Kelimeler arşivinde; içinde "adenom" olan, toplam 11 tane kelime bulunuyor. İçerisinde adenom bulunan kelimeler listesini Kelimelik, Scrabble ve benzer kelime bulma oyunlarında ya da Türkçe ile ilgili yapacağınız ödev, araştırma veya ders çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.
Ek olarak sonu adenom ile biten kelimeler listesini okumak ya da başında adenom olan kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Bunların yanında, kelime anlamları için alt kısımda bulunan "harfli kelimeler" linklerinden de yararlanabilirsiniz.
MEİBOMİANADENOMU
ADENOMİYOFİBROM
ADENOMATOZİS, ADENOMİYOZİS
ADENOMATOİD, KORYOADENOM
ADENOMATÖZ, KİSTADENOM
ADENOMER
ADENOMA
ADENOM
ADENOM
Genellikle iyi huylu olan ve epitel dokusunda, özellikle bez ve bez benzeri yapılarda oluşan tümör. Adenoma. Genellikle iyi huylu olan ve epitel dokusunda, özellikle bez ve bez benzeri yapılarda oluşan tümör, adenoma. Dış ve iç salgı bezi organlarının kanal veya salgı hücrelerinden köken alan, çevre dokulardan kesin sınırla ayrılmış iyicil bez tümörü.
KİSTADENOM
Bez hücrelerinden gelişen, seröz veya müsinöz salgı içeren kistik yapılı iyicil tümör, adenosel, kistik adenom.
MEİBOMİANADENOMU
Göz kapağı Meibomian bezi epitelinden köken alan iyicil tümör. Köpeklerde göz kapağı tümörlerinin yaklaşık yarısını oluşturur.
ADENOMATOİD
Adenoma benzeyen, adenomu andıran.
ADENOMER
Bez bölümü, salgı boşluğu, bezin etkin bölümü.
ADENOMATOZİS
Bez epitelinden köken almış çok sayıda iyicil tümör oluşması.
ADENOMATÖZ
Adenoma ait olan.
ADENOMİYOFİBROM
Bağ dokunun, bez ve kas dokusu içeren iyicil tümörü.
KORYOADENOM
Koryonun adenom içeren tümörü.
ADENOMİYOZİS
Bir yapılış bozukluğu veya bezlerin tümöral olmayan üremeleri sonucu bir organ veya dokunun mukozasındaki bezlerin kas tabakasında yer alması veya bezlerin kas tabakasına sızması veya yer değiştirmesi.
ADENOMA
Adenom.
Bu bölümde tanımı içerisinde ADENOM geçen kelimeler listesi verilmiştir.
ADENOLENFOM
Epitel hücreleri ve lenfoid hücrelerden oluşan, tükürük bezinin kistik boşluklar içeren iyicil tümörü, kistadenom lenfozum, Warthin tümörü.
JAAGSİEKTE
Koyunların akciğer adenomatozisi. Atlarda Crotalaria cinsi bitkilerin tüketiminden kaynaklanan solunum sistemi belirtileriyle seyreden pirolizidin alkaloit zehirlenmesi.
ANDROBLASTOM
Testiste nadir görülen, mikroskobik olarak fetal testis görünümünde epiteliyal, stromal, karışık ve yaygın tipleri bulunan tümör. Epiteliyal tiplerin içerisinde Sertoli hücreleri bulunduğundan dişileşme görülebilir, gonadal stromal tümör, tübüler adenom, Pick tübüler adenomu, Pick testiküler adenomu. Arenoblastom.
İNSÜLİNOM
Pankreasta Langerhans adacıkları epitelinden gelişen iyicil ve işlevsel tümör, Langerhans adacıkları adenomu.
ADENOSEL
Kistadenom.