Sonu TAKALA ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "takala" olan, toplam 1 adet kelime bulunmaktadır. Sonu takala ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında takala olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde takala olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

TAKALA

Topak, küçük parça.

  -   -   -  

Anlamında TAKALA bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde TAKALA geçen kelimeler listesi verilmiştir.

KÜL

Yanan şeylerden artakalan toz madde. Bütün, tüm. Organik maddelerin tamamen yanması sonucu artakalan inorganik kısım.

TARAŞLAMAK

Tarla, bağ, bahçe vb. yerlerden kaldırılan üründen artakalanları toplamak.

PORTAKALSI

Portakalı andıran, portakala benzeyen, portakal gibi, portakalımsı.

GÜCÜK

Kısa, bodur, gelişmemiş, güdük. Kuyruksuz, kuyruğu kesik (hayvan). Ağaç direklerin hazırlanması sırasında artakalan kısa parça.

MANDALİNA

Turunçgillerden, ılıman iklimlerde yetişen ve portakala çok benzeyen bir ağaç (Citrus nobilis). Bu ağacın turuncu renkli, tatlı, kokulu, lezzetli meyvesi.

TARAŞ

Tarla, bağ, bahçe vb. yerlerden toplanan üründen artakalanlar.

PARÇA

Bir bütünden ayrılan, ayrı sayılan ya da artakalan şey. Bir bütünden kopma, kırılma, yırtılma vb. yoluyla ayrılmış bölüm, lime. Nesne. Tane. Güzel, alımlı kız veya kadın. Müzik eseri. Birkaçı bir araya geldiğinde bir bütünü oluşturan şeylerin her biri, modül. Küçümseme ve değersiz sayma bildiren bir söz. Pasaj.

TURUNÇ

Turunçgillerden, bütün Akdeniz ülkelerinde yetişen, kışın yaprağını dökmeyen bir ağaç, narenç (Citrus aurantium amara). Bu ağacın portakala benzeyen, suyu acımtırak meyvesi.

KALINTI

Artıp kalan şey, bakiye. İz, işaret. Bir toplum, kültür, uygarlık vb.nden artakalan şey. Eski çağlardan kalmış şehir veya yapı, ören, harabe.