Sonu YÖRÜKLER ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "yörükler" olan, toplam 1 adet kelime bulunmaktadır. Sonu yörükler ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında yörükler olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde yörükler olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

YÖRÜKLER

Samsun ilinde, Ondokuzmayıs ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Tekirdağ ilinde, Dambaslar bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

  -   -   -  

Anlamında YÖRÜKLER bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde YÖRÜKLER geçen kelimeler listesi verilmiştir.

HARZIMA

Yörüklerin burunlarına taktıkları mercan ya da gümüş düğme.

YURTLAK

Yörüklerin yazın ya da kışın oturdukları yer.

DALDA

Yörüklerin, çalı çırpı ile çadırlarının önünde daire şeklinde çevirdikleri yer. Damla. Yağmur, güneş ve rüzgârın etki yapamadığı gizli, kuytu yer, kenar, saklanılacak yer, ağaç, bina gölgesi, gölge. Koruma, esirgeme, himaye. Dalda, dulda, himaye, saye. Issız, sakin taraf (Erzincan Merkez). Gölge. Siper; gölgelik yer. Gölge, saye. Kuytu yer, barınak. Bitlis şehri, Tatvan belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.

GÜZLE

Yörüklerin en son oturdukları daha az serin ve köye yakın olan yayla. Bağ evi. Kışlık ev. Sonbahar ekini ve otları. Güz evi. Antalya ilinde, Korkuteli ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Erzincan ili, Gümüşakar nahiyesine bağlı bir yer. Ordu şehri, Mesudiye ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yer.

YURT

Bir halkın üzerinde yaşadığı, kültürünü oluşturduğu toprak parçası, vatan. Diyar. Yörüklerin yazın veya kışın oturdukları yer. Bir şeyin ilk veya çok yetiştirildiği yer, vatan. Memleket. Sahip olunan arazi, emlak. Göçebe Türklerin oturduğu çadır. Öğrencilerin kaldığı, barındığı yer. Bakıma ve barınmaya muhtaç bir grup insanın oturduğu, yetiştirildiği veya bakıldığı kurum.