KEREM ile başlayan kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "kerem" olan, toplam 7 adet kelime bulunmaktadır. kerem ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu kerem ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde kerem olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.

 
 

8 harfli kelimeler

KEREMKÖY, KEREMŞAH

7 harfli kelimeler

KEREMET, KEREMİT, KEREMLİ, KEREMPE

5 harfli kelimeler

KEREM

Bazı kelimelerin anlamları

KEREM

Soyluluk, ululuk, büyüklük, asalet. Bağış olarak verme, iyilik, cömertlik, eli açıklık, lütuf.

KEREMET

Uğur, şans, talih. Başsağlığı. Arapça kökenli kerâmet: keramet; ermişlik.

KEREMKÖY

Balıkesir şehrinde, Gömeç ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yer.

KEREMLİ

Kastamonu kenti, Kuzyaka nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Şanlıurfa ili, Çamlıdere nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

KEREMPE

Denize doğru uzanan taşlık burun. Dağın en yüksek yeri.

KEREMİT

Baş sağlığı. Kiremit.

KEREMŞAH

Eli açık, cömert şah.

  -   -   -  

Anlamında KEREM bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde KEREM geçen kelimeler listesi verilmiştir.

İYİLİK

İyi olma durumu, salah. Sağlığı yerinde olma durumu, esenlik. Karşılık beklenilmeden yapılmış olan yardım, kayra, lütuf, kerem, ihsan, inayet. Yarar ya da elverişlilik, nimet.

VAR

Mevcut, evrende veya düşüncede yer alan, yok karşıtı. Sahiplik bildiren olumlu ad cümleleri kuran bir söz. Elde bulunan her şey. Varlıklı: Var evi kerem evi yok evi verem evi. Çekil, yıkıl, savul: Var, git gözümün önünden!. Kale. Mevcut, var// var mal: mal mülk// var yoh: bütün mülk. Varlığı, mevcudiyeti. Hepsi, olancası, mevcudu. Olanca, hep. Servet, mal, varlık. Haydi, durma. (Olumlu fiillerle birlikte gelince teşvik pekitmesi oluyor.). Sakın! (Olumsuz fiillerle birlikte gelince sakındırma pekitmesi oluyor.).

ABDÜLKERİM

Kerem sahibi, cömert, ulu olan Tanrı'nın kulu.

ASLI

Bir şeyin kendisi. Kerem ile Aslı öyküsünün kadın kahramanının adı.

ARTIKLI

Her dizesine bir küçük dize eklenmiş bir divan koşuk biçimi. Küçük dizeye artık denir, ölçüsü şöyledir: Mef'ûlü mefâilü mefâilü feiûlün, mef'ûlü feûlün. Artık, uzun dizenin baş ve son kalıpları ölçüsünde olur: Ey şuh-i kerem - pise dil-i zar senindir / Yok minnetin asla / Ey kân-ı kerem anda ne kim var senindir / Pinhan ü hüveyda / Sen kim gelesin meclise bir yer mi bulunmaz / Baş üzre yerin var / Gül goncasısın guşe-i destar senindir / Gel ey gül-i rana. (Nedim). Ordu kenti, Uzunisa nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Samsun ilinde, Kavak ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

GEREKLEYİŞ

Uyak harfinden önce bir uyak harfi daha getiriş. Keremle kalem tam uyaklıdır. Kereme haremin uyak getirilmesi gerekleyiş olur. Buna pekitme (es.t. teşdit] denir.