Sonu ÇANA ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "çana" olan, toplam 4 adet kelime bulunmaktadır. Sonu çana ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında çana olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde çana olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

ÇANA

Kızak. Fren. Çanak.

ÇABIKÇANA

Çabucak.

YAPÇANA

Yavaş, yavaşça.

KÜÇANA

Babanın küçük erkek kardeşinin karısı, yenge.

  -   -   -  

Anlamında ÇANA bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde ÇANA geçen kelimeler listesi verilmiştir.

KÖYGÖÇÜREN

Üzeri zeytin yeşili veya kirli sarımsı yeşil renkli, sapı beyaz, üst kısmında derimsi bir halka ve dip kısmında belirgin çanakçık bulunan, meşe ve kayın ağaçlarının altında biten, en tehlikeli zehirli bir tür mantar, evcikkıran (Phalloides).

ÇÖMLEKÇİ

Çanak, çömlek, testi yapan veya satan kimse.

DALKAVUK

Kendisine çıkar sağlayacak olanlara aşırı bir saygı ve hayranlık göstererek yaranmak isteyen kimse, huluskâr, yağcı, yalaka, yağdanlık, yalpak, yaltak, yaltakçı, kemik yalayıcı, çanak yalayıcı. Saraylarda devlet büyüklerini nükteli sözlerle eğlendiren kimse.

BOZCAADA

Çanakkale iline bağlı ilçelerden biri.

BOŞ

İçinde, üstünde hiç kimse veya hiçbir şey bulunmayan, dolu karşıtı. Yapılacak işi olmayan, işsiz. Anlamsız. Görevlisi olmayan (iş, görev), münhal. Bilgisiz. Habersiz, hazırlıksız bir biçimde. Bir işe yaramayan, yararsız. Kullanıldıktan sonra içinde bir şey bulunmayan, kirli (bardak, çanak vb.).

ÇANAKÇI

Çanak yapan ya da satan kimse. Giresun iline bağlı ilçelerden biri.

GELİBOLU

Çanakkale iline bağlı ilçelerden biri.

DALKAVUKLUK

Dalkavukça davranış, kemik yalayıcılık, çanak yalayıcılık, yağcılık, yalakalık, yalpaklık, yaltakçılık, yaltaklanma, yaltaklık, tabasbus, huluskârlık.

ECEABAT

Çanakkale iline bağlı ilçelerden biri.

DÜMBELEK

Ağzına deri gerilmiş, çanak biçiminde, darbukaya benzer bir tür çalgı, dümbüldek. Anlayışsız, sersem.

BAYRAMİÇ

Çanakkale iline bağlı ilçelerden biri.

ÇARKIFELEKGİLLER

Ayrı çanak yapraklı iki çeneklilerden, örneği çarkıfelek olan bir bitki familyası.

BİGA

Çanakkale iline bağlı ilçelerden biri.

ÇANAKSI

Çanağı andıran, çanağa benzeyen, çanak gibi.

AYVACIK

Çanakkale iline bağlı ilçelerden biri. Samsun iline bağlı ilçelerden biri.

EZİNE

Çanakkale iline bağlı ilçelerden biri.

ÇİÇEKLİK

Koparılmış çiçekleri koymaya yarar kap. Eski evlerde süs eşyası konulan raflı duvar oyuğu. Çiçek saksılarını koymaya veya çiçek yetiştirmeye ayrılmış yer. Çiçeğin üzerinde çanak, taç ve öteki organlarının bulunduğu parça.

GÖKÇEADA

Çanakkale iline bağlı ilçelerden biri.

İMROZ

Vücudu beyaz, baş ve ayaklarda siyah lekeler bulunan, küçük cüsseli, uzun ve ince kuyruklu, kaba karışık ve uzun yapağılı, Gökçeada ve kısmen Çanakkale ilinde yetiştirilen bir tür koyun.

KEŞKÜL

Gezici bazı dervişlerin ve dilencilerin ellerinde tuttukları, Hindistan cevizi kabuğundan, metalden veya abanozdan yapılmış dilenci çanağı. Üstüne, dövülmüş fıstık ve Hindistan cevizi dökülen bir tür süt tatlısı, keşkülüfukara.