KALEMİ ile başlayan kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "kalemi" olan, toplam 2 adet kelime bulunmaktadır. kalemi ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu kalemi ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde kalemi olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

KALEMİ

Hiperkalemi. Kanda potasyum bulunması.

KALEMİS

Bir tür misk faresi (Civet tictis).

  -   -   -  

Anlamında KALEMİ bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde KALEMİ geçen kelimeler listesi verilmiştir.

KEÇİTIRNAĞI

Kesici ağzı üçgen biçiminde olan oyma kalemi.

DERMATOGRAF

Makyaj için kullanılan çizgi kalemi, (bk. çizgi kalemi.).

DEFTEREMİNİ

Defterhanede yazım defterlerinin korunması, bakımı ve kullanılışı işlerine bakan kalemin başkanı.

DİVANİ

Divan kaleminden çıkan ferman, berat vb. belgelerde kullanılmış olan yazı.

ÇELĞİ

Alna bağlanan yazma, yemeni. Kalem açacak, bıçak: Çeliğiyi ver de kalemimi açayım.

CIFRA

Madeni kalem ucu. Mürekkep kalemin sapı, divit.

KALEMSİZ

Kalemi olmayan.

HİPERPOTASEMİ

Hiperkalemi. Kanda potasyum miktarının aşırı artması.

BEYLİKÇİ

Divani kalemin başı.

İLGİÇ

Kalemin başlığında olan, cebe takmaya yarayan kısım. Kalem raptiyesi. (Saraycık Bozüyük Bilecik).

AŞIKELİ

Aşı filizi, aşı kalemi.

HİPERKALEMİ

Kanda potasyum miktarının aşırı artması, hiperpotasemi, kalemi, potasemi. Kanda potasyum derişiminin normalin üstünde olması, potasemi. Aldosteron hormonunun aşırı dercede azalması ve böbrek yetmezliğinde görülür.

BEÇ

Aptal, budala. Aklı başında olmayan, deli. Bedevre (kekliği tuzağa düşürmek için kullanılan aygıt) yapmak için kullanılan demir alet. Cep: Beçimden kalemimi almış. Osmanlıların Viyana'ya verdikleri ad.

ÇINGIL

Ufak ve seyrek taneli üzüm salkımı. Küçük üzüm salkımı, üzüm salkımındaki küçük salkımcıklar. İnci, boncuk, gümüş ve altından yapılmış süs eşyası. Su veya süt taşınan kap, kova, bakraç. Kıvılcım. Kumlu, çakıllı toprak. Dağ ve ağaç doruğu, ucu. Gelinlerin başörtülerine takılan pul dizisi. Boncuk, nazarlık. Cam bilezik. Kalemin ucunu korumak için yapılan metal başlık. Püskül, kuyruk. Kayalık: çıngıl gurmak. Ankara kenti, Şereflikoçhisar ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.

AŞIBIÇAĞI

Yargıç ile yarılan ağaca, kalemi oturtmağa yarayan araç. (Kemalpaşa izmir).

GRAFİT

Kurşun kalemi ve bazı araç parçalarının yapımında kullanılan, yumuşak, kolay toz durumuna gelebilen, gri siyah renkli, yapay olarak billurlaşabilen bir tür doğal karbon.

GÜLEMEK

Yontmak, sivriltmek: Kurşun kalemi güledim. Koyun, keçi kırkılırken ayaklarını bağlamak.

ADDEĞİŞİ

(Söz sanatı terimi) Aralarında, sebeple sonuç, yapanla yapılan, kaplıyanla kaplanan, iye ile iyeli gibi karşılıklı her hangi bir ilgi bulunan şeylerden birini ötekinin adiyle anlatma. O, kalemiyle geçiniyor. Bugün sobaları yaktık, Aksaray yangınında biz de yandıktı. Onda kafa yok. Bir martin, iki mavzer. Panamasını başına geçirdi. Bunu iki altına aldım gibi.

KALEMLİ

Kalemi olan. Adana şehrinde, Yumurtalık ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Manisa şehrinde, merkez belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Şanlıurfa ili, Çaylarbaşı nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Trabzon ili, Tonya ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.

DALDIRMAÇ

Mürekkep kalemi.