâsı pek gelişmemiş, zekâ yoksunu, alık, ahmak, alık salık. Küçümseme ve azarlama bildiren bir seslenme sözü.

ANALOJİ

Benzeşim, benzeşme. Örnekseme. Andırışma.

ANAMALCI

Üretim araçlarını özel mülkiyetinde bulunduran kimse, anamal sahibi, sermayedar, sermayeci, kapitalist. Anamalcılık düzenini benimsemiş kimse, kapitalist.

AFALLATMAK

Şaşkınlığa düşürerek sersemleştirmek.

ALIK

Sersem, budala, ebleh.

ANTİSEMİTİST

Antisemitizm yanlısı.

ANLAMSAL

Anlamla ilgili, semantik.

AFALLAMAK

Şaşkınlıktan sersemleşmek.

AKROMATİK

Beyaz ışığı çözümlemeden geçiren, renksemez. Hücrede boyayı kabul etmeyen (bölüm).

ALMANLAŞMAK

Alman yaşayış tarzını benimsemek.

AKILLI

Gerçeği iyi gören ve ona göre davranan, akil. Uyanık geçinen. Karşısındakini küçümseme amacıyla söylenen bir söz.

ANIT

Önemli bir olayın veya büyük bir kişinin gelecek kuşaklarca tarih boyunca anılması için yapılan, göze çarpacak büyüklükte, sembol niteliğinde yapı, abide. Önemi ve değeri çok olan eser veya kişi.

AMFİBYUMLAR

Kurbağa ve semenderleri içine alan iki yaşamlı omurgalılar sınıfı.

AKPAS

Lahana, turp, şalgam, karnabahar vb. bitkilerin kök dışındaki bütün bölgelerine yerleşebilen, özellikle semizotugillerde karşılaşılan yosunumsu mantar (Albugo candida).

AMERİKALILAŞMAK

Amerikalıların yaşayış tarzını benimsemek.

ANTİSEMİTİSTLİK

Antisemitist olma durumu.

ALATURKA

Eski Türk gelenek, görenek, töre ve hayatına uygun, Doğuluca, alafranga karşıtı. Düzensiz, yöntemsiz. Alaturka saat. Bu töre ve hayatı benimsemiş (kimse).

ALAFRANGA

Frenklerin töre, âdet ve hayatına uygun, Frenklerle ilgili, Batılıca, alaturka karşıtı. Avrupa kültürüne özgü olan. Avrupa uygarlığını benimsemiş, Avrupa eğitimiyle yetişmiş (kimse).

 

Warning: fopen(/home/ileilgil/public_html/kelimeler/cache/se/sem_2_0.io): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/ileilgil/public_html/kelimeler/func.php on line 37

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ileilgil/public_html/kelimeler/func.php on line 38

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ileilgil/public_html/kelimeler/func.php on line 39