OT ile başlayan kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "ot" olan, toplam 363 adet kelime bulunmaktadır. ot ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu ot ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde ot olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.

 
 

17 harfli kelimeler

OTOMATİKLEŞTİRMEK

16 harfli kelimeler

OTOENTOKSİKASYON, OTOMATİKLEŞTİRME

15 harfli kelimeler

OTOMUKORMİKOZİS, OTURAKFASULYESİ, OTURAKLAŞTIRMAK, OTURULABİLİRLİK

14 harfli kelimeler

OTOENSEFALİTİS, OTOMATİKLEŞMEK, OTRAKLAŞTIRMAK

13 harfli kelimeler

OTOBİYOGRAFİK, OTOENFEKSİYON, OTOHEMOTERAPİ, OTOMATİKLEŞME, OTOMOBİLCİLİK, OTOMOTİLASYON, OTOOKSİDASYON, OTOPİYOTERAPİ, OTORADYOGRAFİ, OTOTRANSPLANT, OTURULABİLMEK

12 harfli kelimeler

OTLATABİLMEK, OTOAKARYOZİS, OTOBİYOGRAFİ, OTOFAGOSİTOZ, OTOFLORESANS, OTOLİTİYAZİS, OTOPARKÇILIK, OTOPOLİPLOİT, OTORADYOGRAF, OTOSTOPÇULUK, OTURAKHAVASI, OTURTABİLMEK, OTURULABİLME, OTURURGAHMAZ, OTURUŞTURMAK

11 harfli kelimeler

OTLAKBALIĞI, OTLATABİLME, OTOANALİZÖR, OTOBÜSÇÜLÜK, OTOİMMÜNİTE, OTOJESTİYON, OTOMATİKLİK, OTOMATİKMAN, OTOPROTOLİZ, OTORİZASYON, OTTITTIRMAK, OTURABİLMEK, OTURAKALMAK, OTURAKLILIK, OTURAVARMAK, OTURBALTASI, OTURTABİLME, OTURTTURMAK, OTURUDÜŞMEK, OTURUVERMEK

10 harfli kelimeler

OTHEMORAJİ, OTKABARTAN, OTLAKÇILIK, OTLATILMAK, OTLUKLAMAK, OTOANTİJEN, OTOANTİKOR, OTOBİYOZİS, OTOEKOLOJİ, OTOEROTİZM, OTOFAGOZOM, OTOKATALİZ, OTOKONTROL, OTOLİZOZOM, OTOMİKOZİS, OTOMİMİKRİ, OTOMİYAZİS, OTOMOBİLCİ, OTOMORFİZM, OTOPOTAMİK, OTOTROPİZM, OTURABİLME, OTURAHYERİ, OTURAKALMA, OTURAKYERİ, OTURAMAKLI, OTURMUŞLUK, OTURTIRMAK, OTURTMALIK, OTURTTURMA, Devamını Oku »»

9 harfli kelimeler

OTAĞCILIK, OTALANMAK, OTALAYICI, OTELCİLİK, OTELGARNİ, OTHEMATOM, OTLAKBAŞI, OTLATILMA, OTLUBAHÇE, OTLUBAYIR, OTLUKALAN, OTLUKBELİ, OTLUKDERE, OTLUKKAPI, OTMANALAN, OTOBURLAR, OTODECTES, OTODEKTİK, OTODİDAKT, OTOKOLONİ, OTOKRİTİK, OTOMASYON, OTOMATİZM, OTOMİKSİS, OTOPARKÇI, OTOPLASTİ, OTOPODYUM, OTOPORTRE, OTORİTELİ, OTOSANSÜR, Devamını Oku »»

8 harfli kelimeler

OTACILIK, OTALAMAK, OTAMATİK, OTARMUDU, OTBİÇİMİ, OTÇULLAR, OTDANMAH, OTDEMİRİ, OTEKTOMİ, OTLAKİYE, OTLANGIÇ, OTLANMAH, OTLANMAK, OTLATMAK, OTLUKAYA, OTLUOĞLU, OTLUTEPE, OTLUYAZI, OTMANLAR, OTOBÜSÇÜ, OTOFOKUS, OTOGENEZ, OTOGNATİ, OTOGRAFİ, OTOGREFT, OTOİMMÜN, OTOJENİK, OTOKRASİ, OTOLİTİK, OTOLİZİN, Devamını Oku »»

7 harfli kelimeler

OTABERİ, OTALAMA, OTANTİK, OTARMAH, OTARMAK, OTBİÇEN, OTDAHCI, OTERİĞİ, OTIRMAK, OTİRMAK, OTİSTİK, OTLAĞAN, OTLAKÇI, OTLAMAH, OTLAMAK, OTLANMA, OTLATMA, OTLESKİ, OTMANLI, OTODRAG, OTOFAJİ, OTOGAMİ, OTOGRAF, OTOJENİ, OTOKARP, OTOKİST, OTOKLAV, OTOKRAT, OTOKTON, OTOLOJİ, Devamını Oku »»

6 harfli kelimeler

OTAĞCI, OTAĞLI, OTAKÇI, OTALAK, OTALJİ, OTAMAK, OTAMIŞ, OTARAN, OTARMA, OTARSİ, OTARŞİ, OTEGÜN, OTELCİ, OTESGİ, OTIRIŞ, OTİKUS, OTİTİS, OTKÖKÜ, OTLAMA, OTLUCA, OTOBAN, OTOBİT, OTOBOS, OTOBOZ, OTOBUR, OTOBÜS, OTOBÜZ, OTOFAJ, OTOGAR, OTOKAR, Devamını Oku »»

5 harfli kelimeler

OTACI, OTAÇI, OTAĞA, OTAKİ, OTAMA, OTAYI, OTCAM, OTÇAM, OTÇUL, OTDUH, OTDUN, OTDUZ, OTEKİ, OTİST, OTİZM, OTKÖK, OTLAÇ, OTLAK, OTLUH, OTLUK, OTMAK, OTMUŞ, OTOİK, OTOKO, OTOMA, OTORT, OTRAĞ, OTRAK, OTSUL, OTSUZ, Devamını Oku »»

4 harfli kelimeler

OTAÇ, OTAĞ, OTAH, OTAK, OTAR, OTAY, OTCU, OTÇU, OTDU, OTEL, OTIZ, OTLİ, OTLU, OTSU, OTUK, OTUN, OTUS, OTUZ

3 harfli kelimeler

OTA, OTE, OTU

2 harfli kelimeler

OT

Bazı kelimelerin anlamları

OT

Toprak üstündeki bölümleri odunlaşmayıp yumuşak kalan, ilkbaharda bitip bir iki mevsim sonra kuruyan küçük bitkiler. Esrar. Bu bitkilerle yapılmış veya bu bitkilerle doldurulmuş. Zehir. İlaç.

OTURAKFASULYESİ

Bir çeşit fasulye.

OTOMATİKLEŞTİRME

Otomatikleştirmek işi.

OTOMATİKLEŞTİRMEK

Otomatikleşme işini yaptırmak.

OTOMUKORMİKOZİS

Mucor, Rhizopus ve Absidia cinsi fırsatçı mantarların sebep olduğu kulak enfeksiyonu.

OTOENFEKSİYON

Vücut içinde önceden bulunan herhangi bir bakteri veya virüsün yayılmasıyla gelişen enfeksiyon. Parazit konağı terk etmeden, parazitin genç formlarının oluşturduğu reenfeksiyon. Cryptosporidium türleri, Strongyloides, Hymenolepidae, Taenia solium, Enterobius vermicularis türlerinde görülmektedir.

OTURAKLAŞTIRMAK

Yurtlandırmak, yerleştirmek.

OTOENTOKSİKASYON

Kendi vücudunda meydana gelen zehirli maddeden zehirlenme, organizmanın toksik metabolik artıklarla zehirlenmesi.

OTURULABİLİRLİK

Bir konutun ya da bir yerleşim yerinin insanların yerleşmesine ve yaşamlarını sürdürmesine elverişli nitelikler taşıması.

OTOMATİKLEŞME

Otomatikleşmek işi.

OTRAKLAŞTIRMAK

Yurtlandırmak, yerleştirmek.

OTOHEMOTERAPİ

Hastanın damarından alınan kanın hemen aynı hastaya şırınga edilmesiyle uygulanan tedavi yöntemi.

OTOENSEFALİTİS

Orta kulak yangısının ilerlemesiyle oluşan beyin yangısı.

OTOMOBİLCİLİK

Otomobilcinin işi.

OTOBİYOGRAFİK

Öz yaşam öyküsüne dayalı.

OTOMATİKLEŞMEK

Otomatik duruma gelmek.

  -   -   -  

Anlamında OT bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde OT geçen kelimeler listesi verilmiştir.

AİLE

Evlilik ve kan bağına dayanan, karı, koca, çocuklar, kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik. Eş, karı. Aynı gaye üzerinde anlaşan ve birlikte çalışan kimselerin bütünü. Temel niteliği bir olan dil, hayvan veya bitki topluluğu, familya. Aynı soydan gelen veya aralarında akrabalık ilişkileri bulunan kimselerin tümü. Birlikte oturan hısım ve yakınların tümü.

AKARYAKIT

Benzin, gaz yağı, mazot vb. sıvı yakıt.

ACEM

Klasik Türk müziğinde mi notasına yakın bir perde. İran ülkesi. İranlı.

AÇIKLIK

Açık olma durumu, aleniyet. Uzaklık, mesafe. Bitki örtüsü olmayan, çıplak yer. Gerçeği olduğu gibi yansıtma durumu. Boş ve geniş yer, meydanlık. Bir söz veya yazıda maksadın açık olması özelliği, duruluk, vuzuh. Dürbün, fotoğraf makinesi vb. optik araçlarda ağız çapı, ışığın girebildiği delik.

AKTİNİT

Aktinyum, toryum, protaktinyum, tulyum, plütonyum, amerikyum, küriyum ve berkelyum radyoaktif elementlerinin ortak adı.

ABONMAN

Bir satıcı veya kamu kuruluşu ile alıcılar arasında yapılmış olan anlaşma, sürdürüm. Abone olma durumunu gösteren belge. Kent içinde ulaşımı sağlayan otobüslerde para yerine geçen bilet veya kart.

AJANDA

Gerekli notların unutulmaması için yazıldığı takvimli defter, andaç.

ADAMKÖKÜ

Adamotu.

ALBÜMİN

Bitkilerin, hayvanların doku ve sıvılarında bulunan, birleşimi karbon, oksijen, azot, hidrojen ve kükürt olan, suda eriyen, beyaza yakın renkte, yapışkan özellikte bir protein.

ALBÜM

Fotoğraf, pul vb.ni dizip saklamaya yarayan bir defter türü. Herhangi bir konu ile ilgili kısa açıklamalar verilerek resimler basılmış olan kitap. Uzunçalar.

AKŞAMSEFASI

İki çeneklilerden, gece açan küçük kokulu çiçekleri olan, otsu bir bitki, gecesefası (Mirabilis jalapa).

ABDÜLLEZİZ

Akdeniz bölgesinde ve Afrika'da yetişen, çok yıllık, yumrulu ve otsu bir bitki (Cyperus esculentus). Bu bitkinin yemiş olarak yenilen, tatlı ve yağlı ürünü.

AKPAS

Lahana, turp, şalgam, karnabahar vb. bitkilerin kök dışındaki bütün bölgelerine yerleşebilen, özellikle semizotugillerde karşılaşılan yosunumsu mantar (Albugo candida).

ALAKART

Seçmeli yemek, tabildot karşıtı.

AKTARIM

Aktarma işi, nakil. Psikoterapide hastanın terapiste ruhsal yapısı üzerinde etkili olmuş deneyim ve ilişkilerini aktarması.

AKONİTİN

Boğan otundan çıkarılan ve hekimlikte kullanılan zehirli bir madde.

ALÇALMA

Alçalmak işi, inme. Gelgitte denizin alçalması, cezir. Düşkünlük, zül, mezellet. Toprağın çöküp oturması.

ADRES

Bir kimsenin oturduğu yer, bulunak. Hedef gösterilen yer. Bir kimsenin sık olarak gittiği yer. Kurum ya da kuruluşun bulunduğu yer.

İplik, sicim, tel vb. ince şeylerden kafes biçiminde yapılmış örgü. Ulaşım ve iletişim gibi alanlarda ülkenin her yerine yaygınlaştırılmış şebeke. Örümcek vb. hayvanların salgılarıyla oluşturdukları örgü. Çaprazlama örgü ile yapılmış olan ve kale direkleri arkasına gerilen örgü, file. Pantolon veya külotun apış arasına gelen yeri, apışlık. Tuzak. Oyun alanını ortadan ikiye bölen iple yapılmış örgü, file.

AĞAÇKESEN

Zar kanatlılardan, kurtçukları en çok gül fidanları üzerinde yaşayarak yapraklara zarar veren, kara renkli bir böcek (Hylotoma).