Sonu GİYSİLİ ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "giysili" olan, toplam 1 adet kelime bulunmaktadır. Sonu giysili ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında giysili olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde giysili olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

GİYSİLİ

Üzerine herhangi bir giysi giymiş olan, elbiseli, kıyafetli, esvaplı, libaslı, urbalı.

  -   -   -  

Anlamında GİYSİLİ bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde GİYSİLİ geçen kelimeler listesi verilmiştir.

BALO

Danslı ve özel giysili gece eğlencesi.

BAHARLIK

Padişahların her yıl ilkbaharda yeniçeri ağaları ile yeniçeri yazmanlarına verdikleri giysilik kumaş.

KEYSİLİK

Giysilik, çamaşırlık.

ÜSTÜNYAPIM

Çok büyük giderlerle çevrilen, kalabalık oyunculu, göz kamaştırıcı bezem ve giysili, gürültülü tanıtılarla piyasaya sürülen, fakat çoğunlukla sanat yönünden büyük bir değer taşımayan film.

PİRPİT

El tezgâhında yünden dokunmuş giysilik kumaş. Kumaştan yapılan pantolon.

KIYAFETLİ

Giysili. Kılıklı.

LİBASLI

Giysili.

ŞILDIKLI

Eski giysili.

URBALI

Giysili.

PUSAT

Araç. Giysi ya da giysilik kumaş. Silah, zırh vb. savaş aracı.

ESVAPLI

Giysili.

KUPON

Piyango biçiminde düzenlenmiş çekilişlerde kesilerek kullanılan basılı parça. İşveren tarafından çeşitli amaçlarda kullanılmak üzere çalışanlarına verilen para değeri olan fiş. Gazete ve dergilerin düzenledikleri kampanyalarda verilecek hediye karşılığı olarak biriktirilmesi gereken basılı kâğıtların her biri. Devlet tahvili, hisse senetleri vb. değerli kâğıtların üzerinde bulunan ve belirli zamanlarda sahibine faiz veya kazanç payı olarak belirli bir gelir sağlayan kesilmiş parça. Yalnız bir giysilik dokunmuş veya kesilmiş, üstün nitelikte (kumaş parçası).

ÇUHADAR

Osmanlı Devleti'nde padişahın hizmetinde bulunan sarayın büyük memurlarından her biri. Sarayın haseki odasındaki en yüksek dört ağadan, başlıca görevleri törenlerde atla padişahın ardından giderek yağmurluğunu taşımak, halka para dağıtmak; padişahın kaftan ve börklerine bakmak, bulunmadığı zaman silahtara vekillik etmek olan üçüncüsünün sanı. Vezir ve öteki büyük orun sahiplerinin konak dışı işlerini yapan görevliler. Resmi dairelerde ayak hizmeti gören çuha giysili kimseler.

ELBİSELİ

Giysili.

ELBİSELİK

Giysilik.

PIRTI

Değersiz şey, eşya. Basma ve ketenden yatak, yorgan yüzü, giysilik kumaş. Eskimiş giysi. Ufak tefek ev eşyası.