Kelimeler arşivinde; içinde "tatlısu" olan, toplam 2 tane kelime bulunuyor. İçerisinde tatlısu bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.
Ek olarak sonu tatlısu ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında tatlısu olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.
TATLISU
Balıkesir kenti, Erdek ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yer. Çorum ili, Sungurlu belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Erzincan şehrinde, Çağlayan bucağına bağlı bir bölge. Erzurum ilinde, Tortum belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Trabzon kenti, Akçaabat ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer.
TATLISUKAYASI
Yeşilsazan ya da karabalık da denilen bir çeşit tatlı su balığı.
Bu bölümde tanımı içerisinde TATLISU geçen kelimeler listesi verilmiştir.
EŞBACAKLILAR
Denizlerde, karalarda ve tatlısularda, başka hayvanların asalağı, asalakların arakonakçısı ya da özgür olarak yaşayan kabuklular takımı; tespihböcekleri.
KEREVİT
Kabuklular sınıfından, çamurlu tatlı sularda yaşayan bir eklem bacaklı, tatlısu ıstakozu, karavide (Potamobius fluviatilis).
LEVANTEN
Özellikle Tanzimat sonrasında büyük liman kentlerinde yoğunlaşan ve ticaretle uğraşan, Hristiyanlara verilen ad, tatlısu Frengi. Avrupalı gibi görünmeye özenen, züppe tavırlı. Bu tavra özgü olan.
KAYIŞŞERİT
Kurtçuk çağını tatlısu balıklarında geçiren ve son konakçı olarak çeşitli su kuşlarını kullanan en çok bir metre boyunda şerit.
AKLEVREK
Tatlısu levreği.
GÜNSÜLER
Güneş hayvancıkları. Tatlısularda özgür yaşayan kökbacaklılar dizisi. (Seyrek olarak, su yosunlarında ve başka birgözeli hayvanlarda asalaklanan türlerine rastlanır.).
IRGAY
Yunusbalığı büyüklüğünde bir çeşit tatlısu balığı.
LÖYH
Eti makbul olmayan bir tatlısu balığı.
FRENK
Büyük anahtar. Çoğu kez Rum'dur. Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki Avrupalı gibi giyinir, "ç" ve "ş" leri doğru söyleyemez. Kimi doktor, kimi iş adamı, kimi kez de terzidir. Anglosakson, Cermen veya Latin ırklarının birinden olan kimse. Osmanlıların Avrupalılara, özellikle Fransızlara verdikleri ad. Rum ya da tatlısu Frengi; doktor, eczacı meyhaneci, terzi ya da tecimendir. Yabancı sözcüklerle dolu bozuk bir Türkçe konuşur.
CİZRİ
Kılçıklı, büyük, lezzetsiz, tatlısu balığı.
KARABALIK
Tatlısu kayası.
KASNA
Lüfere benzer, sert pullu ve büyük tatlısu balığı.
YEŞİLSAZAN
Tatlısu kayası.
PERKİ
Tatlısu levreği (Perca fluviatilis).