Kelimeler arşivi içinde; sonunda "tiv" olan, toplam 5 adet kelime bulunmaktadır. Sonu tiv ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.
Bunun yanı sıra, başında tiv olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde tiv olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.
RADYOSENSİTİV
LEİTMOTİV
OTOMOTİV
ESTİV
TİV
TİV
Eski türkçe tü: Tüy. Tüy.
RADYOSENSİTİV
Radyasyonun biyolojik etkisine karşı duyarlı olma.
LEİTMOTİV
Konuyu ve olayları yürüten motif. Müzikte Richard Wagner'in operalarında her kişinin niteliğini gösteren melodi.
OTOMOTİV
Motorlu taşıt yapımıyla uğraşan endüstri kolu.
ESTİV
Çamur, batak: Yağan yağmurla sel bol miktarda estiv getirmiş.
Bu bölümde tanımı içerisinde TİV geçen kelimeler listesi verilmiştir.
KARATURP
Turpgillerden, etli, iri beyaz köklü çok yıllık bir bitki (Raphanus sativusvar niger).
FİĞ
Baklagillerden, hayvan yemi olarak yetiştirilen bir bitki (Vicia sativa).
ETKİNCİLİK
Toplumsal veya politik değişim meydana getirmek, belirli sorunlara dikkat çekmek için özel amaçlı etkinlik gerçekleştirme, aktivizm. İnsan hayatı ve düşüncesinde başlıca gerçekliğin etki ve eylem olduğunu öne süren öğreti ve dünya görüşü, aktivizm.
GÜDELEME
Güdelemek işi, motivasyon.
ETKİNLEŞTİRME
Etkinleştirmek durumu, aktivasyon.
İSTEKLENDİRMEK
Birinde bir şey yapma isteğini uyandırmak, özendirmek, teşvik etmek, motive etmek.
İÇERME
İçermek işi, tazammun, ihtiva.
BAĞILLIK
Görece olma durumu, izafiyet, rölativite.
İÇERMEK
İçine almak, içinde bulundurmak, ihtiva etmek. Bir şey, başka bir şeyin varlığını gerektirmek, biri ötekini ister istemez düşündürmek, tazammun etmek.
ANANAS
Ananasgillerden, sıcak ülkelerde yetişen bir ağaç (Ananas sativus). Bu ağacın çam kozalağına benzeyen, iri, güzel kokulu, lezzetli meyvesi.
GÖRELİK
Eşyayı, kavramları veya tasarımları birlik, bağlılık, birliktelik vb. durumlarda toplayan görünüş veya nitelik, bağıntı, izafet, rölativite.
DOĞUŞTANCILIK
Herhangi bir canlı türünün yapısal ve görevsel gelişiminde yaşantı, öğrenme vb. edinilmiş faktörlere değil, kalıtımla ilgili olanlara ağırlık ve öncelik veren görüş, fıtriye, nativizm.
GÖRECİ
Bağıntıcılık yanlısı olan, bağıntıcı, rölativist.
ETKİNLİK
Etkin olma durumu, müessiriyet. Bir işletmenin, bir kurumun belli bir alandaki eylemi, faaliyet, aktivite. Bir canlının iç veya dış uyaranların etkisiyle giriştiği çalışma durumu. Fiilde bulunanın, etkin olanın niteliği. İnsanın çevresiyle arasındaki ilişkileri düzenleyen her türlü eylemi.
İSTEKLENDİRME
İsteklendirmek işi, teşvik, motivasyon.
ETKİNCİ
Toplumsal veya politik değişim meydana getirmek, belirli sorunlara dikkat çekmek için özel amaçlı etkinlik gerçekleştiren kimse, aktivist.
BEZELYE
Baklagillerden, yurdumuzun her yanında yetiştirilen, fasulyeye benzer, tırmanıcı bir bitki (Pisum sativum). Bu bitkinin yuvarlak tanesi.
GÖRECELİK
Bağıntılılık öğretisi, özellikle bilginin bağıntılı olduğunu ileri süren her türlü felsefe öğretisi, görececilik, bağıntıcılık, izafiye, rölativizm.
HIYAR
Kabakgillerden, uzun, iri meyveli, sürüngen, bir yıllık otsu bir bitki (Cucumis sativus). Bu bitkinin iri, yeşil ürünü, salatalık. Kaba saba, görgüsüz, budala. Bir şeyi seçmekte veya yapıp yapmamakta özgürlük.
EKVATOR
Fındık, ceviz vb. meyvelerin ölçümünde kullanılan bir birim. Yer yuvarlağının eksenine dik olarak geçtiği ve yer yuvarını iki eşit parçaya böldüğü varsayılan en büyük çember, eşlek, istiva hattı.