Sonu ORUS ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "orus" olan, toplam 12 adet kelime bulunmaktadır. Sonu orus ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında orus olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde orus olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

12 harfli kelimeler

ASEFALOTORUS, GALAKTOFORUS

11 harfli kelimeler

BLASTOPORUS

10 harfli kelimeler

KARNİVORUS

8 harfli kelimeler

MORMORUS

7 harfli kelimeler

PİLORUS

6 harfli kelimeler

CHORUS

5 harfli kelimeler

HORUS, PORUS, SORUS, TORUS

4 harfli kelimeler

ORUS

Bazı kelimelerin anlamları

ORUS

Talih, baht, saadet.

TORUS

Büyük tomurukları sürükleyerek taşımak için başlarına açılan delik. Çiçeğin reseptakulumu. Kenarlı geçitlerde geçit zarının orta kısmında bulunan, primer kalınlaşmayla oluşan yapı. 3.Çeşitli hayvanların ayaklarındaki yastık yapısı. Şiş, kabartı, boğum.

ASEFALOTORUS

Başı ve göğsü bulunmayan.

HORUS

Kapı zembereğinin mandalı, horoz.

SORUS

Spor kümesi.

CHORUS

Asıl sese, ona çok yakın frekansta sesler ekleyerek eserin birden fazla çalgıyla seslendirildiği duygusunu uyandıran efekt ve bunu sağlayan cihaz.

KARNİVORUS

Et yiyen.

MORMORUS

Konuşma, gizli konuşma, anlaşma.

GALAKTOFORUS

Süt sevk eden, süt taşıyan.

PİLORUS

Mide kapısı, mide çıkıtı.

PORUS

Delik, yol, gözenek.

BLASTOPORUS

Embriyoda gastrulasyon oluşumu sırasında invaginasyonun başladığı ilk ağız kısmı.

  -   -   -  

Anlamında ORUS bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde ORUS geçen kelimeler listesi verilmiştir.

MİDE

Omurgalılarda, sindirim sisteminin, yemek borusu ile onikiparmak bağırsağı arasında besinlerin sindirime hazır duruma getirildiği omurgasız hayvanlarda sindirim kanalının bu bölgeye karşılık olan parçası. Karın, karın bölgesi. Yemek yeme isteği.

HAFAZANALLAH

Kötü bir durumdan uzak bulunmayı dilemek için "Allah bizi korusun" anlamında kullanılan bir söz.

BRONŞ

Soluk borusunun akciğerlere giden iki kolundan her biri ve bunların dalları.

GASTROSKOP

Yemek borusu, mide ve on iki parmak bağırsağının gözle görülmesini sağlayan, hastaya ağız yolu ile uygulanan fiberoptik alet.

KÜNK

Pişmiş toprak veya betondan yapılmış kalın su borusu, büz.

GAZ

Tül. Sindirim borusunda, ağızdan yutulan hava ile mayalanma sonucu oluşan uçucu maddelerin karışması. Doğal gaz. Gaz yağı. Gaz lambası. Normal basınç ve sıcaklıkta olduğu gibi kalan, içinde bulunduğu kabın her yanına yayılma ve bu kabın iç yüzeyinin her noktasına basınç yapma özelliğinde olan akışkan madde.

JÜT

Ihlamurgillerden, Hindistan ve Bangladeş'te yetişen, ip ve çuval yapımında kullanılan, liflerinden yararlanılan bir bitki (Corchorus capsularis). Bu bitkinin liflerinden yapılmış olan dokuma.

ÇÖPLEME

Düğün çiçeğigillerden, kökleri iç sürdürücü olarak kullanılan, karaçöpleme, yeşilçöpleme ve sarıçöpleme gibi türleri olan bir bitki, marulcuk (Helleborus).

KARACAOT

Bir tür çöpleme (Helloborus niger). Çörek otu.

KILIÇKUYRUK

Kemikli balıklar takımından uzunluğu 8-10 santimetre olan, tropik süs balığı (Xiphophorus helleri).

MAAZALLAH

"Tanrı korusun, Tanrı esirgesin" anlamlarında bir söz.

KURSAK

Kuşların yemek borusu üzerinde bulunan, yiyeceklerin toplandığı torba biçiminde şişkin organ. Boğaz. Kuş kursağı şişirilip kurutularak yapılmış olan veya ona benzetilen şişkin şey. Böceklerin ve solucanların sindirim kanallarında bulunan, kuşların kursağına benzeyen yapı.

GIRTLAK

Soluk borusunun üst bölümü, ümük, imik, hançere. Yiyip içme. Ses rengi, yapısı.

FIRILDAK

Rüzgârla dönen, çember biçiminde çocuk oyuncağı. Havalandırmak amacıyla oda veya mutfak pencerelerine takılan kanatlı araç. Ocak veya soba borusunun iyi çekmesini sağlamak için tepesine takılan ve rüzgârın gittiği yöne dönebilecek biçimde yapılmış olan şapka. Düşüncesini sürekli değiştiren, sözünden dönen (kimse). Dolap, düzen, hile.

KATRANKÖPÜĞÜ

Çayır mantarlarından, şapkasının alt yüzü dilim dilim ve bir halka ile çevrili bulunan bir cins mantar (Polyporus igniarius).

İSTAVROZ

Haç. Sıhhi tesisatta kullanılan dört girişli bağlantı borusu.

DUT

Dutgillerden, kuzey yarım kürenin genellikle ılıman bölgelerinde yetişen, yapraklarıyla ipek böceği beslenen ağaç (Morus). Bu ağacın, ak, kara, pembe renkte ekşi veya tatlı, sulu meyvesi.

MEŞELİK

Meşe korusu veya meşe ormanı.

BORULU

Borusu olan.

FINDIKLIK

Fındık ağaçları dikilmiş yer, fındık korusu.