KARAKA ile başlayan kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; başında "karaka" olan, toplam 40 adet kelime bulunmaktadır. karaka ile başlayan kelimeler listesini Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunları için veya Türkçe hakkında yapacağınız ders, araştırma veya ödev çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

Ayrıca sonu karaka ile biten kelimeler listesine ulaşmak veyahut içinde karaka olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kelimelerin anlamları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarından da faydalanabilirsiniz.

 
 

13 harfli kelimeler

KARAKASPENDEK, KARAKASBENNİK, KARAKASBENLER

12 harfli kelimeler

KARAKABAAĞAÇ, KARAKAZANCIK, KARAKALPAKÇA, KARAKABARCIK

11 harfli kelimeler

KARAKABARIK, KARAKARINCA, KARAKADILAR

10 harfli kelimeler

KARAKALPAK, KARAKAVLUK, KARAKAMIĞI, KARAKAVRUK, KARAKALÇIK, KARAKAYALI

9 harfli kelimeler

KARAKAVUK, KARAKAÇAN, KARAKAVUZ, KARAKAVZA, KARAKAVAK, KARAKABAR, KARAKASIM, KARAKAYIN, KARAKAZAN, KARAKARGA, KARAKAMIŞ, KARAKABUK, KARAKALEM, KARAKAFES, KARAKAÇAK

8 harfli kelimeler

KARAKAPI, KARAKALE, KARAKAYA, KARAKADI, KARAKADA

7 harfli kelimeler

KARAKAŞ, KARAKAT, KARAKAN

6 harfli kelimeler

KARAKA

Bazı kelimelerin anlamları

KARAKA

En geride kalan, başarısız. En son, sonuncu.

KARAKAVLUK

Sakızotu.

KARAKABARIK

Taş ve benzerleri sert cisimlerin çarpmasından ya da batmasından ayak altında olan şişlik.

KARAKASPENDEK

Zor kullanarak.

KARAKAZANCIK

Gelincik çiçeği ve bitkisi.

KARAKAMIĞI

Halk.

KARAKALPAK

Orta Asya'da yaşayan bir Türk boyu.

KARAKADILAR

Çanakkale şehri, Etili bucağına bağlı bir bölge.

KARAKASBENNİK

Zor kullanarak.

KARAKALPAKÇA

Karakalpak Türkçesi. Bu Türkçeyle yazılmış olan.

KARAKALÇIK

Başağı kara olan arpa.

KARAKAVRUK

Hindiba.

KARAKABARCIK

Şarbon.

KARAKARINCA

Yaşama yeri olarak çoğunlukla ılıman ülkeleri seçen ve küçük karaciğer kelebeğinin ikinci arakonakçıları arasında bulunan zarkanatlı böcek.

KARAKASBENLER

Zor kullanarak : Karakasbenler evime girdi, malımı çaldı.

KARAKABAAĞAÇ

Balıkesir şehrinde, Darıca bucağına bağlı bir bölge.

  -   -   -  

Anlamında KARAKA bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde KARAKA geçen kelimeler listesi verilmiştir.

EŞEK

Atgillerden, uzun kulaklı binek ve hizmet hayvanı, merkep, karakaçan, uzun kulaklı (Equus asinus). Odun kesme, duvar örme, sıva yapma vb. işlerde kullanılan üç veya dört ayaklı sehpa.

DOYRAN

Ayran. Adıyaman ili, Akpınar bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Antalya kenti, merkez ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Edirne şehrinde, Karakasım nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Samsun şehri, Alaçam ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Samsun kenti, Vezirköprü ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

BOHGARGASI

Karakarga.

TAYAKADIN

Edirne şehri, Karakasım bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. İstanbul kenti, Gaziosmanpaşa ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

HİNDİBA

Birleşikgillerden, yaprakları haşlanarak salata gibi yenebilen, birkaç yıllık otsu bir bitki, güneğik, karakavuk (Cichorium endivia).

GARAGALEM

Karakalem.

ÇITNIK

Kökünden sakız yapılan karakavuk otu ve bu ottan çıkarılan sakız. Tönge yapmada (bk. tönge) kullanılan bir cins sütlü ot (Çayağzı).

CİBCİK

Dipçik. Karakavruk otunun sütünden yapılan sakız.

ORHANİYE

Afyon ili, Çay ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Ankara şehri, Kazan ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Aydın kenti, Çakırbeyli bucağına bağlı bir yer. Balıkesir ilinde, Edincik nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Bilecik ilinde, Osmaneli ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Bursa kenti, İznik ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Bursa ilinde, Karacabey belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Bursa ili, Kestel ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Bursa ili, Mudanya ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir bölge. Bursa kenti, Mustafakemalpaşa belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Bursa şehrinde, Yenişehir belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Edirne kenti, Karakasım bucağına bağlı bir bölge. Edirne şehrinde, Mecidiye nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Eskişehir ili, Çifteler ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Giresun kenti, merkez belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Kahramanmaraş ili, Çokak nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Kocaeli ilinde, merkez belediyesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Konya ilinde, Akören ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Konya şehri, Ereğli belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Konya şehrinde, Ilgın belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Muğla ilinde, Marmaris belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Niğde şehrinde, Çamardı belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Ordu şehrinde, merkez ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Osmaniye şehri, Tecirli bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Samsun şehrinde, Havza ilçesi, merkez bucağına bağlı bir bölge.

GARAZAH

Karakarga.

EŞEKKULAĞI

Karakafes.

ŞARBON

Çeşitli hayvanlarda, özellikle koyun ve sığırlarda görülen, deri veya mukoza yoluyla insana bulaşan, bulaştığı yerde kara bir çıban yapan tehlikeli hastalık, karakabarcık, karayanık, yanıkara.

KARAKASIM

Edirne şehrinde, Karakasım nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.

ÇITLAK

Kibrit. Kıvılcım. Kapı mandalı. Küçük çocuğun çatlarcasına ağlaması (hk.). Çatlak: Tabak çıtlaktı. Celtis Orientalis (Ulmaceae). Patlatılmış mısır: Pazardan çatlak yapmak için mısır aldım. Tuzlanmış yeşil zeytin. Kökünden sakız yapılan karakavuk otu ve bu ottan çıkarılan sakız. Çıtçıt, fermejüp.

KUBABEZ

Karakabak.

DILIKIRKMA

Sığırların dilinde olan karakabarcık hastalığı.

ELÇİLİ

Edirne kenti, Karakasım nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

KUZGUN

Ötücü kuşlar takımının kargagiller familyasından, Kuzey Amerika'nın dağlık, fundalık yerlerinde bulunan, tüyleri siyah renkte olup mavi renkte parlayan bir tür kuş, karakarga (Corvus corax).

TEVRİZ

Karakabak.

ÇITNIH

Kökünden sakız yapılan karakavuk otu ve bu ottan çıkarılan sakız.