Kelimeler arşivi içinde; başında "paçal" olan, toplam 5 adet kelime bulunmaktadır. paçal ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.
Ayrıca sonu paçal ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde paçal olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.
PAÇALLAMA
PAÇALIK
PAÇALA, PAÇALI
PAÇAL
PAÇAL
Ekmek yapmak için çeşitli tahılların yasaya göre belirlenen gerekli karışım oranı. Çeşitli şeylerin karışımı.
PAÇALLAMA
Sıvıları birbirine karıştırma işlemi.
PAÇALI
Herhangi bir biçimde paçası olan. Tüyleri ayaklarına kadar uzanan (kuş veya kümes hayvanı).
PAÇALA
Safrakesesi. Güven duygusu, yüreklilik.
PAÇALIK
Pantolon, şalvar veya uzun külot paçasının ayak bileğini saran bölümü. Gelinin paça günü giydiği giysi. Paça çorbası yapmak için ayrılmış. Otomobilde tekerleğin taş, çamur atmasını önleyen ve tekerlek arkalarına takılan lastik veya plastikten yapılmış araç.
Bu bölümde tanımı içerisinde PAÇAL geçen kelimeler listesi verilmiştir.
ÇEMİRENMEK
Kolunu veya paçalarını sıvamak, eteğini toplamak.
BRAHMA
İri yapılı, bacakları tüylü, paçalı bir tavuk ırkı.
ŞORT
Paçaları dizlerin yukarısında olan kısa pantolon.
ÇAKŞIRLI
Çakşır giymiş. Ayakları tüylü, paçalı (kuş).
TOZLUK
Pantolonun paçasını tozdan korumak için ayakkabının üzerine geçirilip düğmelenen veya dizden aşağı uzanarak ayağın üstünü örten dar paçalık, getr.
PANTOLON
Belden başlayan ve genellikle paçaları ayak bileklerine kadar inen giyecek.
ABAZIPKA
Dar paçalı pantolon.
ÇEMİLLEMEK
Kol ve paçaları sıvamak.
ÇEMİREMEK
Kolunu veya paçalarını sıvamak, eteğini toplamak.
AĞAÇALIK
Köy kadınlarının iş yaparken giydikleri, uçkurlu, geniş ağlı ve uzun paçalı don, şalvar.
ÇEMRENMEK
Kendi kol ve paçalarını sıvamak, eteğini toplamak. Bir işe girişmek için hazırlanmak, paçaları sıvamak.
ÇAMURLUK
Çamuru çok olan yer. Paçaları çamurdan korumak için giyilen tozluk. Taşıtlarda tekerleklerin üst bölümünü örten parça. Ayakkabıların çamurunu kazımak için yapılarda giriş kapısının önünde, yere çimento veya betonla tutturulan, demirden yapılmış, türlü biçimlerdeki ayakkabı sileceği.
ANKUT
Ahmak, sersem, akılsız, dangalak, angıt. Ördekten daha iri, kiremit renkli bir çeşit kuş, angıt. Bir çeşit çekirdeksiz dut. Paçalı iyi cins güvercin. Salkım, üzüm çöpü: Bir ankur üzüm yedim. Kırmızıya yakın koyu sarı renk.
SUBYE
Ayağın altından geçen, tozluğa veya pantolon paçalarına bağlanan deriden, kumaş vb.nden şerit.
ZIPKA
Karadeniz kıyısı halkının giydiği dar paçalı potur.
ÇEMİRLEMEK
Kolunu veya paçalarını sıvamak, eteğini toplamak. Etekleri toplamak, paçaları sıvamak, hazırlanmak. Cemremek; çemrelemek; sıvamak.
ÇEMREMEK
Kolunu veya paçalarını sıvamak, eteğini toplamak.
KİSPET
Yağlı güreşte pehlivanların giydikleri, belden baldıra kadar uzanan, dar paçalı meşin pantolon.
AĞIÇALIK
Köy kadınlarının iş yaparken giydikleri, uçkurlu, geniş ağlı ve uzun paçalı don, şalvar. Kadınların iş yaparken giydikleri geniş ağlı, uzun paçalı don.
ÇEMİLEMEK
Kol ve paçaları sıvamak: Çemilende çaydan öyle geç.