Kelimeler arşivi içinde; sonunda "pazar" olan, toplam 15 adet kelime bulunmaktadır. Sonu pazar ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.
Bunun yanı sıra, başında pazar olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde pazar olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.
YUKARIAKPAZAR
AŞAĞIAKPAZAR
DOĞANPAZAR, EZİNEPAZAR, OSMANPAZAR, ŞEHİRPAZAR
ESKİPAZAR, YENİPAZAR, HACIPAZAR, KARAPAZAR, ORTAPAZAR
ŞENPAZAR, SAĞPAZAR
AKPAZAR
PAZAR
PAZAR
Satıcıların belirli günlerde mallarını satmak için sergiledikleri belirli geçici yer. Rize iline bağlı ilçelerden biri. Belli bir şeyin satıldığı yer. Alışveriş. Cumartesi ile pazartesi arasındaki gün. Tokat iline bağlı ilçelerden biri.
KARAPAZAR
Ağrı ili, Diyadin belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Bolu ili, Gerede ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Eskişehir ili, merkez ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.
YUKARIAKPAZAR
Ağrı şehri, Diyadin belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer.
ORTAPAZAR
Rize ilinde, merkez belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.
EZİNEPAZAR
Amasya kenti, Ezinepazarı nahiyesine bağlı bir bölge.
YENİPAZAR
Aydın iline bağlı ilçelerden biri. Bilecik iline bağlı ilçelerden biri.
AKPAZAR
Tunceli ilinde, Akpazar nahiyesine bağlı bir bölge.
ESKİPAZAR
Karabük iline bağlı ilçelerden biri.
AŞAĞIAKPAZAR
Ağrı ilinde, Diyadin belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer.
ŞEHİRPAZAR
Van şehrinde, Erciş ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri.
DOĞANPAZAR
Batman ili, Beşpınar nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.
SAĞPAZAR
Çorum kenti, Bayat belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Sivas şehri, Suşehri ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.
OSMANPAZAR
Balıkesir şehrinde, Gönen ilçesi, merkez bucağına bağlı bir bölge.
HACIPAZAR
Tokat ilinde, Erbaa ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
ŞENPAZAR
Kastamonu iline bağlı ilçelerden biri.
Bu bölümde tanımı içerisinde PAZAR geçen kelimeler listesi verilmiştir.
HAYIRLAŞMAK
Pazarlıkta anlaştıktan sonra birbirlerine hayır dilemek.
KIRIŞMAK
Bir yüzeyin düzgünlüğü bozulmak, kırışık oluşmak. Karşılıklı kırmak. Bahse tutuşmak. Pazarlık etmek. Bir şeyi eşit olarak paylaşmak.
BIRAKMAK
Elde bulunan bir şeyi tutmaz olmak. Yanına almamak, yanında götürmemek. Koymak. Bıyık ya da sakal uzatmak. Bir işi başka bir zamana ertelemek. Ölen, ayrılan birinden iş, kişi, nesne vb. şeyler kalmak. Bakılmak, korunmak için vermek. Kötü bir durumda terk etmek. Ayrılmak, terk etmek. Yapışık olan bir şey yapışıklıktan kurtulmak. Özgürlük vermek, hürriyetine kavuşmasını sağlamak. Bulunduğu yeri veya durumu değiştirmemek. Saklamak, artırmak. Sarkıtmak. Bir işin sorumluluğunu, yükümlülüğünü başkasına vermek, görevlendirmek. Uğraşmaz olmak, artık uğraşmamak. Boşamak. Bulunduğu veya dokunduğu yerde bir şey oluşturmak, meydana getirmek. Sınıf geçirmemek, döndürmek. Bir alışkanlıktan veya bir işten vazgeçmek. Bir pazarlıkta, belli bir fiyata vermeyi kabul etmek. Engel olmamak. Unutmak. Sahiplik hakkını başkasına vermek.
FİLKULAĞI
Yılan yastığıgillerden, ana yurdu tropikal Amerika olan, kökü yumrulu bir süs bitkisi (Caladium). Pazarlarda satılan bir sünger türü.
MUHTESİP
İslam şehirlerinde çarşı ve pazar esnafını din kurallarına göre denetleyen görevli, belediye memuru.
ÇERGİCİ
Pazarlarda sergi açan gezginci esnaf.
KESİŞMEK
Birbirini kesmek. Erkek ve kadın, bakışlarla anlaşmak. Pazarlıkta, herhangi bir fiyatta anlaşmak. Bir nokta veya çizgi üzerinde birbirine kavuşmak.
ALIŞVERİŞ
Satın alma ve satma işi, alım satım, iş, muamele, ahzüita, aksata, pazar. İlişki, münasebet.
HINZIR
Domuz. Katı yürekli, kötü düşünen, gaddar. Kurnaz, içten pazarlıklı olan. Genellikle hoşa giden bir davranış veya durum için şaka yollu söylenen bir söz. Yaramaz, haylaz.
PANAYIR
Belli zamanlarda ve genellikle küçük yerleşim birimlerinde kurulan, sergi niteliğini de taşıyan büyük pazar.
KANTARİYE
Çarşıya, pazara getirilen şeylerden alınan tartı vergisi.
KESİM
Kesme işi. Pazarlık, anlaşma. Boy bos, endam. Bölüm, parça, kısım, sektör. Hazineye ait herhangi bir gelirin belli bir bedel karşılığı keseneğe verilmesi, mukataa. Kesme zamanı. İşaretlenmiş belli yer. Bölge. Terzinin belli bir ölçü ve örneğe göre kumaşa biçim verme işi, fason.
KAPAN
Bazı hayvanları yakalamak için kullanılan, hayvanın ayağının değmesiyle işleyen tuzak. Düzen, hile. Pazara satılmak üzere gelen yiyecek maddelerinin tartıldığı resmî büyük kantar ve bu kantarın bulunduğu yer.
ÇERÇİ
Köy, pazar vb. yerlerde dolaşarak ufak tefek tuhafiye eşyası satan kimse. Bazı bölgelerde tuhafiyeci.
BİTPAZARI
Eski eşyanın alınıp satıldığı pazar.
CUMARTESİ
Cuma ile pazar arasındaki gün.
DERİ
İnsan ve hayvan vücudunu kaplayan tüy, kıl veya pulla kaplı tabaka, cilt, ten. Bu tabakadan yapılmış. Pazar veya panayır kurulan gün, dernek. İşlenerek kullanılır duruma getirilmiş hayvan postu. Toplantı, düğün.
KOOPERATİF
Ortaklarının gereksinimlerini uygun şartlarda elde etmelerini sağlamak amacıyla kurulan birlik. Üreticilerin, aracıyı ortadan çıkararak ürünlerini daha iyi şartlarda pazarlamak için kurdukları ortaklık.
KANTARCI
Kantar yapıp satan kimse. Kantarda tartan kimse. Çarşıya, pazara getirilen şeyleri tartıp vergisini toplayan görevli.
DERNEK
Toplantı, düğün. Belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için kurulan yasal topluluk, cemiyet. Pazar veya panayır kurulan gün, deri (II).