Sonu K ile biten 3 harfli kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "k" olan 3 harfli toplam 118 adet kelime bulundu. Sonu k harfi ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Ayrıca, başında k harfi olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde k harfi olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Kelime anlamı için sözcüklerde bulunan linklerden faydalanabilirsiniz.

 
 

Bazı kelimelerin anlamları

ÇIK

Temiz, karışığı olmayan. Aşık kemiğinin çukur tarafı.

KIK

Eski. Kırk.

KOK

Maden kömürünün damıtılmasıyla elde edilen, birleşiminde kömürden çok daha az oranda uçucu madde bulunan katı yakıt, kok kömürü.

CAK

Büyük bez veya deri torba, tuluk. Lavabo, banyo. Aşık kemiğinin çukur tarafı.

ASK

Asklı mantarlara özgü üreme organı.

PEK

Sert, katı. Sağlam, dayanıklı. Gereken, beklenen veya alışılmış olandan çok. Hızlı olarak.

ARK

İçinden su akıtmak için toprak kazılarak yapılmış olan açık oluk, arık, dren, karık.

LÜK

Boyacılıkta kullanılan Hint zamkı.

ŞIK

Güzel, zarif, modaya uygun. Güzel, modaya uygun giyinmiş olan. Yerinde, uygun. Seçenek. Şeyh (Kuşu). Türk gölge oyunu tipi. Ortaoyununda buna zampara denir. Zampara da denir Karagöz ve Orta oyunu tipi.

ŞİK

Us.

URK

Ön: Kitabını aç urkuna da çalış!.

KAK

Elma, armut vb. meyvelerin kurutulmuşu. Zayıf ve kuru (kimse).

CÜK

Fıstık kabuğu ve erik çekirdeği ile oynanan oyun. Kadınların cinsiyet organı. Küçük erkek çocuklarda erkeklik organı.

DÖK

Yün eğirmeye yarayan aygıt. Hindi.

ULK

Kök. Doğru, dik.

TOK

Açlığını gidermiş, doymuş, aç karşıtı. Sevgi, sevecenlik, başarı, para, mal vb. şeyleri elde etmiş ve bunlara kavuşmuş olan. Kalın ve gür (ses). Sık ve kalın dokunmuş (kumaş).

CİK

Yok, hayır anlamında ünlem. Hasır yapmakta kullanılan saz. Sırtüstü yatış şekli. Bir çeşit başörtüsü. Aşık kemiğinin çukur tarafı. Aşığın yassı çukur tarafı.

İRK

Dört yaşına girmek üzere olan koyun.

ÜRK

Asma ve bostanın attığı kol.