Kelimeler arşivi içinde; sonunda "tarik" olan, toplam 2 adet kelime bulunmaktadır. Sonu tarik ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.
Bunun yanı sıra, başında tarik olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde tarik olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.
TARİK
Yol. Terk eden, bırakan, vazgeçen.
TARTARİK
Yapısında iki alkol ve iki asit bulunan (madde).
Bu bölümde tanımı içerisinde TARİK geçen kelimeler listesi verilmiştir.
BEKTAŞİLİK
Bektaşi tarikatı. Bu tarikata mensup olma durumu.
BEKTAŞİ
Hacı Bektaş Veli'nin tarikatına girmiş olan kimse.
CAN
İnsan ve hayvanlarda yaşamayı sağlayan ve ölümle vücuttan ayrılan madde dışı varlık. Güç, dirilik. Kişi, birey. Bektaşilik ve Mevlevilikte tarikat kardeşi. Gönül. Çok içten, sevimli, sevilen, şirin. İnsanın kendi varlığı, özü. Yaşama, hayat.
BEDEVİLİK
Bedevi olma durumu. XIII. yüzyılda kurulan bir Sünni tarikatı.
BEDEVİ
Çölde, çadırda yaşayan göçebe. Böyle bir hayat sürdüren kimse. Bedevilik tarikatından olan derviş.
MEVLEVİ
Mevlevilik tarikatına bağlı kimse.
KADİRİLİK
Şeyh Abdülkadir Geylani tarafından XI. yüzyılda kurulan bir tarikat. Bu tarikata mensup olma durumu.
BAYRAMİLİK
Bayrami tarikatı. Bayrami tarikatından olma durumu.
DEDE
Torunu olan erkek, büyükbaba, büyükpeder. Mevlevi tarikatında çile doldurmuş olan dervişlere verilen unvan. Büyükbabadan başlayarak geriye doğru atalardan her biri. Yaşlı erkeklere söylenen bir seslenme sözü.
KALENDERİYE
Dünya malına, gösterişe önem vermeyen bir tarikat.
İHVAN
Yakın dostlar, arkadaşlar. Aynı okul veya tarikattan olan kimseler.
BACI
Kız kardeş. Tarikat şeyhlerinin karısı. Bir evde uzun zaman çalışmış yaşlı kadınlara verilen unvan. Büyük kız kardeş, abla. Kadınlara söylenen bir seslenme sözü.
DEME
Demek işi. Anlam. Atasözü. Genellikle Alevi şairlerin tarikatlarıyla ilgili konuları işleyen şiirlerine, kendilerince verilen ad. Halk edebiyatında şiir. Ağıt.
DERVİŞ
Bir tarikata girmiş, onun kurallarına ve törelerine bağlı kimse, alperen. Alçak gönüllü ve her şeyi hoş gören kimse. Kırlangıç balığının küçüğü. Yoksulluğu, çilekeşliği benimsemiş kimse.
JAKOBEN
Fransa'da Aziz Dominicus tarikatına bağlı rahip ve rahibeler. Tepeden inmeci.
BABAİLİK
XIII. yüzyılda Baba İshak'ın kurduğu tarikat.
HALVETİ
İbadetlerini ıssız yerlerde yapan bir tarikat. Bu tarikattan olan kimse.
BABAİ
Babailik tarikatından olan kimse.
BAYRAMİ
Hacı Bayram Veli'nin tarikatına girmiş olan kimse.
BABA
Çocuğu olan erkek, peder. Kazılarda çıkarılan toprağın miktarını hesaplayabilmek için yer yer bırakılan toprak dikme. Çok kaliteli, üstün nitelikli. Tarikatların bazısında tekke büyüğü. Çocuğun dünyaya gelmesinde etken olan erkek. Koruyucu, babalık duyguları ile dolu kimse. Çatı merteği. Bir ülkeye veya bir topluluğa yararlı olmuş kimse. Gemi veya iskelede halatın takıldığı yuvarlak başlı iri demir, ağaç veya beton dikme. Anlayışlı, iyi huylu erkek. Silah kaçakçılığı, kara para aklama ve uyuşturucu madde ticareti vb. kirli ve gizli işler yapan çetenin başı. Ata. Bir merdivende, tırabzanın sahanlıkla birleştiği yerde bulunan dikey öge. Bu gibi kimselere verilen unvan.