Kelimeler arşivinde; içinde "avcılar" olan, toplam 2 tane kelime bulunuyor. İçerisinde avcılar bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.
Ek olarak sonu avcılar ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında avcılar olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.
AVCILAR
İstanbul iline bağlı ilçelerden biri.
AVCILARSUYU
Hatay şehri, Uluçınar nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.
Bu bölümde tanımı içerisinde AVCILAR geçen kelimeler listesi verilmiştir.
AVLAĞ
Ağıl. Bahçelerin etrafına ağaç ve ince dallardan yapılan çit, engel. Avlu, evlerin küçük bahçesi. Avcıların avlarından gizlendiği yer.
AVCIBAŞI
Avcı bölüğünün komutanı ve saray avcılarının başı. Van ili, Çaldıran ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.
KANADİYEN
Kanadalı tuzak avcılarının ceketlerine benzeyen içi kürklü veya pamuklu, şal yakalı, kemerli kruvaze ceket. Yaz aylarında giyilen bol ve geniş dikimli astarsız hafif ceket.
EVSİK
Avlanırken, avcıların hayvanlardan gizlendiği yer, öneze.
AVSIN
Avcıların avlarından gizlendiği yer. Hayvan sokmalarının zehir ve ağrısını tesirsiz kılmak için yapılan işlem. Bir çeşit göz hastalığı. Sihir, büyü, afsun.
EFSİN
Avcıların avlarına görünmemek için çalı çırpıdan yapılan gizlenecek yer, pusu.
ABURA
Avcıların tazılara seslenme ünlemi.
EFSÜN
Avcıların avlarına görünmemek için çalı çırpıdan yapılan gizlenecek yer, pusu.
ARKADYA
Vergilius'un kırsal koşuklarında, evren mutluluğu güden özellikleriyle ulaşılması istenen barışçı bir ülkenin simgesi sayılan, basit çobanlar ve avcılar ülkesi Pelopones'e verilen ad.
ASKILIK
Avcıların sırtlarına taktıkları askı takımı. Asılıp saklanacak sebze, meyve. Vestiyer.
CİBLE
Hasır ve sepet örmekte kullanılan ince çöpler. Karda avcıların ayaklarına giydikleri çubuktan yapılmış örgü. Madeni kalem ucu.
PIRLAK
Doğan, atmaca vb. yırtıcı kuşları yakalamada çağırtkan olarak kullanılan, avcılarca bir kafes içinde av yerine bırakılan kuş.
DOMUK
Avcıların kışın yaptıkları av bekleme yeri. Çok soğuk yer.
BAVLI
Ava alıştırılmış hayvan. Avcıların, köpeklerini ava alıştırmak için kullandıkları yapay kuş vb.
ÇAĞIRTKAN
Ötüşüyle kendi türünden olan kuşların çevresine toplanması için avcıların yararlandığı kuş, çığırtkan.
ÖNEZE
Avcıların av beklemek için taş yığınlarından yaptıkları pusu, evsin. Sürek avında pusuda av bekleyen avcı.
AVLAĞA
Ağıl. Bahçelerin etrafına ağaç ve ince dallardan yapılan çit, engel. Avlu, evlerin küçük bahçesi. Ahırda hayvanların yem yediği yer. Avcıların avlarından gizlendiği yer. Kuzu ağılı. Duvar. Meme başının çevresi. İçine oğlak konup bir delik bırakıldıktan sonra üstü örtülen çukur. (Beyağıl Ulukışla Niğde). Kayseri ilinde, Yahyalı ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer.
APUŞKA
Avcıların tüfeklerine dayanak yaptıkları bir metre boyunda, ağaçtan yapılmış, açılır kapanır bir araç.
DİLAVI
Avcıların avı kendilerine çekmek için çıkardıkları taklidi sesler. 10-15 litre su alabilen küçük küp.
EVSİN
Avlanırken avcıların hayvanlardan gizlendiği yer.