İçinde AYARLANMA geçen kelimeler

Kelimeler arşivinde; içinde "ayarlanma" olan, toplam 2 tane kelime bulunuyor. İçerisinde ayarlanma bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ek olarak sonu ayarlanma ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında ayarlanma olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

AYARLANMA

Ayarlanmak işi.

AYARLANMAK

Ayar edilmek, birbirine uygun duruma getirilmek.

  -   -   -  

Anlamında AYARLANMA bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde AYARLANMA geçen kelimeler listesi verilmiştir.

ANASAAT

Bir gözlemevi ya da kurumda, en doğru giden ve öbür saatlerin ayarlanmasında kullanılan saat.

AYARLANABİLMEK

Ayarlanma imkânı veya olasılığı bulunmak.

AYARLANIŞ

Ayarlanma işi.

TUNNİNG

Bir çalgının doğru sesleri verebilmesi için ayarlanması.

RENİN

Böbrekte bulunan jukstaglomerular hücreler tarafından salgılanan ve kan basıncının ayarlanmasında rol oynayan bir proteinaz. Ekstrasellüler sıvı hacminin azalması, kanda sodyumun azalması veya potasyumun artması sonucu böbreklerde jukstaglomerular hücrelerden salınan, anjiyotensinojeni anjiyotensin I dönüştüren hidrolaz sınıfından bir enzim.

İZOLÖSİN

Alifatik yan zincirli, hidrofobik bir amino asit. Suda az çözünen alkolde ve eterde çözünmeyen tadı acı olan, alifatik yan zincirli esansiyel bir aminoasit. Hemoglobin üretimiyle kan şekeri ve enerji düzeyinin ayarlanmasında önemli ve birçok proteinde bulunan esansiyel amino asit.

HANDİKAP

Engel. At yarışlarında binicilerle eyerin toplam ağırlığının, atların koşuyu kazanma şansını etkileyecek biçimde ayarlanması.

TİTRASYON

Çözelti içindeki bir maddenin derişimini bulmak için, onunla tepkime verebilen derişimi bilinen bir çözeltiden belirli hacimlerde ekleyip, tepkimenin bitim noktasını çözeltinin bazı özelliklerindeki (renk degişimi, çökme, iletkenlik v.b) değişimi gözleyerek gerçekleştirilen bir analiz yöntemi. Bir solüsyonun belli bir ölçüye göre ayarlanması. Konsantrasyonu bilinen bir çözeltiyle bilinmeyen bir çözeltinin eşdeğerlik noktasına kadar karışımını sağlayarak harcanan standart çözelti miktarından konsantrasyonu bilinmeyen çözeltinin konsantrasyonunun bulunması yöntemi. Belirli bir miktar örnekteki etkenin sayısını belirlemek için gerçekleştirilen deney.