Sonu İŞ ile biten kelimeler

Kelimeler arşivi içinde; sonunda "" olan, toplam 799 adet kelime bulunmaktadır. Sonu iş ile biten kelimeler listesinden; Türkçe hakkında yapacağınız ders ve araştırma çalışmalarında ya da Scrabble, Kelimelik vb. gibi kelime bulma oyunlarında kelime türetmek için faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, başında iş olan kelimeler listesine ulaşmak veya içinde iş olan kelimeler listesini incelemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, burada verilen kelimelerin tanımları için aşağıda bulunan "harfli kelimeler" bağlantılarını kullanabilirsiniz.

 
 

15 harfli kelimeler

BELGELENDİRİLİŞ, BÖLÜMLENDİRİLİŞ, DEĞERLENDİRİLİŞ, SERTLEŞTİRİLMİŞ

14 harfli kelimeler

SEYREKLEŞTİRİŞ, BİLİNÇLENDİRİŞ, İSİMLENDİRİLİŞ, KUVVETLENDİRİŞ, ÖDÜLLENDİRİLİŞ

13 harfli kelimeler

SITMAGÖRMEMİŞ, BELGELENDİRİŞ, BİÇİMLENDİRİŞ, BİLGİLENDİRİŞ, BİRLEŞTİRİLİŞ, DİZGELEŞTİRİŞ, KARALARBAHŞİŞ, KÖMÜRLEŞTİRİŞ, KRİSTALLEŞMİŞ

12 harfli kelimeler

ÇİFTLEŞTİRİŞ, DEĞİŞTİRİLİŞ, İLGİLENDİRİŞ, KÖLELEŞTİRİŞ, KÖTÜLEŞTİRİŞ, AKSETTİRİLİŞ, ALEVLENDİRİŞ, BİTİŞTİRİLİŞ, DEVİNDİRİLİŞ, İSİMLENDİRİŞ, KLASİKLEŞMİŞ, NİTRÜRLENMİŞ, ÖZBENİMSEYİŞ, SERTLEŞMEMİŞ

11 harfli kelimeler

BAŞMÜFETTİŞ, DESTEKLEYİŞ, HİDDETLENİŞ, İŞİTİLMEMİŞ, KÖKLENDİRİŞ, KÖKLEŞTİRİŞ, KÖRLEŞTİRİŞ, KÖSTEKLENİŞ, KÖSTEKLEYİŞ, KUVVETLENİŞ, NETİCELENİŞ, PERÇİNLENİŞ, PERÇİNLEYİŞ, SESLENDİRİŞ, ARPAÇBAHŞİŞ, BİLİNÇLENİŞ, BİRLEŞTİRİŞ, CESURCEYMİŞ, DERECELENİŞ, DESTEKLENİŞ, DİPÇİKLENİŞ, DİPÇİKLEYİŞ, DİZGİNLENİŞ, DİZGİNLEYİŞ, GERCEBAHŞİŞ, GÜNEYBAHŞİŞ, HADDELENMİŞ, HARMANGERİŞ, METALLENMİŞ, TANRIVERMİŞ, Devamını Oku »»

10 harfli kelimeler

BÖLÜMLENİŞ, GÖLGELEYİŞ, GÖRÜLMEMİŞ, KEDERLENİŞ, KÖPEKLENİŞ, KÖPEKLEŞİŞ, KÖPRÜLENİŞ, KÖPÜKLENİŞ, KÜÇÜMSEYİŞ, NİYETLENİŞ, ÖRGÜTLENİŞ, ÖRGÜTLEYİŞ, PAKETLENİŞ, PAKETLEYİŞ, SAHNELEYİŞ, SERGİLENİŞ, SERGİLEYİŞ, SEZİNLEYİŞ, SİLKELEYİŞ, SİNİRLENİŞ, SÜRÜKLENİŞ, SÜRÜKLEYİŞ, ŞÜPHELENİŞ, TEMİZLENİŞ, TEMİZLEYİŞ, AFFETTİRİŞ, AKSETTİRİŞ, BAŞIDEĞMİŞ, BEDİRGERİŞ, BEKLETİLİŞ, Devamını Oku »»

9 harfli kelimeler

ALIŞVERİŞ, BÜYÜLENİŞ, BÜYÜLEYİŞ, ÇOKBİLMİŞ, DEBELENİŞ, EDEPLENİŞ, ERTELENİŞ, ERTELEYİŞ, ESİRGEYİŞ, ETEKLEYİŞ, FOTOFİNİŞ, GERİLEYİŞ, GEVELEYİŞ, İÇERLEYİŞ, İĞNELEYİŞ, İLERLEYİŞ, İLGİLENİŞ, İLİKLEYİŞ, İNCELENİŞ, İNCELETİŞ, KARAYEMİŞ, KEKELEYİŞ, KESELENİŞ, KÖTÜLENİŞ, KÖTÜLEYİŞ, KÜMELENİŞ, NEŞELENİŞ, NİCELEYİŞ, NİTELENİŞ, NİTELEYİŞ, Devamını Oku »»

8 harfli kelimeler

AKROSTİŞ, BEKLEYİŞ, BENZETİŞ, BENZEYİŞ, BİLDİRİŞ, BİTİRMİŞ, ÇEKTİRİŞ, ÇEMKİRİŞ, ÇEVRİLİŞ, ÇİĞNENİŞ, ÇİĞNEYİŞ, ÇİMLEYİŞ, DEĞDİRİŞ, DEVRİLİŞ, DİNLEYİŞ, DÖLLENİŞ, EBELEYİŞ, EFELENİŞ, GELİŞMİŞ, GEVŞEYİŞ, GEZDİRİŞ, GİYDİRİŞ, GİZLENİŞ, GİZLEYİŞ, GÖRMEMİŞ, GÖSTERİŞ, GÖZLEYİŞ, GÜÇLENİŞ, GÜRLEYİŞ, HİSLENİŞ, Devamını Oku »»

7 harfli kelimeler

BECAYİŞ, BEĞENİŞ, BEZENİŞ, BEZEYİŞ, BİRİKİŞ, ÇEKİLİŞ, ÇEKİNİŞ, ÇEVİRİŞ, ÇİZİLİŞ, ÇÖMELİŞ, DEĞİNİŞ, DEĞİŞİŞ, DELİRİŞ, DENEYİŞ, DİDİNİŞ, DİKİLİŞ, DİLENİŞ, DİRENİŞ, DİRİLİŞ, DİZİLİŞ, DÖŞENİŞ, DÖŞEYİŞ, EĞDİRİŞ, EĞLENİŞ, EĞRİLİŞ, EKSİLİŞ, EMZİRİŞ, ESNEYİŞ, EVLENİŞ, EZİLMİŞ, Devamını Oku »»

6 harfli kelimeler

ALAYİŞ, ASAYİŞ, BAHŞİŞ, BİLMİŞ, ÇERVİŞ, DERPİŞ, DERVİŞ, EĞİLİŞ, ERİTİŞ, ERİYİŞ, EZİLİŞ, GEÇMİŞ, İÇİLİŞ, İÇİRİŞ, İLENİŞ, İLETİŞ, İTİLİŞ, KİŞMİŞ, KİŞNİŞ, KORNİŞ, MÜTHİŞ, ÖDEMİŞ, ÖDENİŞ, ÖNERİŞ, ÖZENİŞ, POSTİŞ, SERPİŞ, ŞAHNİŞ, TAĞŞİŞ, TAHRİŞ, Devamını Oku »»

5 harfli kelimeler

BİÇİŞ, BİLİŞ, BİNİŞ, BİTİŞ, CUŞİŞ, ÇEKİŞ, ÇİRİŞ, ÇİZİŞ, DEĞİŞ, DEYİŞ, DİKİŞ, DİLİŞ, DİNİŞ, DİZİŞ, ERCİŞ, ERMİŞ, FAHİŞ, FETİŞ, FİNİŞ, GEÇİŞ, GELİŞ, GENİŞ, GERİŞ, GEVİŞ, GEZİŞ, GİDİŞ, GİRİŞ, GİYİŞ, HAMİŞ, İĞDİŞ, Devamını Oku »»

4 harfli kelimeler

EĞİŞ, EMİŞ, ERİŞ, İÇİŞ, İNİŞ, İTİŞ, ABİŞ, ACİŞ, AFİŞ, ALİŞ, ANİŞ, ARİŞ, ATİŞ, CİİŞ, EDİŞ, EGİŞ, EKİŞ, ENİŞ, ESİŞ, ETİŞ, EYİŞ, FLİŞ, İBİŞ, İDİŞ, İVİŞ, MAİŞ, ÖZİŞ, UZİŞ

3 harfli kelimeler

FİŞ, NİŞ, BİŞ, ÇİŞ, DİŞ, GİŞ, HİŞ, KİŞ, ŞİŞ, TİŞ, VİŞ

2 harfli kelimeler

İŞ

Bazı kelimelerin anlamları

İŞ

Bir sonuç elde etmek, herhangi bir şey ortaya koymak için güç harcayarak yapılan etkinlik, çalışma. Bir değer yaratan emek. Birinden istenen hizmet veya birine verilen görev. Sanayi, ticaret, tarım, maliye ve benzerleri alanlara ilişkin ekonomik etkinliklerin bütünü. Kamu yararına yapılan işler. Herhangi bir yere düzen verici, günlük yaşayışı sağlayıcı her türlü çalışma. Geçim sağlamak için herhangi bir alanda yapılan çalışma, meslek. Ticari anlaşma, alışveriş. Herhangi bir maksatla kurulan düzen. Bazı deyimlerde "yarar, çıkar" anlamında kullanılan bir söz. Yapılan şey, davranış. Nakış, örgü, makrome gibi elde yapılan şey. Emek, işçilik, ustalık. İşlem. Bir kimseye özgü olan görüş, anlayış. Yetenek. Etene, son. İç. İş. İş, durum, hâl. Eş. İç, ara. İş, husus, fiil, davranış, çalışma. Bir bilgisayarda uygulanmak üzere bir ya da birçok görevden oluşacak biçimde tanımlanmış bilgi işlem öbeği. Beden ya da kafa gücüyle yapılan şey. Çalışma, emek. Yapılacak ya da yapılan şey, uğraşı, görev. Meslek. Bir kuvvetin etki noktasını devindirmesi. İş, kuvvetin yol boyunca birleşeni ile alınan yolun çarpımına ya da 'kuvvet yönleci ile yol yönlecinin sayıl çarpımına eşittir. amel. (work) Bir mal veya hizmet üretmek için harcanan emek. (business, activity) Tarım, sanayi ve hizmetler gibi çeşitli iktisadi alanlarda yürütülen etkinlikler. (profession) Geçim sağlamak için herhangi bir alanda yapılan çalışma, meslek. (job) Birinden istenen hizmet veya ona verilen görev. Mekanikte, bir noktaya etkiyen kuvvetin büyüklüğü, noktanın aldığı yolun uzunluğu ve kuvvet yönü ile yol doğrultusu arasında kalan açının kosinüsü çarpımlarıyla belirlenen erke. Termodinamikte, bir dizgeyle çevresi arasında, ısı türü dışında oylumsal, elektriksel, yüzeysel her tür erke alışverişinin ortak adı. Tecimsel nitelikte yapılan işlem ve çalışmalar. Verimin sağlanılması için harcanan özdeksel ve tinsel insan gücüne ya da sonucuna verilen ad. Eş, arkadaş. Denk, benzer. Hal, durum, vaziyet.

KUVVETLENDİRİŞ

Kuvvetlendirme işi.

DİZGELEŞTİRİŞ

Dizgeleştirme işi.

BİLİNÇLENDİRİŞ

Bilinçlendirme işi, şuurlandırış.

BÖLÜMLENDİRİLİŞ

Bölümlendirilme işi.

BELGELENDİRİLİŞ

Belgelendirilme işi.

DEĞERLENDİRİLİŞ

Değerlendirilme işi.

İSİMLENDİRİLİŞ

Adlandırılış.

BİRLEŞTİRİLİŞ

Birleştirilme işi.

ÖDÜLLENDİRİLİŞ

Ödüllendirilme işi.

BİLGİLENDİRİŞ

Bilgilendirme işi.

SERTLEŞTİRİLMİŞ

Sertleştirilme işlemi uygulanmış olan.

SEYREKLEŞTİRİŞ

Seyrekleştirme işi.

SITMAGÖRMEMİŞ

Gür ve kalın (ses).

BELGELENDİRİŞ

Belgelendirme işi.

BİÇİMLENDİRİŞ

Biçimlendirme işi.

  -   -   -  

Anlamında İŞ bulunan kelimeler

Bu bölümde tanımı içerisinde İŞ geçen kelimeler listesi verilmiştir.

ABAZAN

Uzun süre cinsel ilişkide bulunmayan (erkek). Karnı aç olan (kimse).

ABA

Abla. Bu kumaştan yapılmış yakasız ve uzun üstlük. Bu kumaştan yapılan. Kepenek. Yünün dövülmesiyle yapılmış olan kalın ve kaba kumaş. Bu kumaştan yapılmış olan ve dervişlerce giyilen hırka. Anne.

ABARTMAK

Bir nesneyi veya durumu olduğundan daha önemli, daha büyük veya daha çok göstermek, mübalağa etmek. Bir iş, bir davranış vb.nde gereğinden fazlasına kaçmak, aşırıya kaçmak.

ABARTMA

Abartmak işi.

ABLATYA

Uzunluğu 150, genişliği 4-10 kulaç olan, geniş gözlü bir balık ağı türü.

ABARTILMAK

Abartma işine konu olmak.

ABAJURCULUK

Abajurcunun yaptığı iş.

ABDAL

Gezgin derviş. Tasavvufta manevi üst bir rütbe. Safeviler devrinde İran'da yaşayan Türk oymaklarından biri. Dilenci kılıklı, üstü başı perişan kimse. Anadolu'da yaşayan oymaklardan bazısı.

ABALI

Aba giymiş olan.

ABLA

Bir kimsenin kendisinden büyük olan kız kardeşi. Erkeklerin kız veya kadınlara seslenirken söyledikleri söz. Büyük kız kardeş gibi saygı ve sevgi gösterilen kız veya kadın. Genelev veya randevuevi işletmecisi kadın, çaça, mama (II).

ABACILIK

Abacının yaptığı iş.

ABONE

Süreli yayınları, parasını önceden ödeyerek alma işi. Bir şeyi sürekli olarak kullanmak için hizmeti verenle sözleşme yapan kimse, sürdürümcü. Bir yere gitmeyi alışkanlık hâline getiren (kimse).

ABANOZGİLLER

İki çeneklilerden, sıcak ülkelerde yetişen bir bitki familyası.

ABRA

Dara. Angarya, yük. Bir değiş tokuşta üste verilen şey. Denge.

ABANDIRMA

Abandırmak işi.

ABANOZ

Abanozgillerden, sıcak ülkelerde yetişen, kerestesinden yararlanılan birçok ağacın ortak adı. Bu tahtadan yapılmış. Bu ağacın ağır, sert ve siyah renkli tahtası. Koyu, parlak siyah. Bu renkte olan.

ABANMA

Abanmak işi.

ABASIZ

Aba giymemiş olan.

ABARTILMA

Abartılmak işi.

ABDÜLLEZİZ

Akdeniz bölgesinde ve Afrika'da yetişen, çok yıllık, yumrulu ve otsu bir bitki (Cyperus esculentus). Bu bitkinin yemiş olarak yenilen, tatlı ve yağlı ürünü.