Sonu KAMYON ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "kamyon" olan, toplam 1 adet kelime bulunmaktadır. Sonu kamyon ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında kamyon olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde kamyon olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

KAMYON

Motorlu büyük yük taşıtı. Bu taşıtın taşıyabildiği miktarda olan.

  -   -   -  

Anlamında KAMYON bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde KAMYON geçen kelimeler listesi verilmiştir.

GAMİYON

Kamyon. Fransızca kökenli camion: kamyon; bk. ayrıca makine.

KAPUT

Asker paltosu. Kötü, bozuk, işe yaramaz. İskambilde el vermeden yenme. Prezervatif. Otomobil, kamyon vb. motorlu taşıtlarda motoru örten açılır kapanır biçimdeki kapak.

TREYLER

Traktör veya kamyonlara, genellikle yük taşımalarını sağlamak için takılan araba.

PİKAP

Küçük kamyon, kamyonet. Elektrikle veya pille çalışan, plak dinlemekte kullanılan araç.

KAMYONET

Yük taşıyan küçük kamyon, pikap.

GAMYON

Kamyon.

TIR

Genellikle uluslararası kara yolu taşımacılığında kullanılan, dingil sayısı fazla olan uzun kamyon.

KASA

Para veya değerli eşya saklamaya yarayan çelik dolap. Birbiri üzerine istif edilerek yüksekliği ayarlanabilen atlama aracı. Ticarethanelerde para alınıp verilen yer. Basımcılıkta dizgi harflerinin konulduğu gözlerden oluşan tabla. Bazı oyunlarda oyunu yönetme veya para karşılığında fiş verme işi. Kapı ve pencerelerin sabit olarak tutturulduğu asıl çerçeve. Varlıklı kişinin harcamalarını yapan kimse. Tahta veya sentetik maddelerden yapılmış, dört köşe, sağlam ambalaj parçası, sandık. Vagon, kamyon veya traktörün yük taşımak için şasiye bağlanmış üst bölümünü oluşturan parça.

TANKER

Petrol, benzin gibi akaryakıt ürünleriyle, sanayi ile ilgili yağ, şarap vb. sıvı maddeleri taşıyan gemi veya kamyon.

BAYA

Direnme, inat için kullanılır: Baya gimecen sana ne?. Gerçekten, doğru. Belki: Baya kamyon gelmecek. Epey, uzunca. Bayağı, her zamanki gibi. Epeyce, çok fazla. Bilinen. Hakikaten, gerçekten, ciddi olarak: Bayâ bu hadise böyle mi oldu?. Muhakkak, mutlaka: Ben bu işi bayâ yapacağım. Her zamanki gibi olan, bayağı, hiçbir özelliği bulunmayan:-Bu işi nasıl yaptın?-Bayâ. Hemen hemen: Ali okumayı bayâ öğrenmiş be!. İnadına: Dışarı bayâ gidicen var var mı dicen?. Epeyce, bir hayli, oldukça: Biz otururken bayâ vakit geçti. Fazla, çokça: Bu yıl hayvanlarıma yetecek bayâ samanım var. Hemen hemen. Bayağı.

FOT

Çoban köpeklerinin boyunlarına takılan demir tasma. Kavga sırasında araya girenlerin yeter artık bırakın anlamında kullandıkları sözcük. Değneklerle oynanan bir çeşit çocuk oyunu. Malın satıcı tarafından, alıcının belirlediği kamyona teslim edilmesi yükümlülüğünü içeren bir teslim biçimi ve buna dayalı fiyat.

KAMYONETÇİLİK

Kamyonetçinin yaptığı iş.

GAMIYON

Kamyon.

KAMYONCULUK

Kamyoncunun yaptığı iş.

KAMYONCU

Kamyonla taşıyıcılık yapan kimse. Kamyon kullanan sürücü.

GALİSOR

Fransızca kökenli carrosserie kamyonların yük taşınan sandık kısmı; bk. ayrıca üsdülüyh.

TAKLA

Elleri yere koyduktan sonra ayakları kaldırıp vücudu üstten aşırtarak öne veya arkaya yapılmış olan dönme hareketi. Otomobil, kamyon vb. devrilip yuvarlanma. Uçak, güvercin vb.nin uzunlamasına veya yanlamasına dönme hareketi.

ALAMEREMET

Çok acele, çabucak: Kamyon gidiyormuş, alameremet hazırlandım geldim.

PLAKA

Kamyon, otomobil vb. kara taşıtlarına takılan numara levhası. Plak. Metal yaprak.

KAMYONETÇİ

Kamyonet kullanan kimse.