GİYDİRİ ile başlayan kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "giydiri" olan, toplam 6 adet kelime bulunmaktadır. giydiri ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu giydiri ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde giydiri olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.

 
 

12 harfli kelimeler

GİYDİRİCİLİK

11 harfli kelimeler

GİYDİRİLMEK

10 harfli kelimeler

GİYDİRİLME

9 harfli kelimeler

GİYDİRİCİ

8 harfli kelimeler

GİYDİRİŞ

7 harfli kelimeler

GİYDİRİ

Bazı kelimelerin anlamları

GİYDİRİ

Oyuncuları giydiren görevli.

GİYDİRİCİ

Stüdyolarda oyuncuların giyimine yardım eden kimse, gardıropçu. Oyuncuların giysilerini giydiren kimse, gardıropçu.

GİYDİRİŞ

Giydirme işi.

GİYDİRİLME

Giydirilmek işi.

GİYDİRİCİLİK

Giydiricinin yaptığı iş, gardıropçuluk.

GİYDİRİLMEK

Giydirme işi yapılmak.

  -   -   -  

Anlamında GİYDİRİ bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde GİYDİRİ geçen kelimeler listesi verilmiştir.

DOĞLAK

Küçük çocuklara giydirilen pazen entari.

TAVULBAZ

Ata giydirilen göğüs zırhı.

GARDIROPÇU

Giydirici.

TAKKA

Eski evlerde tavana yakın açılan küçük pencere. Tavuk ya da horozibiği. 1.Terlik. 2.Kadınların giydiği fes : Kadının yakışı takkayla gelir. 3.Gelinlerin başına giydirilen süslü bir çeşit başlık. Dakika : On takka var. Şapka. Takke.

BÜRÜG

Düğünde geline giydirilen bir elbise.

ABALAMAK

Çocuk emeklemek, emekliyerek yürümeğe başlamak. Yerde sürünmek, sürünerek yürümek, yere eğilip emekler gibi yürümek: Avcı abalıyarak ayının inine girdi. Çabalamak: Şapkam kayboldu abaladım abaladım bulamadım. Sendelemek. Korkmak. Yeni elbise ile giydirip kuşatmak: Bizim oğlanı abaladım. Baskı yaparak canından bezdirmek: Âbalamayın beni, ben size ne yaptım!.

GIVRATMA

Çok kıvrak pamuk ipliğinden dokunmuş ince bir çeşit bez: Eskiden güveğilere gıvratmadan don, göynek giydirirlerdi.

TAKKIÇ

İleri çıkık (alın için). Gelinlerin başına giydirilen süslü bir çeşit başlık.

GARDIROPÇULUK

Giydiricilik.

ZIBIN

Bebeklere iç çamaşırı olarak giydirilen, ince pamukludan kısa ve kollu giysi. Kolsuz kadın giysisi.

BÜRÜK

Çarşaf, baş örtüsü. Duvak. Ova ve dere kıyılarındaki çalı ve diken topluluğu. Baş örtüsü. Çarşaf, çar. Atkı. Örtü, peçe. Hamam havlusu. Orman. Gövdesini sarmaşık sarmış ağaç. Üstü açık, çevresi çalılarla çevrilmiş ağıl. Asma yaprağı. İbrik. Düğünde geline giydirilen elbise. Tülbent, baş örtüsü. Ağaçları bürüyen yabani diken.

ÇELÜK

Bir çocuk oyunu. Çocuk. Küçük çocuklara giydirilen ayakkabı. Kavaklık.

URULMAK

Vurulmak. Dikilmek, kurulmak, yapılmak, vazolunmak. Vurulmak, çarpılmak. Giydirilmek, takılmak, konulmak.

CIBA

Tüyü kırkılmış keçi ve koyun. Kel, saçsız. Kağnı ve boyundurukta kullanılan ağaç çivi. Zayıf, ince ve küçük. Bozkır, verimsiz toprak. Tepe, yüksek yer. Bol gübreli yumuşak toprak. Kalburdan geçirilerek temizlenmiş pirinç. Salyangoz. Domuz yavrusu. Yelken bezi. Süslü çocuk giyeceği. Yeni doğan çocuklara giydirilen gömlek. Dağınık. Yaramaz çocuk. Piç. Bebeklikten çıkmış çocuk. Çıplak. Tandır karıştırmaya yarayan ucu demirli değnek. Çocuk. Tüyü yeni kırkılmış keçi yavrusu. Erkek çocuk (Yemişli köyü), çocuk (Gediz). Kırkılmış keçi (Çayağzı). Domuz yavrusu, çocuk (kızgınlıkla).

ÇUKAL

Eskiden savaşta atlara giydirilen zırhlı örtü ki bir çeşidini savaşçılar da giyerlerdi.

BAŞBAĞI

Sığırların boynuzuna bağlanan kısa ip. Büyük baş hayvanların başlarına bağlanan ardıçtan eğilmiş ağaç. Çalıdan yapılan çitlerin üstünü sağlamlaştırmaya yarayan uzunca değnekler. Düğünlerde gelinlere elbise giydirilirken ve başları bağlanırken yenge hanımın çalgıcılara verdiği bahşiş. Düğünlerde gelinin yakınlarının 'başına örtü bağlanmıyor' diyerek oğlan tarafından aldıkları bahşiş. Düğünlerde oğlan tarafının verdiği ziyafet. Havlu, peşkir. İhtiyar kadınların başlarına sardıkları kalın çember. Koca, zevç.

KABANİÇE

Padişahların şahsına özgü olan, fakat kimi kez olağanüstü onurlamak için, padişah önüne çıkan sadrazamlara giydirilen, arasıra da Kırım Hanlarına gönderilen kürk.

HASODABAŞI

Has-oda görevlilerinin en eskisi olup törenlerde padişahın giysilerini giydirip çıkarmakla, padişah nereye giderse yanında bulunmakla görevli kişi.