Sonu EMEK ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "emek" olan, toplam 2522 adet kelime bulunmaktadır. Sonu emek ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında emek olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde emek olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

15 harfli kelimeler

BELGEGEÇERLEMEK

14 harfli kelimeler

PARAMETRELEMEK, ENDİRELLEMEMEK, KILLENSİNMEMEK

13 harfli kelimeler

ELEKTRİKLEMEK, GALVANİZLEMEK, MÜREKKEPLEMEK, NAFTALİNLEMEK, ÇÖYDÜRÜKLEMEK, HİDROJENLEMEK, KERTERİZLEMEK, SERDİMENLEMEK, SERTİMENLEMEK, SÜRDÜRÜMLEMEK

12 harfli kelimeler

ÇERÇEVELEMEK, DEĞİRMİLEMEK, DİNAMİTLEMEK, FİHRİSTLEMEK, FİRKETELEMEK, GARANTİLEMEK, GÖRÜNTÜLEMEK, KELEPÇELEMEK, KİREÇSİLEMEK, MENEVİŞLEMEK, MERDANELEMEK, MÜZEVİRLEMEK, OKSİJENLEMEK, RAPTİYELEMEK, RÖNTGENLEMEK, SELAMETLEMEK, SERBESTLEMEK, SİSTİRELEMEK, SİYANÜRLEMEK, TEDARİKLEMEK, TERBİYELEMEK, TESTERELEMEK, TÜKÜRÜKLEMEK, VAZELİNLEMEK, YELPAZELEMEK, YÜKSELTGEMEK, BEDİRİSLEMEK, BELEVÜNNEMEK, BİŞİRİKLEMEK, CİBİCİKLEMEK, Devamını Oku »»

11 harfli kelimeler

BENZİNLEMEK, BİLMEZLEMEK, BRİKETLEMEK, ÇEMBERLEMEK, ÇENGELLEMEK, ÇENTİKLEMEK, ÇEYREKLEMEK, ÇİMDİKLEMEK, ÇİRKİNSEMEK, DEĞNEKLEMEK, DERECELEMEK, DESTEKLEMEK, DİNGİLDEMEK, DİPÇİKLEMEK, DİRGENLEMEK, DİRSEKLEMEK, DİŞEĞİLEMEK, DİZGİNLEMEK, DOPİNGLEMEK, DÜRTÜKLEMEK, DÜRTÜŞLEMEK, ENDAZELEMEK, ENDEKSLEMEK, ETİKETLEMEK, FELFELLEMEK, FİNGİRDEMEK, GEÇGEÇLEMEK, GERÇEKLEMEK, GÖZLEMLEMEK, GÜDERİLEMEK, Devamını Oku »»

10 harfli kelimeler

AFFEYLEMEK, ARŞİVLEMEK, BADİKLEMEK, BELGELEMEK, BELGİLEMEK, BELİKLEMEK, BELİNLEMEK, BELİRLEMEK, BELİTLEMEK, BENİLDEMEK, BENİMSEMEK, BESTELEMEK, BETİMLEMEK, BEZEKLEMEK, BEZİRLEMEK, BİBERLEMEK, BİTÜMLEMEK, BÖLÜMLEMEK, BÜTÇELEMEK, BÜTÜNLEMEK, BÜYÜKSEMEK, BÜYÜMSEMEK, BÜZGÜLEMEK, ÇEKİÇLEMEK, ÇEKİMLEMEK, ÇELİKLEMEK, ÇELMELEMEK, ÇEMENLEMEK, ÇEPELLEMEK, ÇEŞİTLEMEK, Devamını Oku »»

9 harfli kelimeler

APRELEMEK, ATEŞLEMEK, BERELEMEK, BEZELEMEK, BÜYÜLEMEK, CİLTLEMEK, ÇEKELEMEK, ÇEKEMEMEK, ÇENİLEMEK, ÇİFTLEMEK, ÇİSELEMEK, ÇİTİLEMEK, ÇİVİLEMEK, DENKLEMEK, DEŞELEMEK, DİZELEMEK, DİZİLEMEK, DÖNELEMEK, DÖRTLEMEK, EMEKLEMEK, ENİKLEMEK, ENSELEMEK, ERTELEMEK, ESENLEMEK, ESİNLEMEK, ESİRGEMEK, EŞİTLEMEK, ETEKLEMEK, ETERLEMEK, ETKİLEMEK, Devamını Oku »»

8 harfli kelimeler

BAŞYEMEK, BEKLEMEK, BELLEMEK, BENZEMEK, BESLEMEK, BEZLEMEK, BİRLEMEK, BİZLEMEK, CEPLEMEK, ÇEMREMEK, ÇİĞNEMEK, ÇİMLEMEK, ÇİTLEMEK, ÇİYLEMEK, DEFLEMEK, DEHLEMEK, DEMLEMEK, DERLEMEK, DİNLEMEK, DİPLEMEK, DİŞLEMEK, DİZLEMEK, DÖLLEMEK, DÜŞLEMEK, DÜZLEMEK, EBELEMEK, EĞELEMEK, EŞELEMEK, FİŞLEMEK, FİTLEMEK, Devamını Oku »»

7 harfli kelimeler

BELEMEK, BEZEMEK, BİLEMEK, BÜĞEMEK, ÇİLEMEK, ÇİSEMEK, DENEMEK, DİLEMEK, DİREMEK, DİŞEMEK, DÖŞEMEK, DÜZEMEK, EĞLEMEK, EKLEMEK, ELLEMEK, EMLEMEK, ERSEMEK, ESLEMEK, ESNEMEK, EVSEMEK, EYLEMEK, GÖZEMEK, İMLEMEK, İNLEMEK, İPLEMEK, İSLEMEK, İSTEMEK, İZLEMEK, KÜREMEK, MELEMEK, Devamını Oku »»

6 harfli kelimeler

ELEMEK, ENEMEK, İŞEMEK, ÖDEMEK, ÖZEMEK, ÜREMEK, AGEMEK, ALEMEK, AREMEK, EĞEMEK, EKEMEK, EREMEK, EŞEMEK, EVEMEK, ILEMEK, İLEMEK, İNEMEK, İREMEK, ÖLEMEK, ÖNEMEK, ÖREMEK, ÖTEMEK, ULEMEK, ÜDEMEK, ÜLEMEK, ÜNEMEK, ÜTEMEK, ÜZEMEK

5 harfli kelimeler

TEMEK, YEMEK, ÇEMEK, GEMEK, MEMEK, SEMEK, VEMEK

4 harfli kelimeler

EMEK

Bazı kelimelerin anlamları

EMEK

Bir işin yapılması için harcanan beden ve kafa gücü, zahmet. Uzun ve yorucu, özenli çalışma. İnsanın bilinçli olarak belli bir amaca ulaşmak için giriştiği hem doğal ve toplumsal çerçevesini hem de kendisini değiştiren çalışma süreci.

ENDİRELLEMEMEK

Tenezzül etmemek.

SERDİMENLEMEK

Ara vermek, azalmak, hafiflemek.

MÜREKKEPLEMEK

Mürekkep sürmek, mürekkep dökerek veya damlatarak bir yüzeyi lekelemek.

ÇERÇEVELEMEK

Bir şeyi çerçeve içine almak. Bir şeye çerçeve geçirmek.

GALVANİZLEMEK

Madenî bir parçayı paslanmaktan korumak için galvaniz banyosunda erimiş çinko ile kaplamak.

BELGEGEÇERLEMEK

Bir yazıyı belgegeçer ile başka bir yere göndermek, belgeçlemek, fakslamak.

NAFTALİNLEMEK

Güveden korumak için yünlüler üzerine, arasına naftalin serpmek veya atmak.

PARAMETRELEMEK

Parametreli bir eğri veya yüzey belirlemek.

SERTİMENLEMEK

Bir şeyin ya da olayın hızı, etkisi azalmak, ara vermek : Yağmur biraz sertimenledi.

KERTERİZLEMEK

Kerteriz almak. Amaç olarak belirlemek.

HİDROJENLEMEK

Hidrojen ile birleştirmek.

SÜRDÜRÜMLEMEK

Abone etmek.

ELEKTRİKLEMEK

Üzerinde elektrik gücü bulunmayan bir iletkene, elektrikli başka bir iletkeni yaklaştırmak veya değdirmek yoluyla elektrik gücü vermek. Etkilemek.

ÇÖYDÜRÜKLEMEK

Fışkırtarak, kavis çizerek işemek.

KILLENSİNMEMEK

İnsan yerine koymamak, önem vermemek.

  -   -   -  

Anlamında EMEK bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde EMEK geçen kelimeler listesi verilmiştir.

AÇIKLAMAK

Bir konuyla ilgili gerekli bilgileri vermek, izah etmek. Açıkça söylemek, ifşa etmek. Belirtmek, göstermek, açığa vurmak, izhar etmek. Bir sorunla ilgili aydınlatıcı bilgi vermek, tavzih etmek. Bir sözün, bir yazının ne anlatmak istediğini belirtmek, yorumlamak.

ACIKMAK

Yemek yeme gereksinimi duymak.

AFFEYLEME

Affeylemek işi.

AKSATMAK

Bir işi gereği gibi yürütmemek.

AĞITÇI

Ölüye ağıt söylemek için tutulan kimse, ağlayıcı, sagucu, mersiyehan.

AĞARTMAK

Ak duruma getirmek, beyazlatmak. Kuyumculukta gümüşü temizlemek.

AFYONLAMAK

Afyon vererek uyuşturmak, uyutmak. Birini telkin yoluyla doğru düşünmesini önleyerek zararlı bir yola sürüklemek.

AĞIZOTU

Topları ateşlemek için falyaya konulan ve barutun patlamasına sebep olan madde.

Yemek yemesi gereken, tok karşıtı. Karnı doymamış olarak. Yiyecek bulamayan. Çok istekli, hevesli. Gözü doymaz, haris.

AFSUNLAMAK

Büyülemek.

AKSAMAK

Hafifçe topallamak. Bir iş gereği gibi yürümemek, geri kalmak.

ABAJUR

Işığı bir yere toplamak, doğrudan doğruya gözlere vurmasını önlemek için kullanılan, kâğıt, kumaş, maden veya renkli camdan yapılmış lamba siperi. Genellikle üzeri siperli masa lambası veya ayaklı lamba.

AÇILMAK

Açma işine konu olmak. Kendine gelmek, biraz iyileşmek, ferahlamak. Kıyıdan uzaklaşmak. Yeni bir bakış açısı getirmek. Renk koyuluğunu yitirmek. Kapı, yol vb. geçit vermek. Gereken güce ulaşmak. Kuruluşlar ilk kez veya yeniden işe başlamak. Sıkılması, çekinmesi, tutukluğu kalmamak. Herhangi bir konuyla veya sorunla ilgili olarak düşünce ve uygulamalarda yeni koşulların gerektirdiği değişiklikleri veya yenilikleri yapmak. Ayrıntıya girmek. Sırrını, üzüntüsünü, sorunlarını birine söylemek. Genişlemek, bollaşmak. İşini gereğinden veya yapabileceğinden geniş tutmak. Delinmek, yırtılmak. Sis, karanlık, duman vb. dağılmak, yoğunluğunu yitirmek.

AKTARMAK

Bir şeyi bir yerden, bir kaptan başka bir yere veya kaba geçirmek. Toprağı altı üstüne gelecek bir biçimde iyice bellemek. Alıntılamak. Bir kitabı başından sonuna kadar okumak. Bir lehçeyi başka bir lehçeye uyarlamak. Kaynak kişiden derlenen herhangi bir parçayı kitlelere duyurmak ve yaymak. Tür değişikliği yapmak. Bir şeyin yolunu, yönünü değiştirmek. Çatı kiremitlerinin kırık ve bozuk olanlarının yerlerine sağlamlarını koymak. Bir tekniğe göre biçimlendirmek, uyarlamak. Birinin başka biriyle telefonla konuşmasını sağlamak. Üretilmiş olan bir enerjiyi, başka organlara iletmek. İletmek, bildirmek.

AĞIRSAMAK

Birine karşı soğuk davranarak sıkıntı verdiğini anlatmak. Bir işi ağır bulmak, yük saymak, yüksünmek. Bir işi yavaş yapmak, önemsememek, ilgilenmemek.

AÇMAK

Bir şeyi kapalı durumdan açık duruma getirmek. Yakışmak, güzel göstermek. Engeli kaldırmak. Savaşla almak, fethetmek. Bir kuruluşu, bir iş yerini işler duruma getirmek. Sarılmış, katlanmış, örtülmüş veya iliklenmiş olan şeyleri bu durumdan kurtarmak. Birbirinden uzaklaştırmak. Satranç, poker vb. oyunları başlatmak. Ayırmak, tahsis etmek. Yarmak. Bir şeyi, bir yeri oyarak veya kazarak çukur, delik oluşturmak. Düğümü veya dolaşmış bir şeyi bu durumdan kurtarmak. Yapmak, düzenlemek. Avunmak veya danışmak üzere söylemek, içini dökmek. Alışverişi başlatmak. Görünür duruma getirmek. Geçit sağlamak. Bir toplantıyı, etkinliği başlatmak. Bulutların dağılmasıyla gökyüzü aydınlanmak. Ferahlık vermek. Bir konu ile ilgili konuşmak. Tıkalı bir şeyi bu durumdan kurtarmak. Sıkılganlığını, utangaçlığını gidermek. Rengin koyuluğunu azaltmak. Beğenmek. Bir aygıtı, bir düzeneği çalıştırmak. Alanını genişletmek.

AJİTE

"Körüklemek; duygu sömürüsü yapmak" anlamlarındaki ajite etmek birleşik fiilinde ve "çırpıntıya uğramak" anlamındaki ajite olmak teriminde geçen bir söz.

AÇIKÇASI

Açık söylemek gerekirse, Türkçesi. Düpedüz.

AĞILAMAK

Zehirlemek. Bir şeye zehir katmak.

AÇMALIK

Kiri çıkarmak veya eşyayı iyice temizlemek için kullanılan her türlü madde.