Sonu A ile biten 4 harfli kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "a" olan 4 harfli toplam 1153 adet kelime bulundu. Sonu a harfi ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Ayrıca, başında a harfi olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde a harfi olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Kelime anlamı için sözcüklerde bulunan linklerden faydalanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

LOÇA

Gemilerin baş bodoslamalarının her iki yanında, çıpayı içine alabilen ve güverteye açılan demir zincirin geçtiği delik.

APÇA

Amca. Dost, arkadaş.

GAĞA

Ağabey. Meyve ve kuru yemiş (Çocuk dilinde). Arkadaş, dost. Baba.

GUBA

Yüzükoyun düşmeyi anlatır. Kümes hayvanlarının tepelerindeki tüy.

BITA

Yumurta.

NEVA

Ses, ahenk, nağme. Klasik Türk müziğinde bir makam adı ve yegâhtan bir oktav tiz olan "re" perdesi.

BAGA

Hayvan yemliği. Hayvanların ayağının altında, zorlamadan ileri gelen şiş, ur. Kaplumbağa.

LALA

Çocuğun bakım, eğitim ve öğretimiyle görevli kimse. Şehzadelerin özel eğitmenleri. Padişahların vezirlerine seslenirken kullandıkları bir söz.

OMCA

Kalça kemiğinin bir bölümü. Kesilmiş ağaç kökü, bağ kütüğü. Bağ kütüğü, asma. Üzüm çubuğu. Kalın çam ağacı. Ormanda, çürüyüp yıkılmış ağaç. Odun. Büyük odun parçası. Asma kütüğü. Kütük, ağaç kütüğü, tomruk.

BENA

Bana.

PATA

Oyunda yenen ve yenilen olmaması, berabere kalma.

AKDA

Aktarmak.

HEBA

Hiçbir işe yaramadan yok olma, boşa gitme.

SAFA

1.Topraktan yapılmış su kabı, maşrapa. 2.Testi. 3.Yoğurt tulumu. Abla. Sefa. Topraktan yapılan su kabı, maşraba. Kütahya şehrinde, Domaniç belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

KOFA

Hasır otu.

ROKA

Turpgillerden, yaprakları salata gibi yenen, 20-40 santimetre yüksekliğinde, sebze olarak bahçelerde yetiştirilen, kokulu, bir iki yıllık bir bitki (Eruca sativa).

CAGA

Gösteriş, caka. Şaka. Manda yavrusu.

ZAHA

Lohusa. Her halde, evet öyle.

ZOĞA

Ekinleri tırpanla, ayakcaksız biçme.

MIZA

Cüce kalmış sığır. Erkek eşek. Gelişememiş, büyüyememis.