Sonu TULUAT ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "tuluat" olan, toplam 1 adet kelime bulunmaktadır. Sonu tuluat ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında tuluat olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde tuluat olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

TULUAT

Doğaçlama.

  -   -   -  

Anlamında TULUAT bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde TULUAT geçen kelimeler listesi verilmiştir.

DOĞAÇLAMA

Doğaçlamak işi, emprovizasyon. Yazılı metni olmayan, kararlaştırılmış taslağı, yerine, zamanına göre oyuncular tarafından, sahnede yakıştırılan sözlerle tamamlanan oyun, tuluat. Birdenbire, düşünmeden, içine doğduğu gibi, doğaçtan, doğmaca, irticalen, emprovize.

KANTO

Tuluat tiyatrolarında oyundan önce genel olarak kadın sanatçıların şarkı söyleyip dans ederek yaptığı gösteri. Bu gösteri sırasında söylenen şarkı.

TULUATÇILIK

Tuluatçı olma durumu.

DOĞAÇLAMAK

Birdenbire ve içine doğduğu gibi söylemek, irticalen dile getirmek. Bir metne dayanmadan içe doğduğu gibi konuşmak ve oynamak, tuluat yapmak. O anda şiir söylemek, irticalen şiir söylemek.

KARTELA

Tombala vb. oyunlarda sayıların yazılı olduğu kart. Boya, kumaş, halı vb. ürünlerin çeşitlerini küçük parçalar hâlinde gösteren liste. Tuluat tiyatrosunun kapısına asılan tabela.

TULUATÇI

Tuluat yapan sanatçı.

İBİŞ

Orta oyununda çoğu kez aptal uşak rolünü oynayan komedyen. Şapşal. Kısa boylu şişman adam. Soytarı, palyaço. Zenci. Ördek. Yolsuz birleşmelere aracılık eden kimse. Türk kuklasında komik uşak tipi. Kukla oyununun baş figürüdür. Eski tuluat oyunlarında çoğu kez uşak rolünü oynayan komik.

AÇMAZ

Satranç oyununda şahı koruyan taşlardan birinin yerinden oynatılamaması durumu. Tuluatta karşısındakine bir nükte veya tekerleme söyleme kolaylığını veren söz. İçinden zor çıkılır durum.

ÇINGAL

(Doğaçlama): Doğaçlamaya dayanan tiyatroda arabulucu rolü. Tuluat tiyatrosunda pezevenk rolü.