Kelimeler arşivi içinde; başında "damba" olan, toplam 10 adet kelime bulunmaktadır. damba ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.
Ayrıca sonu damba ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde damba olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.
DAMBASLAR
DAMBADAN, DAMBADIZ, DAMBASAN
DAMBARA, DAMBAŞI
DAMBAL, DAMBAŞ, DAMBAT
DAMBA
DAMBA
Bir çeşit su kuşu.
DAMBAŞI
Toprak dam, tavan.
DAMBAT
Hovarda, kabadayı adam.
DAMBARA
Mısır kavurmaya yarayan tel aygıt.
DAMBAŞ
Evlerin, genellikle güneşe karşı yapılan çıkıntıları, balkon. Toprak dam, tavan. Üstü toprak damlı ev.
DAMBADAN
Düşünmeden, birdenbire: Ahmet kaba bir adam, dambadan söyleyiverir.
DAMBAL
Ahmak, saf, bön, şaşkın, sersem.
DAMBASAN
Yozgat şehri, Musabeyli bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.
DAMBADIZ
Hileci.
DAMBASLAR
Tekirdağ ilinde, Dambaslar nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.
Bu bölümde tanımı içerisinde DAMBA geçen kelimeler listesi verilmiştir.
BÜYÜKKARAKARLI
Tekirdağ şehri, Dambaslar bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
FAHRİOĞLU
Tekirdağ şehrinde, Dambaslar bucağına bağlı bir yer.
KANDAMIŞ
Bolu kenti, merkez belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Tekirdağ şehri, Dambaslar bucağına bağlı bir yer.
KARAGÜNLÜK
Amber, liquidambar orientalis, Hamamelidaceae.
AVLUOBASI
Tekirdağ kenti, Dambaslar nahiyesine bağlı bir yer.
KILIÇLAR
Afyon ilinde, Ümraniye nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Ankara kenti, Kazan ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Bolu kenti, Dörtdivan ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir bölge. Kırıkkale ili, Yahşihan ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Sivas şehri, İmranlı ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir bölge. Tekirdağ kenti, Dambaslar nahiyesine bağlı bir bölge.
YÖRÜKLER
Samsun ilinde, Ondokuzmayıs ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Tekirdağ ilinde, Dambaslar bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
KEMALLER
Bolu kenti, Yeniçağa belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Sakarya ilinde, Taraklı ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Tekirdağ kenti, Dambaslar nahiyesine bağlı bir bölge.
MUZRUPLU
Tekirdağ ili, Dambaslar bucağına bağlı bir yerleşim yeri.
STİRAKS
Liquidambar orientalis gövdesinden elde edilen, stiren, storesin, sinamik asit ve benzerleri içeren, balgam söktürücü ve parazit öldürücü olarak kullanılan, suda çözünmeyen, yarı sıvı bir reçine.
KARAYAHŞİ
Manisa şehri, Adala bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Tekirdağ ilinde, Dambaslar nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.