MEŞE ile başlayan kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "meşe" olan, toplam 30 adet kelime bulunmaktadır. meşe ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu meşe ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde meşe olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.

 
 

16 harfli kelimeler

MEŞELİTÜRKMENLER

11 harfli kelimeler

MEŞEBAĞLARI, MEŞELİYATAK

10 harfli kelimeler

MEŞEPINARI, MEŞEÇİÇEĞİ, MEŞELİDERE

9 harfli kelimeler

MEŞEYAYLA, MEŞECİLUK

8 harfli kelimeler

MEŞEYOLU, MEŞEYAZI, MEŞEGÜLÜ, MEŞEGGET, MEŞEDİBİ, MEŞEBAŞI, MEŞEBEYİ, MEŞEBÜKÜ

7 harfli kelimeler

MEŞECİK, MEŞEMEŞ, MEŞELİK, MEŞELER, MEŞEKÖY, MEŞEİÇİ

6 harfli kelimeler

MEŞEDİ, MEŞELİ, MEŞEFE, MEŞECİ, MEŞERE

5 harfli kelimeler

MEŞES, MEŞEK

Bazı kelimelerin anlamları

MEŞE

Kayıngillerden, üç yüz kadar türü arasında, yaz kış yapraklarını dökmeyenleri de bulunan, kerestesi dayanıklı bir orman ağacı (Quercus). Bu ağaçtan yapılan.

MEŞEPINARI

Samsun şehrinde, Lâdik belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.

MEŞELİDERE

Siirt ili, merkez belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.

MEŞEDİBİ

Ardahan kenti, Çayırbaşı bucağına bağlı bir bölge. Malatya ilinde, Pütürge ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

MEŞELİYATAK

Giresun kenti, Dereli ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

MEŞEYAYLA

Kırıkkale ili, Delice ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yer.

MEŞEÇİÇEĞİ

Kasımpatı.

MEŞELİTÜRKMENLER

Samsun ili, Boğazkaya bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

MEŞEBEYİ

Orman bekçisi.

MEŞEYOLU

Tunceli şehrinde, Kocakoç bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

MEŞECİLUK

Arıcılık, arı yetiştiriciliği.

MEŞEBAŞI

Erzurum şehri, Pazaryolu belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

MEŞEGGET

Arapça kökenli meşakkat: meşakkat.

MEŞEGÜLÜ

Kasımpatı.

MEŞEYAZI

Samsun ilinde, Terme ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

MEŞEBAĞLARI

Diyarbakır ili, Hazro ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer.

  -   -   -  

Anlamında MEŞE bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde MEŞE geçen kelimeler listesi verilmiştir.

KURTLUCA

Ballıbabagillerden, tırmanıcı sarı çiçekleri olan, kokusu sarımsağı andıran, göl, akarsu kıyıları vb. nemli yerlerde yetişen bir bitki, meşecik, yer meşesi, yer palamudu, yer pelidi, susarımsağı. Lohusa otu.

BALEMİT

Palamut, çam ve meşe ağacının, meyvesi.

ARUT

Meşe kömürü içinde yanmamış kalan odun çubuğu, marsık.

KADEHÇİK

Meşe, fındık, gürgen vb. ağaçlarda, meyve sapının genişlemesiyle oluşan ve meyveyi ortasına kadar içine alan küçük kadeh biçimindeki oluşum.

MEŞELİK

Meşe korusu veya meşe ormanı.

APPA

Dede, büyükbaba. Dağlarda biten bir çeşit yabani ot. Meşe oyununda toprağa çizilen ve içine meşelerin konulduğu daire. Apak, çok ak.

PANO

Üzerine bildiri, açıklama veya tanıtma kâğıtları tutturmak için hazırlanmış levha. Ağaç duvar kaplamalarına veya tavanlara süs işin konulan resim. Hafif malzemeden yapılmış olan ve iki yüzü kontrplakla kaplanan levha. Önceden belirlenmiş sınırlar içerisinde işletilen maden alanı. Elektrikle çalışan araçların kontrol ve komuta düğmeleri, ekran, sinyal lambası vb. parçalarının bir arada toplandığı bölüm. Üzerine bir tablo yapmak için hazırlanmış meşe, ıhlamur veya çam ağacından levha.

PALAMUT

Uskumrugillerden, ortalama 1-2 kilogram gelen, eti esmer, büyüklüğüne göre "Çingene palamudu, torik, sivri, altıparmak, piçuta" adlarını alan, pulsuz bir balık, sivri (Pelamys sarda). Rulo biçiminde hazırlanmış kopya. Yurdumuzda yetişen meşe türlerinin uzunca, fındığa benzeyen, sert ve pürüzlü, bir yüksük içinde bulunan, tanen bakımından zengin meyvesi, pelit.

KAYINGİLLER

İki çeneklilerden, palamut diye adlandırılan, meyveleri yüksüksü bir kadehçik içinde duran, kayın, meşe, kestane vb. kerestelik orman ağaçlarını içine alan bir familya, palamutlular.

PELİT

Meşe ağacı. Bu ağacın meyvesi, palamut.

PIRNAL

Kışın yapraklarını dökmeyen bir tür meşe çalısı (Quercus ilex).

BAĞLICA

Adıyaman ilinde, Koçali bucağına bağlı bir bölge. Afyon ilinde, Ümraniye bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Amasya şehri, Doğantepe nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Ankara şehrinde, Çeltikçi bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Ankara ilinde, Etimesgut belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Artvin şehrinde, Aşağıırmaklar bucağına bağlı bir yer. Batman şehrinde, Kayapınar nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Erzincan şehri, İliç ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Erzurum şehrinde, Çat ilçesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Gaziantep ilinde, Nizip ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Karabük şehrinde, Eflâni ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Kocaeli şehrinde, Akmeşe nahiyesine bağlı bir yer. Manisa şehri, Sarıgöl ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Mardin şehri, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Nevşehir şehri, Acıgöl ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Siirt ili, Bağlıca nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Siirt ilinde, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Sinop şehri, Boyabat ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Şanlıurfa ili, Bozova belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Şırnak kenti, Uludere belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Yozgat ili, Sarıkaya ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri.

KUZUGÖBEĞİ

Çam ormanlarında, yol ve akarsu kenarlarında, meşe, akçaağaç, kayın gibi yaprak döken ağaçların altında, kireçli, kumlu topraklarda tek tek veya gruplar hâlinde yetişen, şapkası kalın ve etli, yenen, değerli bir tür mantar (Agaricus campestris).

ARZIVAL

Meşe kömürü tozu.

CIRDAVAL

Meşe dalından yapılmış olan ucu demirli, uzun cirit değneği.

MANTAR

Mantarlardan, içinde zehirlileri de bulunan, silindir bir gövde ve üst tarafı şapka biçiminde olan ilkel canlıların genel adı (Fungi). Esnek ve sudan hafif olduğundan şişe tapası, cankurtaran simidi, cankurtaran yeleği, ayakkabı tabanı ve daha birçok şeyin yapımında kullanılan, su geçirmeyen, meşe ağacı tabakası. Balık ağlarını su yüzünde tutmaya veya olta sarmaya yarayan mantar parçası. Uydurma söz, yalan. Mantar hastalığı. Mantar hastalığına neden olan mikroskobik canlı. Hayvanların burun ucu. Kaldırıma araçların park edilmesini engellemek amacıyla zemine gömülmüş mantar biçiminde beton yükselti. Bu tabakadan yapılmış olan şişe tapası. Çocukların özel tabanca ile patlattıkları barutlu madde.

AGOF

Boncuk oyununda, oyuncunun oyun sonuna kadar kullandığı yuvarlak, süslü meşe.

BOYNUZLUTEKE

Kın kanatlılardan, kurtçuğu meşe ağaçlarında yaşayan bir böcek (Carambyx).

KÖYGÖÇÜREN

Üzeri zeytin yeşili veya kirli sarımsı yeşil renkli, sapı beyaz, üst kısmında derimsi bir halka ve dip kısmında belirgin çanakçık bulunan, meşe ve kayın ağaçlarının altında biten, en tehlikeli zehirli bir tür mantar, evcikkıran (Phalloides).

AVU

Zehir, ağı. Ormanların taşlık yerlerinde yetişen zehirli bir bitki. İlkbaharda bazı ot ve meşe yaprakları arasında bulunan zehirli bir kurt. Meşe ve defne ye benziyen ve odunu yakılan bir ağaç. Ağı. Ağı, zehir.