YARA ile başlayan kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "yara" olan, toplam 137 adet kelime bulunmaktadır. yara ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu yara ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde yara olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.

 
 

17 harfli kelimeler

YARARLANILABİLMEK

16 harfli kelimeler

YARARLANDIRILMAK, YARARLANILABİLME

15 harfli kelimeler

YARARLANABİLMEK, YARARLANDIRILMA, YARAŞDURUBİLMEK

14 harfli kelimeler

YARALANABİLMEK, YARALAYABİLMEK, YARARLANABİLME, YARARLANDIRMAK, YARATILABİLMEK

13 harfli kelimeler

YARALANABİLME, YARALAYABİLME, YARAMAZLAŞMAK, YARARLANDIRMA, YARARLANILMAK, YARAŞIKSIZLIK, YARATILABİLME

12 harfli kelimeler

YARADANCILIK, YARADILIŞTAN, YARADIŞÇILIK, YARAMAZLAMAK, YARAMAZLAŞMA, YARANABİLMEK, YARARLANILMA, YARAŞLIYÜRÜK, YARATABİLMEK, YARATILINMAK, YARATIMCILIK, YARATIŞÇILIK, YARATIVERMEK, YARAYABİLMEK

11 harfli kelimeler

YARADILIŞLI, YARAKLANMAK, YARAKLANMIŞ, YARANABİLME, YARANDIRMAK, YARARLANMAK, YARARSIZLIK, YARAŞDURMAK, YARAŞTIRMAK, YARATABİLME, YARATICILIK, YARATIVERME, YARAYABİLME, YARAYAPRAĞI

10 harfli kelimeler

YARABİLMEK, YARADILMIŞ, YARAGANNIH, YARAKLAMAK, YARALANMAK, YARAMAZLAR, YARAMAZLIK, YARAMAZRAK, YARANBOĞUŞ, YARANDIRMA, YARANYARIŞ, YARARCILIK, YARARLANAN, YARARLANMA, YARARLILIK, YARARSIZCA, YARAŞIHSIZ, YARAŞIKLIK, YARAŞIKSIZ, YARAŞTIRMA, YARATILMAK, YARATIMSAL, YARAYIŞSIZ

9 harfli kelimeler

YARABİLME, YARADANCI, YARADILIŞ, YARAKDİŞİ, YARALAMAK, YARALANIŞ, YARALANMA, YARAMAZCA, YARASALAR, YARAŞIKLI, YARATILIŞ, YARATILMA, YARATIMCI, YARAYIŞLI, YARAYİŞLİ

8 harfli kelimeler

YARALAMA, YARAMSIK, YARAMSUH, YARANLIK, YARANMAK, YARARLIK, YARARSIZ, YARAŞMAK, YARATGAN, YARATICI, YARATMAK

7 harfli kelimeler

YARADAN, YARAĞAN, YARAĞIL, YARAKAN, YARAKCI, YARAKLI, YARAKLU, YARALLI, YARAMAH, YARAMAK, YARAMAZ, YARAMIŞ, YARANIŞ, YARANMA, YARANNI, YARAOTU, YARARCI, YARARER, YARARLI, YARAŞIH, YARAŞIK, YARAŞIR, YARAŞLI, YARAŞMA, YARATIG, YARATIH, YARATIK, YARATIM, YARATIŞ, YARATMA

6 harfli kelimeler

YARALI, YARALİ, YARAMA, YARANA, YARASA, YARATI

5 harfli kelimeler

YARAH, YARAK, YARAN, YARAR, YARAŞ

4 harfli kelimeler

YARA

Bazı kelimelerin anlamları

YARA

Keskin bir şeyle veya bir vuruşla vücutta oluşan derin kesik. Dert, üzüntü, acı. Bir şeyin iç veya dış yüzünde herhangi bir etki ile oluşan ve tehlikeli olabilen oyuk, gedik, yarık. Vücutta işlemekte olan çıban.

YARARLANABİLMEK

Yararlanma olasılığı bulunmak.

YARATILABİLMEK

Yaratılma imkânı veya olasılığı bulunmak.

YARARLANILABİLMEK

Yararlanılma imkânı veya olasılığı bulunmak.

YARAMAZLAŞMAK

Çocuk söz dinlememek, rahat durmamak, yasak edilen şeyleri yapmakta ayak diremek.

YARARLANDIRILMA

Yararlandırılmak işi, faydalandırılma.

YARARLANABİLME

Yararlanabilmek işi.

YARALANABİLMEK

Yaralanma imkânı veya olasılığı bulunmak.

YARARLANDIRMA

Yararlandırmak işi, faydalandırma.

YARARLANDIRILMAK

Yararlanma işi yaptırılmak, faydalandırılmak.

YARALAYABİLMEK

Yaralama imkânı veya olasılığı bulunmak.

YARARLANILABİLME

Yararlanılabilmek işi.

YARALANABİLME

Yaralanabilmek işi.

YARAŞDURUBİLMEK

Münasip düşürmek.

YARARLANDIRMAK

Yararlanma işini yaptırmak, faydalandırmak.

YARALAYABİLME

Yaralayabilmek işi.

  -   -   -  

Anlamında YARA bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde YARA geçen kelimeler listesi verilmiştir.

ACI

Bazı maddelerin dilde bıraktığı yakıcı duyu, tatlı karşıtı. Kırıcı, üzücü, incitici, dokunaklı, kötü. Herhangi bir dış etken dolayısıyla duyulan rahatsızlık, ızdırap. Keskin, şiddetli. Çarpıcı, göz alıcı (renk). Tadı bu nitelikte olan. Ölüm, yangın, deprem vb. olayların yarattığı üzüntü, keder, elem.

AÇIKGÖZ

Uyanık davranarak çıkar sağlayan, imkânlardan kurnazca yararlanmasını bilen, cingöz, uyanık, kurnaz (kimse).

AFACANLAŞMAK

Yaramazlaşmak, yaramaz, ele avuca sığmaz duruma gelmek.

AERODİNAMİK

Hareket hâlinde olan bir cisim üzerinde havanın yarattığı etkiyi inceleyen bilim. Gazların hareketini inceleyen bilim dalı. Bu bilim alanlarıyla ilgili olan.

ABLİ

Yatay serenlerin ucuna bağlı bulunan ve bunları sağa, sola veya ortaya çevirmek için yararlanılan halat veya palanga.

AFACANLIK

Afacan olma durumu, yaramazlık.

ADAM

İnsan. Birinin yararlandığı, kullandığı kimse. Birinin yanında bulunan ve işini yapan kimse. Bir alanı benimseyen kimse. Eş, koca. Görevli kimse. İyi huylu, güvenilir kimse. Erkek kişi. Daima birinin yanında olan, onu destekleyen, isteklerini yerine getiren kimse.

AÇAN

Oynak kemiklerin arasındaki açıları genişletmeye yarayan kasların genel adı, büken karşıtı.

AÇIKTAN

Bir yerin uzağından. Ayrıca, ek olarak. Sıra ve aşama gözetilmeden, dışarıdan atayarak. Önceden belirlenmiş bir bütçeye bağlı kalmaksızın.

AFACAN

Zeki ve yaramaz (çocuk).

ADAPTÖR

Bir aletin çapları birbirinden farklı olan parçalarından birini ötekine geçirebilmek için yararlanılan bağlayıcı. Aygıtın kullanabileceği düzeye göre elektrik akımını ayarlayan alet, uyarlayıcı.

AÇMAK

Bir şeyi kapalı durumdan açık duruma getirmek. Yakışmak, güzel göstermek. Engeli kaldırmak. Savaşla almak, fethetmek. Bir kuruluşu, bir iş yerini işler duruma getirmek. Sarılmış, katlanmış, örtülmüş veya iliklenmiş olan şeyleri bu durumdan kurtarmak. Birbirinden uzaklaştırmak. Satranç, poker vb. oyunları başlatmak. Ayırmak, tahsis etmek. Yarmak. Bir şeyi, bir yeri oyarak veya kazarak çukur, delik oluşturmak. Düğümü veya dolaşmış bir şeyi bu durumdan kurtarmak. Yapmak, düzenlemek. Avunmak veya danışmak üzere söylemek, içini dökmek. Alışverişi başlatmak. Görünür duruma getirmek. Geçit sağlamak. Bir toplantıyı, etkinliği başlatmak. Bulutların dağılmasıyla gökyüzü aydınlanmak. Ferahlık vermek. Bir konu ile ilgili konuşmak. Tıkalı bir şeyi bu durumdan kurtarmak. Sıkılganlığını, utangaçlığını gidermek. Rengin koyuluğunu azaltmak. Beğenmek. Bir aygıtı, bir düzeneği çalıştırmak. Alanını genişletmek.

AD

Bir kimseyi, bir şeyi anlatmaya, tanımlamaya, açıklamaya, bildirmeye yarayan söz, isim, nam. Canlı ve cansız varlıkları, duygu ve düşünceleri, çeşitli durumları bildiren kelime, isim. Sayma. Sayılma. Herkesçe tanınmış veya işitilmiş olma durumu.

AĞAÇÇIK

Taflan gibi dalları dibinden başlayarak çatallanan küçük ağaç.

ABANOZ

Abanozgillerden, sıcak ülkelerde yetişen, kerestesinden yararlanılan birçok ağacın ortak adı. Bu tahtadan yapılmış. Bu ağacın ağır, sert ve siyah renkli tahtası. Koyu, parlak siyah. Bu renkte olan.

ADAMCA

İnsana yaraşır bir biçimde, adamcasına. İnsan sayısı bakımından.

AÇACAK

Şişelenmiş bazı içeceklerin kapaklarını açmaya yarayan araç. Anahtar. Teneke kutu içinde korunmuş yiyeceklerin kapağını açmaya yarayan araç.

ADSIZ

Adı olmayan, isimsiz. Tanınmayan, bilinmeyen, isimsiz. Türklerde, ailesinden ayrıldığı için artık onun adını taşımak, onun adıyla anılmak hakkını yitirmiş olan, bir yararlık gösterdiğinde ancak ad kazanabilen delikanlı, isimsiz.

AÇIKÇI

Borsada fiyat dalgalanmalarından yararlanarak açıktan para kazanan kimse.

AÇIKLIKÖLÇER

Bir mikroskobun açıklığını ölçmeye yarayan alet.