Sonu DEHŞET ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "dehşet" olan, toplam 1 adet kelime bulunmaktadır. Sonu dehşet ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında dehşet olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde dehşet olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

DEHŞET

Bir tehlike veya korkunç bir şey karşısında duyulan ürküntü, yılgı. Olağanüstü. Olağanüstü şeyler karşısında şaşma anlatan bir söz.

  -   -   -  

Anlamında DEHŞET bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde DEHŞET geçen kelimeler listesi verilmiştir.

DEHŞETLENME

Dehşetlenmek işi.

DEHHAŞ

Aşırı korku verici, dehşet saçıcı.

KORKUNÇ

Çok korkulu, korku veren, dehşete düşüren, müthiş. Herhangi bir özelliğiyle şaşkınlık veren. Çok aşırı, pek çok, güçlü, şiddetli.

NEHİP

Dehşet, korku. Yağmacı, çapulcu.

DEHŞETLE

Arapça kökenli dehşet: çok; son derece; yaman.

PANİK

Ani dehşet duygusu, büyük korku, ürkü.

DEHŞETLENMEK

Dehşete kapılmak.

AMANI

Korku, dehşet, hayret, üzüntü, sevinç bildirir ünlem.

KORKMAK

Korku duymak, ürkmek, dehşete kapılmak. Yapamamak, cesaret edememek. Çekinmek, sakınmak, saygı duymak. Kaygı duymak, endişe etmek.

MÜTHİŞ

Korkuya düşüren, korkunç, dehşetli. "Ne acayip şey" anlamında kullanılan bir söz. Çok rahatsız eden, dayanılmaz. Şaşılacak kadar değişik.

AMAV

Korku, dehşet, hayret, üzüntü, sevinç bildirir ünlem.

KATARSİS

Seyircinin acıma ve korku duygularıyla iç arınmaya, dolayısıyla duygusal adalete yönelmesi durumu. Aristoteles'in Poetika'sında kullandığı bir terimdir. Seyircilerin olmayacak tutkularından arınmaları. Bu da ancak duyulan korku ve acıma duygusunun uyandırılması ile olabilir. Aristoteles'in "Poetica" adlı eserinde kullandığı bir terimdir. Dehşet ve acıma duygulannın seyirciyi içsel bir arınmaya götürdüğünü önerir.

AMANIK

Korku, dehşet, hayret, üzüntü, sevinç bildirir ünlem.

AMANİN

Korku, dehşet, hayret, üzüntü, sevinç bildirir ünlem.

SUNTURLU

Yaman, adamakıllı, dehşetli. Gösterişli, görkemli.

AMANIĞ

Korku, dehşet, hayret, üzüntü, sevinç bildirir ünlem.