Kelimeler arşivi içinde; sonunda "öten" olan, toplam 3 adet kelime bulunmaktadır. Sonu öten ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.
Bunun yanı sıra, başında öten olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde öten olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.
ÖTEN
Geçen gün, önceki gün.
FONDÖTEN
Cildi pürüzsüz göstermesi, renk vermesi için kadınların yüzlerine sürdükleri yarı sıvı veya boyalı krem, düzgün.
KÖTEN
Hayvanların karınlarının altında olan şiş, bir çeşit çıban. Pulluk, büyük saban. Hayvanların boğazlarının altında çıkan bir çeşit öldürücü çıban, şişlik. Büyük saban. Pulluk. Pulluk. (Büyükdivan köyü Çorum; Amasya; Kızılca Bor Niğde). Kara saban. (Bursa; Beyağıl Ulukışla Niğde).
Bu bölümde tanımı içerisinde ÖTEN geçen kelimeler listesi verilmiştir.
ÖTAN
Çok öten kuş : Bu keklik ötândır. Geçen gün, önceki gün.
İBİKGÜGÜK
Gece öten bir çeşit kuş.
HÜTTÜK
Düdük. 1.-bk. hübbük. Geceleri ormanlarda öten bir çeşit kuş.
BAARTLÜK
Yabani ördeğe benzeyen, gece çok öten, koyu kurşuni renkli bir av kuşu.
GUBBEK
İlkbaharda çok zaman çam üzerinde öten bir kuş.
DÜN
Bugünden bir önceki gün. Geçmiş. Bugünden bir önceki günde. Kısa bir süre önce. Düğün. Geceleri dün dün diye öten bir kuş. Gece.
ALAKESA
İnsan sesine benzer şekilde öten bir orman kuşu.
ÇİLER
Şarkı söyleyen, şakıyan, öten bülbül.
GEREZ
Süslü, güzel, zarif, şık (kimse). Uzun uzun öten horoz. Öç alma isteği, kin. Çalınmış hayvan. Şirin, dilber, yosma ; Şu kadın çok gerez. Defa, kere, kez.
ÖTÜCÜ
Güzel öten, ötüşü güzel olan.
CİVCİVİĞARA
Baştankara denilen, güzel öten bir cins kuş.
İNCİRBİŞ
İncir mevsiminde çıkan ve öten bir çeşit böcek.
BAĞARTLAK
Çocuğun önünü kirletmemesi için takılan önlük. Çocuğun düşmemesi için beşiğe veya salıncağa bağlanan enli kuşak. Yabani ördeğe benzeyen, gece çok öten, koyu kurşuni renkli bir av kuşu. Çok ağlayan çocuk.
ELÇİN
Kız istemeye gönderilen kimse, görücü, dünür. Tutam, bir avucun alabileceği miktar, bir demet, bir parça. Kışın ocak başında öten cırcır böceği. Deste, tutam. Daha çok yaz gecelerinde öten bir böcek türü, ağustos böceği. Bulmaca, bilmece.
CIRLAYIK
Örümcek kuşugillerden, ormanlık, çalılık yerlerde yaşayan, güzel öten bir kuş (Lanius). Ağustos böceği.
BAĞIRTLAH
Yabani ördeğe benzeyen, gece çok öten, koyu kurşuni renkli bir av kuşu. Geveze, yaygaracı, çok bağıran, gürültücü. Asabi, titiz, sert.
DÜZGÜN
Doğru ve pürüzsüz, muntazam. Fondöten. İyi. Kurala uygun olarak, kusursuz bir biçimde. Kenar veya ayrıtları ile açıları birbirine eşit olan (biçim). Düzenli, kusursuz, insicamlı, rabıtalı, muntazam.
BAĞIRTLAZ
Yabani ördeğe benzeyen, gece çok öten, koyu kurşuni renkli bir av kuşu.
BAĞITLAK
Çocuğun düşmemesi için beşiğe veya salıncağa bağlanan enli kuşak. Yabani ördeğe benzeyen, gece çok öten, koyu kurşuni renkli bir av kuşu.
PATAKREM
Yüz ve boyundaki bozuklukları ve pürüzleri gideren pudra ile fondöten karışımı bir madde.